lilith heeft nogal wat vreemde gewoontes

tftcdag3.jpgEen jaar lang elke dag posten, dat vraagt om een paar terugkerende rubrieken, denk ik. Ik heb er al een paar in mijn Evernote zitten, maar ik ben niet van plan om alles een jaar lang vol te houden, dus feel free om mij keihard te bestoken met ideetjes. Dingen gelijk de Manic Mondays bijvoorbeeld, die in mijn ogen vooral cool waren omdat je antwoorden van onbekende mensen kon lezen op soms nogal vergezochte vragen. Geen idee waarom dat in godsnaam interessant zou kunnen geweest zijn, maar hey, jullie lezen een hele blog van iemand die jullie vaak ook helemaal niet kennen, dus leg het mij maar eens uit he hastn. Hoe dat allemaal marcheert.

Anywayz! Een wekelijks lijstje, dat zie ik nog eens zitten. En als het even kan mag er gerust meegedaan worden in de comments of op andere blogs, post dan zeker een link hieronder. Als opwarmertje: mijn persoonlijke vreemde gewoontes van het moment, en een foto van mijn broodrooster!

tftcdag3_2.jpg

1. ik heb zo weinig geduld dat ik mijn boterhammen altijd eerder uit de toaster laat springen dan de bedoeling was. Waarop blijkt dat ze natuurlijk nog niet voldoende getoast zijn, ik ze er een tweede keer in moet steken en de hele broodroosterhandeling nog langer duurt dan eigenlijk nodig was. Elke morgen opnieuw. :aah:
2. ik ben al heel mijn leven verslaafd aan smeerkaas. Als kind at ik al niks anders op mijn boterham, en nu is het nog altijd het eerste dat ik elke week op mijn boodschappenlijstje schrijf. De gedachte aan zonder smeerkaas vallen is voor mij dan ook zo goed als ondraaglijk. En ik zweer bij Maredsous light, uit de lichtblauwe vlootjes. Aan driehoekjes doe ik niet, uit principe.
3. ik maak me bijzonder regelmatig kwaad op mijn wasmachine en droogkast omdat alles toch wel ongelooflijk lang duurt. En soms roep ik. Ik roep ook regelmatig naar de televisie.
4. ik hou vreselijk van mijn iPhone omwille van het internet, maar ik haat hem omdat mensen mij erop kunnen bellen. En ik dan moet opnemen, en babbelen. Ik hou helemaal niet zo hard van bellen, en dat terwijl ik er al heel mijn professionele carrière totaal niet onderuit raak om het hele dagen te doen.
5. ik ben verslaafd aan kookboeken kopen maar kook altijd uit online recepten.
6. ik zet mijn wekker ALTIJD op twee minuten na het uur. Als het niet zo staat word ik een beetje zot. Als het op het half uur moet staan, dan moet het 06:32 zijn. Ik kan niet slapen als het op 06:30 staat. Youri doet daar trouwens ongelooflijk hard aan mee, zelfs als ik een week weg ben voor het werk en hij alleen moet slapen. Ik heb hem gebrainwasht, vrees ik, die arme stakker.
7. ik zeg te veel sorry. Zelfs tegen vliegen en honden.
8. als ik appelsienen eet plak ik het stickertje altijd op mijn hand, en dat laat ik daar dan heel de dag hangen. Omdat mijn vader dat ook doet.
9. ik kan niet uitslapen als Youri naast mij ligt. Als ik mijn ogen open en hem zie liggen ben ik altijd klaarwakker, en moet ik opstaan. Als hij naar zijn werk moet en ik een dag verlof heb, dan kan ik wel een gat in de dag slapen. Very weird, maar ik heb gelukkig al van mensen in mijn omgeving gehoord dat ik niet de enige op heel de wereld ben met dit vreemde, vreemde probleem. En neen, het is niet dat mijn vent er zo vreselijk slecht uitziet als hij slaapt. O neent.
10. Er gaat geen weerbericht voorbij met Frank of Sabine waarop ik niet “Dag Frank” of “Dag Sabine” antwoord als ik aangesproken word met “Dag beste kijker”. Ik heb al geprobeerd om ermee te stoppen, maar het is hopeloos.

En gulder?

Reacties

 1. tomadde

  Dat van die toaster! Idem. :-)

  Mailen vs bellen verkies ik ook gigantisch mailen, maar dat is dan vooral omdat ik dan geen dingen kan vergeten. Ik ben als de dood voor dingen vergeten die aan de telefoon gezegd zijn en nooit bevestigd zijn op mail.

  En ik verkies de gele (double cream!) Maredsous.

