lilith skipt haar examen wiskunde

examenwiskunde.jpgDe gedachte komt even onverwacht als glashelder bij me op terwijl ik een boek lees waarin studenten voorkomen. Dat ik dit jaar niet zal meedoen aan mijn examens, want dat ik letterlijk geen enkele keer naar wiskunde ben geweest en dus ook onmogelijk kan slagen. Ik heb geen notities, ik heb geen benul waar de lessen over gingen, en examens doen heeft dus ook geen enkel nut.

Eigenlijk feitelijk is dat ook niet eens zo erg niet, want ik heb al werk. Ik heb helemaal geen diploma meer nodig, ik ben al een freelancer. Ik moet het alleen nog aan mijn ouders uitgelegd krijgen, maar hey, die zullen het vast wel snappen. Dat iemand die al freelancer is geen diploma nodig heeft, en dus ook door het leven kan zonder dat examen wiskunde nog te gaan doen.

De gedachte flitst zo snel en zo vertrouwd door mijn hoofd dat het even duurt voor ik door heb dat dit echt compleet geen sense maakt, allemaal. Tot ik besef dat ik hier al minstens zeven keer over heb gedroomd, zonder me er bij het ontwaken blijkbaar nog al te goed van bewust te zijn. En dat iets in mijn boek ervoor heeft gezorgd dat de gedachte me nu zelfs in wakkere toestand bereikt: ik snap geen zak van mijn wiskunde. Ik heb straks examen. En ik ga niet meedoen, want ik heb al werk, bij de boekskes. Het komt ondanks mijn gebrekkige kennis van de stelling van Pythagoras vast wel goed met mijn leven. OF TOCH NIET?!? :aah:

Un peu getraumatiseerd, moi?

Reacties

  1. Ach, enjoy the club ;-)
    Geen wiskunde bij mij, maar eender welk random examen spookt door mijn dromen. Al is het weer wat geleden intussen. Wacht tot mijn facebookvriendjes weer examens hebben. Dolle pret en medeleven.

  2. je hebt de keuze
    ofwel doe je wiskunde , en lig je daar van wakker snachts
    ofwel wordt je freelancer en dan lig je daar dan weer wakker van

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>