lilith is een ka(psel)meleon

pet-wigs2.jpgVorige week kwam ik op de parking van de Delhaize van Poperinge N. tegen, een meisje dat vroeger bij mij op de wijk woonde. Ik had N. vijftien jaar niet meer gezien, en toch herkende ik haar onmiddellijk. Zij mij niet. Wat logisch was, besefte ik een teleurgestelde seconde later. Ik lijk op geen honderdduizend jaar meer op het meisje dat ik op mijn vijftiende was. Zij lijkt er nog zo hard op dat je op twee foto’s met vijftien jaar tussen naar de achtergrond zou moeten kijken om te zien of je ergens uit kunt opmaken wanneer het 2010 is, en wanneer 1995.

Ik vind dat vreemd, dat sommige mensen er altijd hetzelfde blijven uitzien. N. zag eruit alsof ze bij een kappersbezoek al jaren niet meer moet zeggen dat het hetzelfde mag, omdat ze dat al kunnen meelippen in de kapperszaak waar ze al gaat sinds haar negende. Soms denk ik dat ik beter ook wat omzichtiger zou omspringen met kapselkeuzes, als ik alleen maar mijn kapsels van de laatste vier jaar bekijk.

haarkameleon.jpg

Baha.

Reacties

 1. Mirjam

  Oeh, herkenbaar! De enige haarkleur die ik nog niet heb gehad (iig niet voor langer dan 5 minuten tot de volgende kleur eroverheen gaat) is blond.
  Kort, lang, vlechthaar, hairextentions, ik heb het allemaal gehad.
  Tot groot verdriet van mijn man die het liefst zou zien dat ik wat meer op N. zou lijken denk ik.

  Moet bekennen dat je post wel inspiratie geeft om al mijn verschillende haarstijlen eens bij elkaar te zoeken. Thanx!

  (en er zitten toffe kapsels bij die je hebt gehad vindik)

 2. @Mirjam: het mijne is ooit appelblauwzeegroen geweest rond mijn zestiende, heeel even. ;) En ook al ben ik van nature donkerblond, toch durf ik het niet aan om het eens echt blond te kleuren. Geen idee waarom. :/

  Dreadlocks, dat wil ik ooit nog. :)

 3. Geef maar toe, je wil er niet als een dom blondje uitzien, gewoon omdat je geen dom blondje “bent”

  Maar aangezien de mensen dit ondertussen ook al weten zou ik het helemaal geen bezwaar vinden om het eens te blonderen, al vind ik dat dir rood je echt wel heel schattig staat! Het brengt je pipi-langkous naar je boven!

 4. Ik ken je niet persoonlijk, maar kom hier vaak lezen en soms eens reageren :-)
  En bij het zien van al je foto’s dacht ik meteen : wat lijk je daar en daar héél hard op je mama ! Ik dacht nog even : kan ik dit schrijven, want ik ken jou niet en je mama zeker niet, maar je hebt hier al vaak over haar geschreven (en dat pakt me telkens weer) en hier laatst nog eens een foto gepost … het was echt het eerste dat ik dacht. En toen bedacht ik : je vindt het vast wel fijn om te horen ! :-)))
  En verder dacht ik ook nog dat zwart je ook wel goed staat, eigenlijk. En dat ik wat meer zou moeten durven, zo kapselsgewijs, dat ook.

 5. webber

  mijn punten gaan naar het nieuwslezerkapsel : nine o’clock, helemaal linksmidden.
  de Rode Duivels winnen drie wedstrijden na elkaar, in 2011 elke dag zon met ’s nachts de nodige neerslag, en overmorgen een prachtig regeerakkoord … van de combinatie eigenzinnige blik/gedegen yuppiesnit wordt het gekste nieuwsbericht weerloos geslikt.

 6. Mirjam

  Respect voor het appelblauwzeegroen. Zijn daar ook foto’s van? ;o)
  Dreads zijn ook erg leuk. ie heb ik ook nog nooit gehad.

 7. catherine

  idem hier… nooit lang hetzelfde kapsel. vorige week quiz op werk echtgenoot, ik lachte vriendelijk naar een collega van hem, maar kreeg geen reactie terug. De volgende dag excuseerde ze zich bij hem omdat ze me niet herkend had wegens steeds veranderende kapsel.

  dit vertelde hij me nadat ik gisteren aan tafel zei dat ik toch wel eens blond overweeg :)

 8. Ik las ook meloen! En ‘k vind dat nu voor de moment zo hilarisch van mijn eigen ;)

  Ontzettend leuke fotoreeks!
  De foto uiterst links op de middenste rij is mijn persoonlijke favoriet.

  (Zelf liet ik er twee weken geleden zowat 20 centimeter afknippen *shock* en ‘k heb zelfs zin om het nòg ietsje meer in te korten, mijn “N.-periode” is dus blijkbaar voorbij!) ;)

 9. Ik vind u het leukst met kapsel 11.
  En ik ben net zoals N.: het enige wat bij mij varieert is de lengte en het al dan niet hebben van een frou frou. Maar dat steek ik vooral op mijn krullen, want mensen met steil haar hebben altijd meer kapselkeuzes *snif*

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>