lilith maakt chili zonder beesten in

avocado1.jpgSinds ik terug ben uit Italië zit ik weer in een geweldige vegetarische flow, ge zoudt dat een keer moeten zien. Groenten en fruit galore, ten huize crib! Het helpt geweldig dat mijn vent er mee inzit, in die flow, in plaats van hevig te kriepen als ik nog maar met een wortel in zijn richting wijs. Jaja, u hoort het goed, Hij-Die-Alleen-Tomaten-En-Champignons-Lust eet de laatste weken al even vegetarisch als ik, en ook al moet er dikwijls enorm hoofden gebroken worden om hem eten voor te schotelen waar hij zijn neus niet voor ophaalt, het lukt. Het lukt zelfs bijzonder goed.

Dat heeft te maken met de deal dat er thuis dan wel geen vlees meer binnen komt, maar er voor de rest gegeten wordt zoals wij goesting hebben. Buitenhuis eet ik dus al eens vis of vlees, om de tekorten van de vorige poging een beetje binnen de perken te houden. Mijn gelaatskleur werd al net iets te vaak vergeleken met die van een vaatdoek, vind ik.

Gisteren maakte ik een geweldig lekkere chili sin carne met guacamole, en er werd mij gevraagd naar een recept. Ik ben een toffe, dus ik post dat dan.

chilisin.jpg

Pittabroodjes met vegetarische chili en guacamole voor twee

Voor de chili:

* 400 gram vegetarisch gehakt van Alpro ofzo (kan weggelaten worden of vervangen door een blikje mais, doe daar volledig uw goesting mee)
* 1 grote ui
* 1 rode paprika (weggelaten door mij, wegens allergisch, en ook nog altijd lekker)
* 2 teentjes knoflook
* 1 blik gepelde tomaten
* 1 blik rode bonen in chili (uit de Delhaize, in dit geval)
* 1 eetlepel chilipoeder
* 1 theelepel cayennepeper
* 1 theelepel komijnpoeder
* 1 scheutje worcestershiresaus
* 1 blikje tomatenpuree

Voor de guacamole:

* 2 rijpe avocado’s
* een paar blaadjes koriander
* citroensap
* een teentje look
* peper en zout

Recept:

Voor de chili: Snij de groenten in blokjes.
Verhit olie in een cocotte. Gooi en de ui en de look in en laat fruiten. Voeg de paprika toe en laat verder fruiten tot die zacht is. Voeg het vegetarisch gehakt toe, de kruiden, de tomatenpuree en een scheutje worcestershiresaus. Roer door, laat goed sudderen, giet er dan de uitgelekte rode bonen bij (gebruik nog wat van de chilisaus om wat smaak bij te geven) en de tomaten uit blik. Verwarm goed, proef, doe er zout en peper naar smaak bij, en wat je eventueel nog mist aan smaak. Laat het een dag trekken voor nog meer smaak.

Voor de guacamole: alles prakken, korianderblaadjes en look fijnsnijden en goed mengen. Ik doe daar ook nog een beetje kerstomaatjes bij.

Serveren in een pittabroodje dat je in de toaster hebt gestoken en afwerken met een serieuze kwak zure room. Ook lekker met looksaus. <3 Mijn weegschaal wordt daar trouwens ook geweldig enthousiast van, van geen vlees meer eten. 't Is maar een tip voor al wie tegen deze zomer weer in zijn jeansbroeken wil kunnen, newaar.

Reacties

 1. Evelien

  Ook nog lekker bij de chili: een goede scheut bier in het begin van het kookproces, oregano, tijm, laurier en kaneel.

 2. Hmmm klinkt lekker! Moet ik zeker ook eens proberen.

  Je hebt dezelfde “voedingswijze” als ik. Ik koop geen vlees of vis, maar bij vrienden, familie of in restaurants met een beperkte veggie-kaart durf ik wel al eens een beestje te eten. Flexitariërs zijn, heet dat.

 3. zeef

  een reactie van de muggeziftende veggy: worcestershiresaus bevat anjovis :-)
  Maar verder ziet het er heel lekker uit!

 4. Gwendoline

  bij deze heel fel bedankt voor ’t receptje, zeker eens uitproberen binnenkort;
  ben heel ’t web aan het uitpluizen naar gezonde receptjes met vis en dergelijke, aangezien mijn wederhelft al 2 maand geen vlees meer eet voor zijn lijn, (en bijgevolg ook al 15 kilo afviel). dus ik wil mijn 5 kilo die ik er recent weer heb bij gekregen wegens een overdaad aan ongezonden brol, suikers, chocolade etc, ook weer kwijt tegen de zomer want mijn kast hangt vol leuke dingen die ik weer aan wil binnenkort!

 5. karolien

  Héle leuke borden!! Waar heb je die gehaald als ik mag vragen? :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>