lilith wuift terugblikkend het jaar uit

rew.jpgGeef nu toch toe, dat 2000 ooit kwam en weer voorbij ging, dat was al zot. Maar dat het ook nog eens 2010 (TWEE-DUIZEND-EN-TIEN!!!) zou worden, en dat ook dat voorbij zou gaan, neen, daar kan ik bij momenten echt niet bij. Tijd voor een terugblik, y’all.

1. Wat deed je in 2010 dat je nooit eerder deed?
Trouwen met een man, gokken in een casino, naar een musical gaan, voor Flair en Libelle schrijven, walvissen spotten in het wild, lezen op een Kindle, eten in een sterrenrestaurant, dansen op een podium in de Carré, fietsen in Amsterdam, supporteren voor mijn leaf tijdens een loopwedstrijd, koken voor collega’s, een volksmuziekfestival bezoeken in Duitsland in het kielzog van een Vlaamse schlagerzanger, inchecken in een motel zonder vooraf geboekt te hebben of een idee te hebben waar we zouden belanden, rijlessen volgen en op de openbare weg rijden, rond Zillebeke vijver lopen, een paar maanden helemaal vegetarisch leven, van polonaise doen tijdens het polonaisefestival, weglopen uit het ziekenhuis terwijl ik niet mocht van de dokter, in de auto van Frans Bauer zitten met Frans Bauer, op een vuvuzela blazen, een bed kopen, een zonsondergang zien aan de Grand Canyon. Het was tof, nog.


2. Heb je je goede voornemens waargemaakt en ga je er dit jaar nieuwe maken?

Ik wilde aan het begin van dit jaar meer bloggen, gezonder eten, naar Ijsland gaan, meer foto’s nemen en mijn privé-mailtjes sneller beantwoorden. Mjah. Ik heb even een blogopstoot gehad, maar echt overdreven was het allemaal niet. Gezonder gegeten heb ik volgens mij wel, zekers als je mijn vegetarische maanden meetelt. Foto’s nemen en privémailtjes beantwoorden is een klein beetje gelukt. Ijsland bleek echt veel te duur. Nieuwe voornemens? Dat rijbewijs halen (als de nieuwe auto er is, ik maak me sterk dat ik het al had gehad als de rode bolide niet plots de geest had gegeven), drie keer per week lopen en meer tijd maken voor mezelf. Op een maniere.

3. Welke landen heb je het afgelopen jaar bezocht?
De USA (twee keer), Nederland, Engeland en Duitsland.

4. Wat wil je in 2011 dat je niet had in 2010?
Meer tijd voor mezelf. Meer gemoedsrust. Meer regelmaat, sport- en eetgewijs. Meer tevredenheid over mijn dagelijkse bezigheden.

5. Welke data van 2010 staan in je geheugen gegrift?
15 september, aka de dag dat Youri mij ringde! :aah:

6. Wat was je grootste verwezenlijking van 2010?
Ik ben zekerder van mezelf geworden. En ik heb gigantisch hard gewerkt.

8. Waarin heb je het vaakst gefaald?
Ik ben te vaak gestopt met sporten, maar ik ben ook wel altijd herbegonnen. Ik heb te veel ja gezegd terwijl ik neen had moeten zeggen, en ik ben een beetje vergeten om aan mezelf te denken. Maar de laatste maanden van het jaar is dat gelukkig serieus gebeterd.

9. Ben je ziek geweest of gewond?

Zwijgt stille!

10. Wat is het beste dat je gekocht hebt in 2010?
MIJN KINDLE. LIEFDE!! Mijn pan van Le Creuset als mooie tweede.

11. Waar ging het meeste van je geld naartoe?
Reizen, e-books, iPhone-apps en etentjes.

12. Waar was je heel heel enthousiast over?
Onze roadtrip, een paar mooie aanbiedingen op werkvlak, en toffe plannen voor volgend jaar. En koken. Manneke toch, heb ik gekookt dit jaar!

13. Welk nummer zal je altijd doen denken aan 2010?
Een paar. New Kids in Town van School is Cool, bijvoorbeeld, of The Future van The Van Jets. En pakt anders een paar dingen van Robyn of Editors ook, ineens. En Wings van Das Pop.

14. Ben je in vergelijking met vorig jaar…
a) blijer of triester?
Blijer, denk ik.
b) dikker of dunner?
Dikker. *zucht* Omdat er een paar kilo af was van te lopen, en ik daarna nogal goed was in stoppen met lopen.
c) rijker of armer?
Rijker.

15. Wat had je graag meer gedaan?
Hetzelfde antwoord als vorig jaar.
Gekookt.
Gereisd.
Gesport.
En zet er ook maar ‘content geweest over mijn werk’ en ‘geschreven voor mijn plezier’ bij.

16. Wat had je graag minder gedaan?
Me zorgen gemaakt.

17. Wat was je favoriete televisieprogramma?
Vlaamse Hollywoodvrouwen. In Godsnaam. Komen Eten. Unwrapped op The Food Network. De Jaren Stillekes. Oh Oh Cherso.

18. Wat is het beste boek dat je gelezen hebt?
Ik heb echt ongelooflijk veel goede boeken gelezen dit jaar. Als ik er één moet kiezen, dan One Day van David Nicholls. Daar was ik echt helemaal niet goed van.

19. Wat was je favoriete film van het jaar?
Ik heb superweinig films gezien dit jaar. The Social Network was super, vond ik, en Toy Story 3 ook. Gisteren Frits en Freddy gezien, ook leutig.

20. Wat wens je je bloglezers toe voor 2011?
Veel fijne momenten met de mensen die jullie graag zien. Veel momenten die het waard zijn om foto’s van te nemen. Het gevoel aan het einde van het jaar dat jullie erop verbeterd zijn. Weinig noodlot, veel chance. Veel mededogen en begrip voor mensen die niet tot jullie intieme kringetje behoren, maar het vast ook goed menen. Veel inspiratie. Veel lachen. Weinig zagen. Elkaar geen pijn doen. En genieten, van alles dat komt.

Een machtig 2011, y’all!

Reacties

 1. Ingrid

  Lilith,

  Ik heb genoten van je blog in 2010 en ik hoop dat ook te doen in 2011 ! Zorg goed voor jezelf en uw leaf en dat al je wensen mogen uitkomen !
  Happy New Year !

 2. Hey Lilith,
  Ik heb je graag gelezen dit jaar, het jaar waar ik de blogwereld leren kennen, boeiend wat je allemaal hebt verwezenlijkt, mijn palmares is niet zo lang, ik heb vooral veel in de zetel gelegen wat niet zo boeiend is, maar toch was ook dit jaar leerrijk .
  Veel plezier op oudejaar!
  Christa

 3. ik wil ook een job waarbij ik schrijf voor flair en libelle. Of toch zoiets in den aard…
  leuk overzichtje. fijn leven.

 4. Wow ik ben je onderweg ergens kwijtgespeeld *bloos*

  Getrouwd! woow! proficiat! en duidelijk erg gelukkig :-) *blij voor jou!*

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>