 2. Ik heb ook veel te weinig geduld en bijgevolg hetzelfde broodrooster-probleem én ik begroet ook steeds Frank of Sabine of gelijk welke omroepster. Ik heb er wel nog niet geprobeerd om daarmee te stoppen.

 3. Weet je wat ik denk! Dat je een beetje hyperkineetje bent! En voor meiskes is dat heel erg positief! Die zijn heel creatief, hebben eindeloos veel fantasie, zijn bezige bijen, kunnen heel snel oplossingen bedenken. Al jouw trekjes die jij beschrijft lijken me daartoe te overtuigen; En pas op, ik bedoel dat goed zenne! Meeste mensen denken dat adhd iets negatiefs is! Zie maar naar Bart Peeters, Wouter Deprez, Jim Carrey, Robin Williams. Allemaal keileuke performers! En aheum, tussen haakskes, hum, ik ben er zelf ook ene, maar weet dat pas sinds mijn 40 ste lvensjaar!
  groetjes

 4. Ik heb een identieke innige relatie met Frank en Sabine. Ik zwaai hen ook altijd vrolijk goeiedag op het einde. De rest van het weerbericht gaat spijtig genoeg aan mij voorbij wegens short attention span. Wat dan weer leidt tot dagelijks gevloek.

 5. Ik roep niet alleen naar mijn wasmachine en droogkast maar praat en roep tegen bijna al mijn huishoudelijke apparaten. Ook mijn auto krijgt regelmatig een dashboard-klopje wanneer hij iets goed gedaan heeft (bv. niet stilvallen wanneer de airco aanstaat).

 6. Jenno

  Ik roep altijd als ik in de file sta. Ik wens de schuldige van de file ook altijd de ergste dingen toe. Ik kan het vaak ook niet laten om zoiets te facebooken. Mensen vinden me dan onverdraagzaam. Ik heb ook altijd het gevoel dat ik de enige ben die in de file staat. Ook al staan we daar met 1.000. Mensen die me hinderen in het verkeer krijgen ook altijd de volle laag. Vaak besef ik pas nadien dat ik eigenlijk in fout was. Treinen en bij uitbreiding ‘het openbaar vervoer’ neem ik niet. Uit principe.

 7. Mja dat van dat weerbericht heb ik ook … alleen niet in het begin maar op het eind als Sabine ’tot morgen’ zegt ofzo dan zeg ik ook ’tot morgen’ hoewel ik dan de volgende dag nooit kijk.

 8. BVdE

  Als Sabine na het middagjournaal zegt ’tot vanavond’ zeg ik altijd ‘ik denk het niet Sabine-in-uw-broek’. Geen idee waarom eigenlijk.
  En ik zet uit principe geen wekker. Omdat ik kinderen heb en erop vertrouw dat die suckers altijd smerig vroeg wakker zijn. Ik kan trouwens niet wachten op de dag dat dit systeem helemaal fout loopt.

 9. Ingrid

  toaster=identiek
  smeerkaas=identiek (niet verslaafd, dat niet)
  ik haat babbelen aan de telefoon!
  ik plak altijd de stiicker op mijn hand
  ik kook ook steeds uit online recpten alhoewel ik kookboeken heb
  ik roep ook altijd ‘dag Sabine’ of ‘dag Frank’ (heb liever Frank!)

  zijn wij familie of zo??? alleen wat in de minder verslaafde zin dan, maar misschien overdrijf jij wat en zie ik geen verslaving in mezelf…
  help en joepie!

  ps ik haat ook donsdekens die niet precies in de hoeken van de donsovertrek zitten! aarrhhh

 10. juultje

  Ik noem mijn GPS “ludwine” omdat ik haar voorstel als een vrouw van 50 met een knotje , zo een warme juf uit de lagere school die mijn hand pakt en mij overal naartoe leidt. Daarom mag je zeker niet roepen tegen Ludwine en je moet haar altijd geloven…

 11. Geweldig! En herkenbaar! Wil ik u het recept es doormailen van Maredsous-soepe (van die blauwe vlootjes)? Mwordenaarslekker!

 12. Zouden Frank en Sabine dat weten, dat wij dat allemaal doen? Hoe schoon, man. (behalve van jou dan, BVdE. :/)

  @Christa: maar staan hyperkineten niet altijd supermager van de stress en van heel de tijd overal naartoe te vlammen? Want dan heb ik het niet, hoor. ;)

  En Ingrid, dat is inderdaad wel nogal freaky. ;)

  Bert, doorsturen die handel, ik ben zeer benieuwd.

