[dag 2] lilith en de roze pruik van Britney

britneypink.jpgYouri en ik hebben het in de loop der jaren een beetje afgeleerd om te veel af te gaan op andere mensen als het op reisplanning aankomt. Voornamelijk omdat al meermaals is gebleken dat we zaken die ons compleet worden afgeraden wegens pokkesaai ongelooflijk cool vinden, en dingen waar we per sé vier dagen moeten blijven overnachten na drie uur al hebben gezien.

Dus toen onze reisplanning voor deze trip in de plooi begon te vallen en iedereen begon te roepen dat we niet goed in ons hoofd waren om een week in Los Angeles te blijven -wat een overroepen kutstad waar niets te beleven valt, we moesten naar de natuur! DE NATUUR!!- toen hebben we dat een beetje naast ons neergelegd. Want Youri en ik, wij hadden toen al een donkerbruin vermoeden dat wij het wel zouden hebben voor de kutstad that is LA. En boy, na amper twee dagen is het duidelijk dat we best niet te veel aan onze intuïtie twijfelen. LA volledig FTW!

Dag 2 begon met vroeg opstaan door jetlag, en waar anders kun je je vroege uurtjes beter gaan spenderen dan op een kerkhof met de geweldige naam “Hollywood forever”?

la_2_1.jpg

Ik zou het alvast niet weten, en al helemaal niet als blijkt dat Hollywood forever een kerkhof is met palmbomen, golfkarretjes en de gewoonte om zotte ballons aan iemand’s graf te gaan hangen als het zijn of haar verjaardag is geweest.

la_2_3.jpg la_2_2.jpg

Van het kerkhof trokken we naar The Melrose Trading Post, een zondagse rommelmarkt op de parking van een highschool, en al van seconde één de coolste rommelmarkt die ik ooit heb gezien.

la_2_4.jpg

Wegens zoveel dingen die ik wilde kopen dat ik makkelijk een container had kunnen vullen. Ineens wilde ik mijn keuken uitrusten met dertig retro pyrexschalen, vintage cowboybotten beginnen dragen, een kast vullen met Amerikaans retrospeelgoed en investeren in een salon uit de jaren zeventig dat eerder in een huis in Los Angeles had gestaan. Maar aangezien we maar één zak extra bagage mogen meenemen werd het dit:

la_2_5.jpg

Notarislampje meets Tiffany meets übercute vlinder meets feit dat we het gekocht hebben op een rommelmarkt in L.A. en dat tot in den treure kunnen en zullen herhalen tegen elke sterveling die in de buurt van ons huis komt. FOR CUTE, maat.

la_2_6.jpg

Youri maakt zich nu ook onsterfelijk belachelijk op de Hollywood Walk of Fame. :/

En dan! Hup, de toeristenbus op, naar Beverly Hills, en de huizen van de sterren.

la_2_7.jpg

Manneke manneke, onderweg erheen vlogen de celebrity hotspots ons al om de oren, en dat is niet meer gestopt. The Viper Room, man! En de Hollywood High School, waar hele stukken van Grease zijn gefilmd! En Chateau Marmont, waar Lindsay Lohan zich hele dagen scheef drinkt met Leonardo Di Caprio. De winkel waar Britney Spears haar roze wig kocht! :aah: En zevenhonderddertig restaurants van like, IEDEREEN. En toen moest de echte tour nog beginnen. Met huizen van Katie Holmes en Tom Cruise, en de Beckhams, en Angelinajolieendeolsentwinsenfranksinatraenmanmanmaniedereen!

la_2_8.jpg

Alsook het huis van de Osbournes, waar Christina Aguilera tegenwoordig woont.

la_2_michael.jpg

En de poort waar Michael Jackson vorig jaar meer dood dan levend uit werd gereden in een ambulance. *sigh* Ik heb een paar keer gehoopt dat ik een echte levende celebrity zag joggen of langsrijden, maar het bleken allemaal maar bijzonder teleurstellende gewone stervelingen te zijn. Ik geef echter de moed nog lang niet op, want het zit hier vol, en ik moet er één spotten, al is het het laatste dat ik doe. Rodeo Drive lijkt me precies nog een optie.

la_2_9.jpg

Veur de rest: veel sushi gegeten, veel ‘mo gauw zeg’ gezegd, keer naar de Hills gereden en dit plaatje gesnapt.

la_2_10.jpg

Ow ja, en ook ontdekt dat anal retentive Mario zijn jacuzzi in den hof zevendertig uur nodig heeft om warm te worden. Kan iemand even verifiëren of dat nu eigenlijk wel nog normaal is, zeg?

