lilith en de obligatoire broekspijpfoto

kalenderblaadje4.jpgIk ademde in en uit, met het nodige gevoel voor drama, en ik deed wat ik moest doen. Na het feestgedruis van de laatste weekends en het stoppen met lopen wegens heupen die bij momenten aanvoelen alsof ze zestig jaar ouder zijn dan in werkelijkheid vreesde ik het ergste, en mijn tactiek bij het ergste vrezen is nogal dikwijls in grote bogen rond het probleem lopen. Probleem waarvan sprake: de weegschaal. En ik die er toch dringend nog eens op moest. En dus deed ik het. Ik ademde in en uit, en ik stapte erop.

Aangezien het getal helemaal niet kon kloppen deed ik het nog eens opnieuw, en daarna nog eens. Maar het getal bleef telkens hetzelfde. Bleek ook de vierde keer. Het kwam precies maar traag binnen, dat het eigenlijk best wel eens kon kloppen. En toen kwam het besef: ik heb sinds mijn dertiende nooit meer zo weinig vlees in mijn kuip gehad als vandaag. En dat is redelijk letterlijk te nemen, want volgens mij kan het niet anders dan dat het komt door het feit dat er in de crib geen vlees of vis meer wordt gegeten, al enkele maanden.

Ik heb een klein sprongetje gemaakt ja, van de weegschaal.
En daarna heb ik mijn kleerkast opgeruimd, en heb ik gedaan wat ik eigenlijk al jaren eens had moeten doen: de obligatoire ‘kijk, ik pas in één broekspijp en ik heb twee verschillende kousen aan’-foto maken.

tftcdag4.jpg

Ik ben niet gehalveerd, trouwens, in die vijf jaar, maar het voelt stiekem toch wel een beetje zo.

(en dat ik bijna op mijn gezicht ben gegaan, hier vlak na, dat soort foto’s haalt het dan vaneigens NET NIET)

Reacties

 1. lienefien

  goh, ik wou dat ik het vlees ook kon schrappen, maar het lukt me gewoon niet!
  En de val-foto’s er niet opzetten, zoiets kan toch niet?? ;-)

 2. Hilarisch! (Dat van op uw muil gaan, niet dat van die ene broekspijp)

  Ik ben toch eigenlijk wel jaloers. Hoeveel ben je in totaal kwijt? Ik ben er nu 20 af, en amper 1 broeksmaat minder, dus dat van die ene broekspijp, daar kan ik nog even van dromen, vrees ik.

 3. Ik zoek het gepaste woord maar ik vind er niet direct één…Misschien is ‘onwezenlijk’ wel het beste, echt niet te geloven dat dezelfde mens vroeger die broek helemaal vulde…

 4. I know, hele zotjes! En zeggen dat dat niet eens mijn grootste broek was, want dit is een maat 52, en ik heb ooit nog 52-54 gehad ofzo. Heel vreemd om nu terug te zien.

  @Lienefien: en toch is het te doen, ik ga binnenkort wel eens bloggen over hoe wij het hebben gedaan, want het was ook met vallen en opstaan maar nu gaat het echt perfect, ook voor Youri.

  @Gudrun: ik ben ongeveer 55 kilo kwijt, maar wel met een maagverkleining hé. En ik probeer zo gezond mogelijk te eten, maar dat lukt niet altijd. Twintig kilo is toch een geweldig resultaat? Ik herinner mij dat ik per zes kilo een maat naar beneden ging ofzo, dan kloppen die maten toch niet bij jou? :)

  @Ineken: Ariel is er niks bij. ;)

 5. @babsie: merci voor het compliment, maar een echt voorbeeld zou ik mezelf nu ook niet noemen. :) Zo bewonderenswaardig is het niet om heel dik te worden en dat zelf niet meer goed krijgen. Maar ik ben wel heel content dat ik zoveel jaar geleden de stap heb durven zetten om hulp te zoeken. Het lijkt achteraf gezien heel gemakkelijk, maar dat was het toen absoluut niet.

 6. Eline

  Echt fantastsich, geef mij de geheimen van leven zonder vlees en er nog eens kilo’s mee kwijt te spelen!!! Ik ben wanhopig!!!!

 7. OMG.. ikke hier is jaloers! Mijn hemeltje zeg! Ik word de laatste tijd ook steeds meer geconfronteerd dat ik nu écht te dik aan het worden ben, maar tis zo moeilijk hé :S

 8. Ja datte, van een verschil gesproken. Je zag er in ieder geval stralend uit toen ik je daarstraks IRL zag! Ofwel komt het omdat je nu ook tot de club van de 30-jarigen hoort.

 9. IK probeer nu wekelijks één keer vege te koken en dat is meestal dan vegetarische spaghetti omdat ik het vlees erin eigenlijk overbodig vind!
  Allee je mag trots zijn, je hebt een hele lange weg afgelegd!
  groetjes

 10. Amai, wat een verschil, bijna niet te geloven. Via een maagverkleining lees ik. Is ook niet zo vanzelfsprekend, want daar zijn er al heel wat van teruggekomen. Proficiat in ieder geval, je zult je nu ook beter in je vel (broek) voelen, niet?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>