lilith en het fotokot

fotokot.jpgIk heb een feest gegeven, afgelopen weekend. Sterker nog: ik ga daar de komende tijd nog even mee door, met die feestjes. Reden: dat ik altijd weinig zekerheden heb gehad in dit leven, behalve één. Dat ik op de dag dat ik dertig zou worden iets zou doen met in mijn bed liggen, kussen over mijn hoofd getrokken, met veel snot en tranen, omdat ik de gedachte aan dertig worden simpelweg niet zou aankunnen. Dat 20 augustus 2011 een gitzwarte dag in mijn bestaan zou zijn, dat heb ik precies altijd geweten. Veel heeft te maken met het feit dat ik mijn moeder dertig heb weten worden (ik was toen acht, moet keer peizen!) en dat dat weken op voorhand werd aangekondigd als een dag om bijzonder snel weer te vergeten. Net als veertig. Vijftig had ze dan weer bijzonder graag willen worden, maar zoals we allemaal weten heeft dat niet mogen zijn.

Om de depressie voor te zijn gaf ik afgelopen zaterdag een Fiesta Mexicana voor de familie, compleet met veel drank en veel Mexicaans eten en muziek en veel tof volk. Kwestie van the big 3-0 in alle feestelijkheid te benaderen. En een fotokot!

fotokot1.jpg fotokot2.jpg fotokot3.jpg fotokot4.jpg fotokot5.jpg

En een piñata!

pinata.jpg

Ligt het aan het fotokot, of aan de gedachte dat ik enorm blij ben dat ik dertig kan worden zonder al te veel rampspoed, ik weet het niet, maar nu ik nog vier dagen verwijderd ben van doomsday vind ik het eigenlijk helemaal niet zo erg als ik had gedacht. Integendeel. Ik vind het precies wel cool, dertig worden. Volgens mij is dertig het nieuwe zestien, maar dan met meer zekerheden, en meer gemoedsrust, en meer benul van wat je wel en niet kan, en meer geld, en minder slapeloze nachten omdat je niet zeker bent of die ene kerel je appelblauwzeegroene vlechten nu eigenlijk cool vindt of compleet belachelijk.

Echt, ik denk dat dat de max wordt, dertig.
En ja, ik ben bijna dertig en ik zeg nog “de max”.
Moet ik me zorgen maken?

Reacties

 1. Marleen

  Mo how zeg, zo geweldig, dat fotokot! Ik wil er ook zo eentje.
  Nog proficiat met de big three oh. Je gaat er nog van genieten, dat zul je zien!

 2. Ne bijna-proficiat-voor-30!

  ‘k Wou da ‘k een party gegeven had toen ik dertig werd. Nu ben ik serieus aan ’t denken om volgend jaar iets te doen? Misschien is 35 de nieuwe 21? ;)

  Zo’n fotokot zag er trouwens cool uit… binnen een paar dagen ben ik op bezoek in belgenland en ‘k denk da ‘k misschien al m’n vrienden ga dwingen om Pocketbooth (iPad) uit te testen.

 3. Ann

  Zag er supertof uit, je party!
  Ik keek er ook enorm tegen op om 30 te worden, maar hoe meer die dag naderde, hoe meer ik er in beruste. Ach, is het niet dat je zo oud bent als je je voelt?! Ik, 33 zomers jong (ahum!), liep het voorbije WE met een plastic bekertje rond op een festival onnozel te doen en de dag erna sloot ik mijn 2 kinderkes weer in de armen…ideale combinatie toch?! :-)
  En wees gerust, life begins at 30!! Enjoy!

 4. severine

  het was gewoonweg de max!
  leuk zo’n feestjes met jou in complete feeststemming en beiden volledig los gaan :-)

  merci voor de geweldig leuke avond, lang geleden dat ik me nog es zo goed geamuseerd heb

 5. De max zo’n fotokot :-) Via wie,waar, wat heb je dat geregeld? Mijn wederhelft geeft binnenkort een feestje voor zijn 40ste (!) verjaardag en dat zou nog een tof idee zijn!

 6. Talitha

  Das wel curieus, hoe je binnenkort 30 wordt en er linksboven nog steeds staat dat je 28 bent? ^^

 7. @Ineken: eigenlijk was het niet meer dan een partytent, wat poncho’s en hoedjes en snorretjes en brilletjes die ik had besteld op Etsy. Youri heeft de foto’s genomen. :)

  @Talitha: ik heb beslist dat ik op mijn blog voor eeuwig 28 blijf. ;)

 8. So what ? Ik ben 40 en zeg ook nog steeds “keicool” “keineig” en “bangelijk” en voel me nu beter dan ooit ! Op mijn 30 had ik een serieuze dip maar ik was dan ook nog lonely en kluste bij in een restaurant !

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>