Reacties

 1. BVdE

  Hahaha, je koopt op de rommelmarkt het moeilijkste om heelhuids thuis te krijgen, een fragiel lampje. Dat vind ik nu eens grappig. Mischien ook nog eens langs The Grove passeren. Een wat duffe winkelstraat van 300 meter (met een soort tram die heen en weer rijdt uiteraard) naast de CBS-studio’s. Plenty of B-celebs te spotten daar (ik zag er de bebrilde vader van de cheerleader van Heroes en twaalfendertig Bold & Beautiful-losers). Plus, er is een winkel met duzend soorten tabasco. Jawel, duzend!

 2. @BVdE: I know, maar ik bescherm die lamp met mijn leven, heb ik beslist. ;)

  En The Grove staat op mijn lijstje voor morgen, geloof ik. Ik zag dat Lindsay Lohan daar eergisteren nog wezen shoppen is, dus dat kan niet anders dan goed komen. En morgen zien we sowieso al Jay Leno, dus in het slechtste geval hebben we toch dat. ;)

 3. superpa

  Als u verder dergelijke reisverslagen blijft geven mag van mij die jetlag nog eventjes duren hoor. Als Youri zich onsterfelijk belachelijk maakt door te jumpen op de sterren dat weet ik wie zijn zoon hij is, ik zou waarschijnlijk net het zelfde doen. Het belangrijkse is dat jullie dikke fun hebben.

 4. Kevin

  Jacuzzi’s hebben inderdaad erg lang nodig om deftig op te warmen. Geniet van jullie reis!

 5. Mirjam

  Wat een geweldig verslag weer. Leuk!

  Als ik je een tip mag geven ivm het spotten van celebs; de premieres van het Chinese Man theater en de fundraisers in het Beverly Hilton.

  Daar kun je gewoon door de lobby (Hilton) lopen en sterren spotten. Bij een fundraiser lopen er genoeg ‘in het wild’.

  Wie weet lukt het?

 6. You know, ik wil ook al jaren die streken gaan verkennen en jullie verslag maakt het feit dat het nog minstens anderhalf jaar voor mij gaat duren, er echt niet gemakkelijker op. :-(

 7. saskia

  Rijd ook eens de hele Mullholland drive/highway af ( wel 1 stuk niet, want daar is het een zandweg).

  Santa Monica 3rd street is een goede plek voor celebs te spotten. Vooral als het farmers market is ( ik vermoed dat die op woensdag ochtend is). Dan kan je vandaar naar strand wandelen en fietsen huren en dan helemaal naar Manhattan beach ( of zelfs verder fietsen).

  En sinds jullie van rare dingen houden, in het weekend op Venice beach wat gaan mensen kijken. Door de week is daar niks te doen.

  De beste indier ooit vind je Washington Blvd ( dichtbij Venice beach) : Akbar.

  Blijkbaar is het momenteel supergoed Walvis spotten. Extra blauwvin walvissen daar voor de kust.

  Oh zeker door downtown wandelen (je kan niet echt verkeerd lopen). En daar al die verschillende wijken doen. De beste kebab in LA eet je in Little Tokyo: Spitz.

 8. hehe, ik herken precies een hoop van die poorten, zo onnozel he, wat poorten gaan spotten, maar ach, een mens weet maar nooit welke celeb er opeens denkt, hé, daar staat er mu nu een gezellig busje voor de deur, laat ik eens even gedag gaan zeggen
  ben blij dat la jullie zo bevalt in LA, ik heb het persoonlijk gehad met LA, geen band met de stad

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>