lilith moet het van andermans spataders hebben

swim.jpgNiemand heeft naar mij gewezen, toch niet in mijn blikveld. Er waren geen starende blikken, of mensen die elkaar een por gaven terwijl ze met openvallende monden in mijn richting wezen. Het was alleen ik en mijn nieuw badpak, en een vorm van gefakete zelfzekerheid die ik me in dit soort situaties al eens durf aanmeten omdat het alternatief huilerig wegkruipen is achter de regenboogglijbaan van het kinderbadje.

Toen ik bekomen was van het exploiten van mijn lichaam voor de ogen van de hele Ieperse zwembadposse bemerkte ik vanuit baan 1 dat er daar iets rondloopt zeg, in dat zwembad. Mannen met erg mislukte tattoo’s, bijvoorbeeld, en vrouwen met zotte vormen van cellulitis, of benen met spataders, vergezeld van mannen met waarlijk indrukwekkende buiken. En allemaal leken ze een jolly good time te hebben. Wat mij ook een jolly good time bezorgde, want zo ben ik wel. Niets dat mijn zelfvertrouwen meer opkrikt dan een paar gigantische spataders bij iemand anders!

Ik zwom uiteindelijk twaalf baantjes, rekende uit dat dat driehonderd meter is, en besliste dat ik dit echt veel vaker wil gaan doen.

En het beste nieuws moet nog komen: vanmorgen werd ik wakker, en mijn haar bleek ineens te krullen! What is there not to love, eigenlijk?

Reacties

 1. jessie

  Ok, dat zwemmen tijdens het daadwerkelijke DOEN véééééél leuker is dan lopen, daar wil ik u nog in volgen (al opper je dat niet zelf, ik ben zo vrij het af te leiden), maar al het gedoe er rond?!!!! Dat aan- en uitkleden en vooral dan het gedeelte na het zwemmen: zo kletsnat al uw gerief uit zo’n kastje pakken. En dan het ergste: u in een véél te klein hokske persen, waar het dan ineens bloedstollend, tropisch warm is. Om de één of andere reden geraakt ge toch ook nooit écht droog na het zwemmen, dus ineens lijken al uw kleren te klein. Dan stinkt ge nog naar chloor, uw ogen prikken of, nog erger: ge hebt zo ne zwembril in uw gezicht gedrukt staan….én uw haar voelt kei voos aan…. PFFFFFF. Of ligt dat nu écht allemaal aan mij???

  Afin, nog véél zwemplezier gewenst!

 2. Fantastisch! Weet je, ik zeg altijd tegen mezelf dat dit het beste lijf is dat ik ooit nog zal hebben, vermits we elke dag ouder worden. Dus geniet ik ervan, mèt blubberbuikje en striemen en keizersnee-litteken erop en eraan. Summer’s here, let’s go swimming!

 3. Het klinkt alsof u uw plek gevonden heeft, daar temidden van de Ieperse zwembadposse! Heel veel zwemplezier! :-)

 4. Ingrid

  Blijf maar lekker zwemmen want als er iets is waar je strak van wordt,dan is het dat wel !!!!
  Veel meer dan lopen en je bouwt ook veel sneller op.Ik ben na een rugoperatie 5 maanden geleden nog niet kunnen gaan zwemmen en mis het verschrikkelijk.Dus geniet er een beetje van voor mij bij aub :-)
  Leuk artikel in DS Magazine trouwens !!! Proficiat !En daar zag je er heel goed uit !

 5. het zwembad. ik kom er binnen met een zelfbeeld als een zeekoe en ga buiten als een slanke seksbom. ik voel dat ook altij :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>