hoe lilith de winter toch nog poogt te overleven

kutwinter2.jpgMaat, het is nog altijd vollen bak november. *lang gezicht*

Veel valt daar precies niet aan te doen, en dus doe ik een ultieme poging om op zoek te gaan naar tips om de winter te overleven. En tenminste te doen alsof het allemaal zo erg niet is enal. Wat het natuurlijk wel is. Maar dat hebben jullie niet van mij.

* Lezen. Veul! Op mijn Kindle, de allerbeste uitvinding sinds de bananenbeschermhuls. Mede dankzij mijn nieuwe precious ben ik as we speak mijn drieëntwintigste boek van het jaar aan het uitlezen. Dat zal niet ver van een persoonlijk record zitten. Om maar te zeggen: ze mogen mij veel afpakken, maar als het mijn Kindle is zal het toch from my cold dead hands zijn, zulle.

*Een extra poging doen om gezond te leven. Hoewel ik in de winter vooral zin heb om met een gigantische zak paprika chips en een paar flessen witte wijn in de zetel onder een deken te liggen ruften spreek ik mezelf vermanend toe dat ik verstandig moet zijn. Door soep te drinken, en ervoor te zorgen dat ik genoeg fruit en groenten binnen speel. Mijn laatste fruitverslavink, trouwens: kaki. <3 kaki.jpg

* Naar buiten. Ik dwing mezelf en mijn hubby om in het weekend naar buiten te gaan. Stappers aan en de bossen in, manneke! Afgelopen weekend was het superkoud en vroren mijn immer tranende winterogen bijna dicht van de ijswind, maar achteraf waren wij daar al bij al toch wreed content van. Zeker omdat wij met zijn tweeën zeker de coolste hipsters van heel Dikkebus Vijver waren, en onze aanwezigheid het leeftijdsgemiddelde direct met drie generaties naar beneden trok.

dikkebus.jpg

* Gaan lopen. Ik ben nog maar eens herbegonnen, na bijna twee maand niks. Letterlijk voor de dertigste keer. En ik ga dood, maar ik heb er toch zoveel deugd van. Maak ik mezelf met de moed der wanhoop wijs als alles aan mij pijn doet en mijn kaken paarser zijn dan ik ooit had kunnen vermoeden. Maar als ik door de sneeuw loop, dan voel ik me wel keihard Rocky.

* toastjes. Zonder dat er een feest is. Ge moet dat echt een keer proberen, want dan is het ineens precies toch feest.

* Youtubevideo’s van katten. Kilo’s.

Ahahaaaahaaaa!

En jullie?

Reacties

 1. Dikkebusvijver! als je op de dikkebusseweg de straat naar de vijver indraait, staat een restaurant, “Tommies” genaamd, daar heb ik veertien jaar gewoond, maar het restaurant heette dan “harlekijn”!
  Mijn kids zijnrond die vijver opgegroeid, vertrokken tijdens de vakantie dagelijks op ’tocht” en kwamen terug met bommen en kogels uit den oorlog! Mja, k heb best een beetje heimwee naar die tijd!
  groetjes
  christa

 2. Momenteel: de slappe lach krijgen door filmpjes van katten op blogs :D

  En verder scoren nog hoog hier: stoofpotjes maken in de creusetpot, daar kroketjes of frietjes bij eten, onder een deken naar coole series kijken met een glas wijn in de hand, liters soep maken.

 3. Evelien Rutten

  Kaki is héél lekker als je er een aperitiefhapje (of toastje! om in de stemming te blijven) van maakt. Snij het vruchtvlees fijn en meng het met fijngesneden verse dragon en lichtjes gekarameliseerde stukjes kip- of konijnfilet (met wat honing en balsamico in de pan gebakken).

 4. Thomas

  Allee, zo’n Kindle lijkt me echt ongemakkelijk en ongezellig om te lezen.
  Mist ge niet het boekgevoel? en bladzijden omdraaien enzo? :)

  Ik weet het niet, Kelly, overtuigt me!

  Ps: tip voor wandeling: de Kruisekeroute/pad is heel leuk, maar wel botten aandoen ;)
  (en ge moogt dan binnenspringen voor ne warme choco ;) )

 5. Ook hier is het bleiten geslagen met de Patty-cakes. Heb het mij gepermiteerd om dit even heel hard van u te stelen op facebook, wel met credit natuurlijk (niet dat die Amerikaantjes veel zullen snappen van uw schrijfsels, maar je weet maar nooit)

 6. i.

  onder de zonnebank gaan. en mijn handen, voeten, gezicht laten doen bij iemand die daar een diploma voor heeft. Naar de kapper gaan.

  I’m still depressed, but boy i look good.

 7. The art of mastering speculaas! … met als gevolg een vuilbak vol knoertharde speculaas (not cool) en een huis dat overal naar speculaas ruikt (way cool)!

 8. kim

  Hoe eet je zo’n kaki? Gewoon schillen en opeten? Ik dacht dat je die eerst moest koken ofzo (toen ik Japan eentje wilde kopen op de markt werd er hevig naar mij gebaard door zo’n moemoeke dat dat mij wel eens fataal zou kunnen worden en ik er eerst rituele handelingen mee moest uitvoeren ofzo)

 9. @kim: ik eet dat zoals een kiwi, in twee snijden en uitlepelen. Nog nooit ziek van geweest, en dat wil al wat zeggen, want ik durf al eens geweldig ziek worden van rauw groenten of fruit, tegenwoordig.

 10. eerst en vooral: zaaaaalige filmkes :-)

  ten tweede mijn truukjes: kersenpitjes, fleece dekentjes, lopen in de sneeuw, jacuzzi/sauna, warme badjes, tijdens de middag toch even naar buiten om eens daglicht te zien, soep, stoofpotjes en ovenschotels, eigen brood bakken (die geeeeuuuurrrr), chocolade, rode wijn…

  en vooral kei hard doen ALSOF het niet koud en donker is :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>