lilith kijkt er eens achter

pic_gelaat_renaud2.jpgNog drie maanden en half en ik word dertig, een leeftijd waarop je er toch eens achter mag beginnen kijken, zoals mijn moeder zaliger het zou uitgedrukt hebben. En kijken deed ik, toen ik overlaatst geïnspireerd door die gedachte werd meegetroond door een vrouw in een witte jas, naar een kamer met daarin een dikke boeddha, een tafel waar ik op moest gaan liggen en een zweem relaxerende muziek waar ik anders gillend voor zou gaan lopen, maar nu niet. Dit was mijn moment. Me-time, zoals mijn Flaircollega’s het zo geweldig Flair kunnen uitdrukken.

Nog voor ik het woordje “zweveriggedoe” kon uitspreken lag ik op de tafel met warme handdoeken rond mijn gezicht en werden er wenkbrauwen geëpileerd waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Ik had me aan een avontuur verwacht toen ik ‘gelaatsverzorging’ had ingetikt op Google, maar dit sloeg werkelijk alles!

Met een stemgeluid waar ik dan weer zo chill als een rietmusje van werd stelde de vrouw in het wit me volledig gerust omtrent de toestand van mijn epidermis (“het is helemaal geen slagveld, hoor”) en wat er nog mee zou gebeuren (“het zal heel erg rood worden en prikken, en als je denkt dat het niet meer warmer kan zal het nog warmer worden, maar dat is normaal”), en het enige dat ik kon denken was dat er nog zoveel sectoren onaangeboord zijn gebleven in mijn leven. En dat dat toch werkelijk dieptriest is.

Ik heb nog nooit ervaren hoe een manicure of pedicure voelt, ik ben nog nooit professioneel gemasseerd of gescrubd, laat staan gekraakt, in plastiekfolie gewikkeld of dichtgeplamuurd met modder uit de dode zee. “Gaat het?”, vroeg de vrouw in het wit, en ik knikte, maar eigenlijk had ik willen schreeuwen dat het helemaal niet ging. Dat ik zo low maintenance ben als de pest, dat ik altijd beknibbel op dit soort geweldige wellnessexperiences en dat dat wel eens gedaan mocht zijn.

Dergelijke zaken dacht ik in steeds verder gevorderde vormen en bewoordingen, toen ik na afloop roodgloeiend en prikkend achter de vrouw in het wit aandrentelde. Die verschafte me nog wat extra informatie over alle briljante producten die ze in haar neerdoenerij had staan, en die me zouden helpen om er met de dag stralender en stralender uit te zien. En stralender en stralender, dat had ik volgens mij wel verdiend, na maanden van slag om slinger werken en geen enkele scrubexperience whatsoever. Ik voelde me als een boerendochter die voor het eerst met de trein naar de grote stad mocht, zeg. Al die mogelijkheden!

Toen ik na haar enthousiaste uitleg langs mijn pas gepeelde neus weg informeerde naar de prijs van deze range wonderbaarlijke productjes en ampoules werd echter snel duidelijk dat het slagveld in mijn portemonnee compleet niet te overzien zou zijn bij de aankoop ervan. Sterker nog: dat ik een lening van een paar maanden zou moeten afsluiten wilde ik mijn huid scrubben en onderhouden zoals deze vrouw het van mij verwachtte. Toen werd het plots heel stil in de keet.

De blauwe potten van Nivea zijn ook goed, naar het schijnt. En uw vel brandt daar tenminste geen drie dagen van gelijk de beesten.

Reacties

 1. Ik mocht zo al een paar keer “kalant” spelen voor studenten schoonheidszorg in hun praktijkles op school en elke keer dacht ik achteraf “owyeah….dit moet ik meer doen”.Mijn laatste owyeah is ondertussen alweer een jaar of 2 geleden.

 2. Hey Lilith
  Wij hebben ons ook eens laten gaan , en hoe tof en zen het allemaal is. Eens je terug op de stoep staat of terug thuis in de dagelijkse sleur zit is alles snel vergeten en is idd alleen de gapende leegte in de portemonnee!
  groetjes

 3. kim

  Heb dat ook nog nooit gedaan, ook al vroegen (Flair lezende, welja) vriendinnen mij weleens tevergeefs mee op ‘verwendag’… Bèèkes, het gedacht alleen al dat vreemde mensen aan mijn gezicht zullen zitten. Maar ook ik nader de 30, en kan al wat meer onderhoud gebruiken, dus denk erover na me toch over mijn degout heen te zetten en me eens professioneel te laten reinigen.
  Aan de andere kant, de broer van mijn grootmoeder nadert de 90 en heeft amper rimpels, en zijn geheim is “10 x kletsen” aan elke kant van zijn gezicht met de nivea uit de blauwe pot. Alleen jammer dat ik nogal acne krijg van dat spul.

 4. hahah echt hé!
  ik smeer heel mijn lijf én mijn gezicht in met spotgoedkope dove bodylotion en als mijn haar pluist doe ik dat daar ook een beetje op :-))

 5. Sylvia

  De blauwe pot is en blijft DE pot die in elke badkamer moet staan!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>