lilith en het deurendrama

deurkier.jpgMijn man en ik leven al vijf jaar in een huis waarvan de woonkamerdeuren niet dicht kunnen. Iets met verbouwingswerken en muren die zich gezet hebben, en deuren niet mee. Al vijf jaar lopen mijn vent en ik om de zoveel tijd te zagen tegen elkaar over onze deuren. ‘Heb jij nu al eens gebeld voor die deuren?’. ‘Jamaarja, naar wie moet ik bellen?’. ‘Weetikveel. Een deurman?’. ‘Een deurman bestaat niet.’ ‘Ja oke, bel dan iemand anders.’

Jaren en jaren gingen voorbij, en de deuren, die bleven altijd op een kier staan bij ons thuis. Op zich is dat best mooi, dat je deur altijd op een kier staat, maar het bleef voor wrevel en ergernis zorgen, zeker toen ik na weer een kwartier gezaag over al dan niet gebeld naar de deurman (die dus niet eens bestaat) de dwaze woorden ‘Weet je wat?! Dan doe ik het zelf wel!’ sprak. Waarop ik dus maanden het lijntje ‘deurman bellen’ meesleepte door al mijn to do lijstjes. Of ik al had gebeld naar de deurman, vroeg mijn lief dan. ‘Denk jij eigenlijk dat ik maar dat te doen heb?’ was zijn verdiende loon.

Tot enkele maanden geleden. Bleken de ouders van hij-die-wel-zaagde-over-de-deurman-maar-die-ik-zelf-nooit-een-deurman-heb-weten-contacteren wel geen deurman te kennen zeker? ‘Laat de deurman dan toch tot mij komen!’, squeakte ik geëmotioneerd tot mijn schoonmoeder. En hij kwam. En hij zei niet dat deze opdracht compleet onmogelijk was, zoals ik al jaren dacht, maar wel: ‘Is het goed als ik volgende zaterdag kom? Dat zal niet te lang duren, komt in orde.’ Met een krop de grootte van een pingpongbal in mijn keel keek ik door mijn betraande ogen, en ik knikte: ‘We zullen er zijn, deurman.’

Dus nu sluiten onze deuren. Voor het eerst in vijf jaar. Alleen zijn wij het zo gewoon geworden dat onze deuren niet kunnen sluiten, dat we ze uit pure gewoonte op een kier laten staan.

En om de zoveel tijd woorden over.
Goed geraden.

Reacties

  1. Zo herkenbaar! Vervang het woord deur door wat dan ook… Jij kunt met deze themavariatie alle dagen van #blogrevival vooruit. Vond je stukje van gister ook leuk (en ik kijk morgen weer).

  2. An

    Oooh, deze is zo herkenbaar, maar dan veel grappiger dan ik het mij kan inbeelden! Mooi stukje

  3. mensen die hun ogen laten laseren en dan hun bril missen. Of mensen die altijd klagen over hunne vent tot die gaat lopen en dan die vent maar missen. een mens houdt vaak van miserie.
    Ik vraag mij plots af of ik met mijn muren-probleem (we hebben een loft en missen muren om kamertjes mee te vormen) ooit ook zoiets zal hebben. als ik ooit een huis koop en ik wil er alle muren uitslaan, hou je me dan aub tegen? :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>