[van verzoeknummer] lilith’s favoriete apps

Apps.jpgDe wensen van ’t jaar!

Ik kwam net tot het besef dat ik nog een paar verzoeknummertjes in mijn mailbox heb zitten van vorig jaar, en dat dat toch schandalig is dat ik daar nog niks mee gedaan heb. Of ik eens mijn favoriete iPhone apps wilde oplijsten, bijvoorbeeld. Ba jaak nog, ik wil dat wel eens, want die apps maken mijn leven fijner. Echt waar. Op dit moment staan er een stuk of 50 op mijn telefoon, maar als die in brand zou schieten en ik er tien mocht redden, dan zijn het deze:

* Evernote: heel mijn leven zit in Evernote. Alles dat ik moet onthouden, van foto’s van visitekaartjes tot to do lists tot mogelijke artikels of blogposts, recepten, alles. Met voorsprong mijn meest gebruikte en meest geliefde app van allemaal.

* Hipstamatic: al die zotte vierkantige fotootjes die ik te pas en te onpas post, met die retrokleurtjes en zotte lenzen enzo? Allemaal met Hipstamatic genomen. Dit is na een jaar gebruiken nog altijd één van mijn favoriete applicaties, al helemaal omdat er af en toe nieuwe pakketjes uitkomen met lenzen en filmrolletjes. Vroeger kon ik geen enkele deftige foto nemen met mijn iPhone, sinds Hipstamatic heb ik echt al machtige foto’s getrokken. Al zeg ik dat volledig zelf.

* Shazam: omdat het liedjes op de radio herkent als je je telefoon tegen de speakers houdt. Ik blijf dat elke keer fenomenaal vinden, en dan had je het gezicht van mijn grootvader moeten zien bij de eerste demonstratie.

* Train Info: iets van de NMBS waar ik het afgelopen jaar niet over te klagen had, now that’s a first! Alle tabellen online raadpleegbaar, handig voor een tjoolder als ikzelf.

* Buienradar: zien wanneer het gaat regenen of stoppen met regenen, en dat dat beter werkt dan een Frank of Sabine. De max!

* Runkeeper: ik heb – in tegenstelling tot Mijn Man- geen horloge met een GPS in, dus als ik wil weten hoe ver ik werkelijk heb gelopen durf ik wel eens mijn iPhone meenemen en Runkeeper aanleggen. Works like a charm, en je krijgt mooie kaartjes waarop je kan zien waar je gelopen hebt.

* Foursquare: mijn Big Brother Is Watching You-app. Je checkt in op plaatsen waar je komt (say: Delhaize in Ieper), en je ziet waar je vriendjes zich heden bevinden. Hoe meer plekken je bezoekt, hoe meer punten en lintjes en beloningen je krijgt. En soms, als je al vaak op een plek bent geweest, dan word je burgemeester! Zoals ik, van Zillebeke Vijver en Provinciaal Domein De Palingbeek! Echt, ik heb geen idee waarom ik aan deze idiotigheden deelneem, maar ik vind het wel nog tof, precies.

* Facebook: als deze app niet op mijn telefoon stond kwam ik nooit vanachter mijn computer vandaan, vrees ik.

* Twitter: zie Facebook.

* Momento: mijn laatste nieuwe ontdekking. Supertoffe dagboekapp die alle feeds van Facebook, Twitter, je blog, Foursquare en nog een hoop dingen op een mooie kalender zet, sinds het begin. Het klinkt saaier dan het is, echt.

* Doodlejump: meest verslavende spelletje ooit. Naast Fruit Ninja.

En dan is er nog die ene app waarmee je je iPhone in een fluit verandert. Mijn Man kan het liedje van Jurassic Park spelen, en die van u?

Reacties

  1. Ik doe het voorlopig nog altijd met mijn klapbare nokiadingetje,maar o wee pak me mijn laptop niet af! Wat twitteren betreft, verder dan registeren ben ik niet geraaktu moet ik dringend es leren!

  2. Ah, eindelijk overgeschakeld naar Runkeeper en we zijn daar nog geen vriendjes?
    En niets slaat het BB is watching you app van Google Latitude. Geniaal :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>