moeilijk

brigitte3.jpgEr zijn veel dingen die ik nog altijd moeilijk vind.

In mijn archieven duiken, en commentaren van haar tegen komen. Terugdenken aan de tijd waarin ze er gewoon was, en ik dat de normaalste zaak van de wereld vond. Van iemand horen dat je elke ziekte kan overwinnen, als je het maar hard genoeg wilt. Hippe oma’s van haar generatie zien, en een steek door mijn hart voelen. Geweldig veel complimentjes krijgen over een verhaal in de Flair, en me afvragen wat zij ervan had gevonden. Steeds vaker bij mezelf merken dat ik dingen van haar heb overgenomen. De vreemdste eerst.

Dat het steeds langer geleden wordt dat ik voor het laatst met haar heb gesproken. Dat ze zo steeds verder van me weg lijkt te zijn, en dat dat gevoel mij soms bijna mottig kan maken. Dat ik naar een foto kijk, en me al bijna niet meer kan inbeelden hoe het was met haar erbij. Terwijl ik me vroeger niet had kunnen voorstellen dat ze er ooit niet zou zijn.

En dat ze morgen 51 had moeten worden, in plaats van voor eeuwig zevenenveertig. Vooral dat, eigenlijk.

Reacties

 1. bernadine

  heel veel sterkte Kelly,ik weet zeker dat ze heel trots op je zou zijn.grtjs bernadine

 2. En dat de mensen uit de omgeving het precies een beetje vergeten dat je geen mama meer hebt, of denken dat je er ondertussen al wel over bent.
  En dat je kind blijft verjaren, zonder je mama erbij.
  En dat je ‘How I wish you where here’ wel 100 x na elkaar wil laten afspelen.

  x

 3. Kimberley

  Hey Kelly,
  Je moeder zou heel trots op je geweest zijn! Veel sterkte wi meid…
  Groetjes
  Kimberley

 4. Men zegt van dingen dat je ze eerst moet meemaken om te weten , wat het is! Bij mij is dus het geval. Maar ik denk wel dat het heel moeilijk moet zijn als je je mama zo vroeg verliest!
  knuffel
  Christa

 5. severine

  ik kan niet zeggen dat ik begrijp wat je voelt, maar het moet inderdaad wel een verschrikkelijk gevoel zijn!

  Ik weet hoe ik me zou voelen, moest ik mijn ma kwijt zijn, en het feit dat ze in 2011 al 60 wordt, doet er me nog veel meer aan denken!

  Ondanks dat ik je moeder niet ken, ben ik ervan overtuigd dat ze terecht fier zou zijn op jouw prestaties!

  En ze zal wel trots zijn van hierboven op haar verdomd knappe dochter die een echte dame is geworden (niet dat je dat daarvoor niet was he!!!, maar je weet wel wat ik bedoel)

  En voor wat het waard is schoonzusje, ik ben verdomme fier op je!!!! En trots dat ik je mijn schoonzusje mag noemen!

 6. ann

  Ja, je mama zou ontzettend trots op je zijn geweest en volgens mij is ze dat nu zelfs ook echt want je doet het gewoon allemaal zo prachtig of het niet anders kan dan dat ze hier ergens boven over je waakt. Zevenenveertig, ai, dat ik dat zelf volgend jaar ben, kan me niet voorstellen hoe hard het wel moet zijn om je kinderen achter te moeten laten. Echt nog veel te jong.

 7. Mieke

  Veel sterkte lieve Kelly.
  Zelf had ik nooit gedacht dat ik mijn mama haar geur of stemgeluid zou vergeten, maar zelfs dat lijkt verder en verder weg te glijden…
  Ze zou trots zijn op het meisje dat je nu bent net zoals ze trots was op het meisje dat je was.
  xxx

 8. Ikzelf heb gelukkig mijn ouders nog, maar abnormaal veel mensen uit mijn vrienden- en kennissenkring hebben al in hun twintiger-jaren een ouder verloren (oa mijn vrouw). Ik kan dus niet zeggen dat ik weet wat jij voelt, maar ik heb er toch wel een zeker idee van. En hoewel ik mijn schoonmoeder nooit gekend heb, mis ik haar toch ook vaak, wat onbeschrijfelijk vreemd is. Ik ben er dan ook zeker van dat de mensen rondom jou niet vergeten wat voor verdriet je moet meedragen.

  Ik volg je blog al een tijdje, en aan de fijne verhalen te zien denk ik dat je hoe dan ook dit verdriet een plaats kan geven. En dat is al heel wat…

 9. Kelly,

  ik heb speciaal voor jou de Flair nog eens gekocht, nadat ik een paar jaar geleden na veel moeite afgekickt was van dat boekske, en ik vind je verhaal prachtig en moedig. Je bent zo’n mooie vrouw, in alle betekenissen van het woord. Je mama leeft verder in jou, en in je (eventuele) broers/zussen/kinderen/neefjes/nichtjes…
  Veel sterkte en dikke knuffel en oh ja! nog eens proficiat met jullie pasgehuwde status.

 10. Als je in de spiegel kijkt dan zie je je mama terug…jullie lijken zo erg op mekaar!
  Misschien kan dit je wat troosten…

  Veel courage en een dikke knuffel!

 11. Nina

  lieve kelly, een lach en een traan zijn steeds dichtbij in al jouw posts.
  Sterkte in deze moeilijke dagen,
  x Nina

 12. Ze zeggen dat het slijt. En ik geloof dat niet, maar het is hier nog maar drie maanden geleden. En als ik jou lees, merk ik dat het nooit echt zal slijten. Dat het gemis zal blijven. Vandaag hoorde ik iemand babbelen over zijn vader van 85 en ik was stikjaloers, ik wou ook een vader van 85. Beh.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>