De kuif die ik wou.

kuifje.jpgNeen, beste lezers, jullie hebben gelijk. Ik moet niet zo hooghartig doen over pubermeisjes die hun ziel zouden verkopen om op Donald Trump te lijken, want ik was er zelf zo eentje. Andere tijden, andere goestjes, evenwel, en dat resulteerde erin dat ik op het einde van mijn lagere schoolcarrière heel wat uren doorbracht in de badkamer met een grote pot gel en de moed der wanhoop. Want ik, ik moest en zou een kuif.

Nog liefst van al de kuif der kuiven, de haarboog die alle andere haarbogen op de speelplaats zou doen verbleken. Alleen, zo wist mijn mama me te melden: ik was er niet voor in de wieg gelegd. Ik had heel veel haar, en ook nog eens heel zwaar haar, en hoe meer gel ik erin smeerde, hoe meer mijn kuif ging hangen. Toch bleef ik overtuigd van het waanidee dat mijn leven stukken beter zou zijn als ik erin slaagde om haargewijs alle wetten van de zwaartekracht te tarten. Uren en uren heb ik vanalles geprobeerd, van zeep tot wax tot lak waar “superstrong” opstond, maar nooit ben ik erin geslaagd om mijn droomkapsel op mijn hoofd te krijgen.

Tot een kwartier geleden. Ik trok nietsvermoedend een speldje uit mijn haar, en unk! Daar was hij! De kuif die ik wou!

kuif2.jpg

Zonder gel of lak of niks! :aah:

Ik stel voor dat Gella gedwee haar handdoek in mijn ring gooit terwijl ik verder geniet van deze werkelijk fantastische, fantastische dag.

Reacties

  1. Hoor ik daar op de achtergrond
    “boenkeboenkeboenke..This is the sound of C! … boenkeboenkeboenke”???

  2. Volgens mij krijg je hetzelfde kapsel als je 10 minuten voor een windwaaier blijft staan. Eens proberen?

    Vroeger deed ik er trouwens alles aan om van dat plat plat haar te hebben, een beetje emo u weet wel. Nu zou ik niks liever willen mocht er wat volume inzitten. Het is me niet gegund jong.

  3. En den truuk met den diadeem vroeger. Liefst zo één in stof, uw haar naar achter trekken met den diadeem en dan zo den diadeem een paar centimeter terug naar voor schuiven. Snap je’m?
    Dat waren nog eens tijden.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>