[dag 3] breakfast burrito’s FTW

burrito.jpgConan O’ Brien verwoordde het gisteren schoon op zijn Twitterpagina, vond ik: “It’s the last weekend of summer, unless you live in LA, where it’s the 198,789,960 weekend of summer. Chew on that, Halifax, Nova Scotia.” En toch: toen we gisteren opstonden en het de eerste uren maar overtrokken bleef vreesde ik even geen zon meer te zien. En dat net op de dag dat we richting Venice Beach trokken, alwaar het net als in de rest van Amerika Labour Day was, en dus verlof.

Maar wij waren vroeg, wegens aanhoudende jetlag, en dus dachten wij: laat ons eens zot doen. Zot, als in ontbijten met omelet met tomaat en frieten (Youri) en breakfast burrito (ik).

IMG_1324.jpg

De duizenden joggers die gedurende dit ontbijt van de goden aan ons tafeltje voorbij trokken deden mijn gedachten soms wegdrijven naar de tijden waarin ik zelf nog liep in plaats van burrito’s met ei, refried beans en salsa in mijn mond te duwen in alle vroegte, maar dat duurde nooit lang. Het was veel te lekker om me te laten afleiden door een hoop sportievelingen in spandex.

Om toch een paar calorieën te lijf te gaan namen we het wijze besluit om van Venice Beach naar de pier van Santa Monica te wandelen.

IMG_1334.jpg

Ook daar: wolken, en geen zon, al wist de eeuwige optimist in Youri mij na het nemen van dit plaatje te melden dat er opklaringen op komst zijn. Hij zou direct zijn eigen standje met “Psychic readings” kunnen beginnen op Venice Beach, hij.

IMG_1341.jpg

Aan de overkant van de Santa Monica Pier ligt een shopping center, met daarachter een geweldig fijne winkelstraat, en zodus moest biebie erheen. Biebie being me, bollie is diegene die dan altijd achter biebie aan moet lopen. Voor de duidelijkheid.

IMG_1349.jpg

Oe, zijn dat nog meer wienkels?!

IMG_1350.jpg IMG_1354.jpg

Het lange tjolen werd beloond met een etentje bij een Italiaan in Santa Monica, waar mijn glas witte wijn meer bleek te kosten dan Youri zijn pizza. Elf dollar, meerbepaald. :unk:

Toen we in de namiddag terug keerden naar de Santa Monica Pier bleek dat we precies echt niet de enigen waren die op Labour Day op het idee waren gekomen om naar het strand te gaan.

IMG_1359.jpg

Aumagad, Baywatch!

IMG_1366.jpg

Ondertussen was het dertig graden geworden, en zonnig, en de trip terug van Santa Monica naar Venice Beach was dan ook te dolletjes.

IMG_1362.jpg IMG_1371.jpg

En best van al: toen we thuis kwamen bleek de jaccuzi van Mario eindelijk een deftige temperatuur bereikt te hebben, wat het feit dat we vandaag weer geen redelijk bekende celebrity gespot hebben een beetje minder erg maakte. Straks zien we al zeker Jay Leno, daar trek ik me aan op. En aan het feit dat Los Angeles ook op dag drie serieus zwaar bleef rocken.

Reacties

  1. Ben wel jaloe(r)s hoor, al 9 jaar geleden dat ik (langer dan een paar dagen) in LA was.
    kWeet niet of jullie into architecture zijn en zo, maar moest je er passeren,dit is misschien een tip: http://www.wayfarerschapel.org/ – tof gebouwtje en toffe locatie. Zo over the top American…

  2. How funny. Wij waren daar ook, in het Santa Monica Place shopping center op Labor Day (wel in de namiddag). Het is nog maar pas geopend en ik wou het wel eens zien. ’t Was inderdaad heeel druk. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben in LA!!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>