lilith speelt van lijktoerist

sixfeet.jpgDe crib kijkt sinds een paar maanden uit op een begrafenisonderneming. Dat intrigeert mij nogal, maar aangezien ik bijna nooit in de crib ben behalve ’s nachts en in het weekend heb ik dat gevoel nog niet volledig kunnen cultiveren.

Deze week is dat anders. Deze week is alles anders. Ik heb een opdracht voor een boekje, en die houdt onder meer in dat ik een week mijn huis niet uitkom. En dat ik dus een week werk met zicht op de begrafenisonderneming. Bij echt daglicht.

De begrafenisonderneming, en alles eromheen, ik mag er graag naar kijken. Bijna net zo graag als ik destijds naar Six Feet Under keek. Of naar die scène in My Girl, met Vada haar pa die een begrafenisonderneming had. Die is mij altijd bijgebleven.

Soms staan er ambulances van het Witgele kruis voor de poort van de begrafenisonderneming, die volgens mij dode lichamen komen afleveren. Alleen heb ik dat nog nooit echt zo gezien. Wel veel ambulances, af en toe een lijkwagen, maar nooit een lichaam. Er staat een bord aan het huis, met doodsbrieven op, dus er moeten wel lichamen zijn. Soms zie ik oude mensen even halt houden om de doodsbrieven te lezen, en vast ook om te checken of er geen bekende is komen te gaan. Maar lijken? Nope.

Een tijdje geleden was er op een mooie zonnige zondag opendeurdag, compleet met een hapje en een tapje en alles. En uitleg over de kisten. Ik heb de hele zondag getwijfeld, maar ik ben uiteindelijk toch niet gegaan. Dat vond ik ergens een beetje een tegenvaller, van mezelf.

En dus blijf ik kijken, af en toe, terwijl ik artikels typ. Ik typ, ik telefoneer, ik check of er nog geen bodybags aan te pas komen. Ik hoop deze week toch één aanwijzing te zien van een dode. Dat kunnen jullie vreemd vinden. En dat mag gerust.

Maybe I’m strange like that.
Maar just so you know: ik heb het gecheckt, en het is niet strafbaar. *piehoew*

Reacties

  1. Ik heb ooit eens lijk gespeeld op tv, was ook spannend ze, tijdens de show van goede vrijdag. Maar t was eigenlijk mijn droom ons eens lijk te spelen bij witse of zo, maar mijn dochter had da precies nie goed begrepen! Maar bon, ik denk dat ze met die lijken binnenrijden.Ik denk in elk geval dat ze dat bij Leo doen op de dikkebusseweg.
    Maar k vind da nie raar da je je afvraagt zenne, kijk jij maar je ogen uit!
    groetjes

  2. Sarah

    Hoezee, hoezee, iemand anders dan ikzelve kent ‘My girl’. En ik die dacht dat dat alleen maar verkrijgbaar was in videotheek ‘De Videovriend’. Ai, ai, wat een dramatiek is die film toch. Maar toch was Vada mijn rolmodel tijdens mijn jeugdjaren.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>