  En tihihi @Ludwine. <3

 13. Malder

  Ik begroet de weerman of weervrouw niet alleen hartelijk, ik geef ook luidop mijn uitermate kritisch oordeel over hun garderobe. Daarin valt trouwens op dat Frank (dé Frank, niet die schoolmeester van de VTM) zo zijn periodes heeft: de geruite hemdjes-periode, de koltruiperiode, de bruine blazerperiode… Sabine is op dat vlak meer onvoorstelbaar.

  Het hoofd van weerman David is trouwens uitermate freaky vierkantig. Als eigenaar van een gigantisch exemplaar, mag ik daar een mening over vormen, ja.

 14. Vrouw Holle

  Ik noem mijn gps “ons madam” en vind het moordadig leuk om express verkeerd te rijden om “madam” dan met aandrang te horen zeggen dat ik “zo snel mogelijk moet keren”. Dan wacht ik hoelang het duurt voor “ons madam” er zich bij neerlegt en de route herberekent! Het stickertje van de appelsienen plak ik op het plastic potteke waarin ik de schillen doe. Er hangen er al miljarden op!

 15. Mijn lief heeft mij aangestoken met de irritante gewoonte om de wekker zo te zetten dat de som van de minuten gelijk is aan het uur. Of zoiets. Concreet: 6u33 of 6u42 of 7u52 ofzo. Moet ik ’s avonds met een slaapkop altijd nog beginnen rekenen, verdomme.

 16. Oooh, ik zou gewoon niet, niet!, kunnen in slaap vallen met een wekker die staat op 6u32, bij mij moet hij staan op 6u00 of 6u15 of 6u30, brrr… (allez, niet dat we de laatste vijf jaar nog een wekker nodig gehad hebben vaneigenst).
  Soms begroet ik Sabine met kalle en Frank soms met lul, ‘k weetet, niet schoon, maar ik wil soms ander weer dan hetgeen zij voorspellen.

 17. grappig
  en ik doe zeker mee
  morgen

  ps: als ik het weerbericht zie wordt ik vooral boos, dat ze het na al die jaren en met al die satelieten nog altijd niet weten!

 18. Mensenlief, eeuwen geleden dat ik in mijn eentje nog luidop gelachen heb tot de tranen in mijn ogen sprongen! Wat een hilarische bende lezers alhier zeg :) En wat een opluchting dat ik niet als enige tegen Frank en co zit te babbelen!

 19. Ik sta op om 6h16, of 7h27, 8h38, 9h09… Eerste en laatste cijfertje moeten dezelfde zijn, om welke reden die ik zelf niet snap dan ook…

 20. RL

  De rare gewoontes van Lilith vallen stilaan bleek uit in de vergelijking met enkele voorbeelden uit de commentaren, hi hi! Wekker is bij mij nog anders: de snooze staat op 9 minuten, dus als ik om 7u op moet staat de wekker eigenlijk op 6u51. Nu gulder…

 21. Ik heb zo de onhebbelijke gewoonte om mooie liedjes te verpesten door iets anders te zingen dan de band doet.Voor meer info : mijn dochter, Lennie :-D

 22. Evelien Rutten

  Ik at gisteren een peer, keek naar het plakkertje, dacht aan jou en plakte het net zoals in mijn kindertijd ook weer op mijn hand. Toen ik Hera ging ophalen in de crèche, werd ze bijna hysterisch van geluk. Een plakkertje! Op! Mama’s! Hand! Ze heeft er een hele avond mee gespeeld (op haar neus, haar wang, op de pop, op de muur, op mijn hoofdkussen…) tot het niet meer plakte. Kindje gelukkig!

 23. @Evelien: geen mooier begin van de dag dan horen dat ik onrechtstreeks een kinderhart heb weten gelukkig te maken. Zeker als het dat van Hera is. :)

 24. Jurgen

  @ all wekker: vind het nogal creepy! Maar hey, bij mij moet hij op 0 of op 5 :S
  Nog eentje van mij: ik haat mensen die met hun mes in het botervlootje hakken i.p.v. de boter te laten ‘glijden’ over het mes. En … bij het smeren van boterhammen moeten de sneetjes mooi op elkaar passen. By the way, ik denk dat er in ieder van ons wel een ADHD-kantje schuilt. Niet?

 25. Miesje

  Zijn dit niet lichte vormen van autisme? Dacht ooit eens gelezen te hebben dat de meeste mensen wel een licht autistisch kantje hebben.
  Bij mij net zo. Alles heeft zijn plekje en o wee als de huishoudhulp geweest is en er zijn spullen verschoven… De wekker bij mij moet ook op nul of veelvouden van vijf staan. En o ja, mijn auto heeft een naam :-)

 26. Fie

  Tijd voor een eerste reactie. Omdat ge’t zo schoon vraagt.

  Gewoonten:
  – Als ik mijn boodschappen op de band zet aan de kassa, staan die altijd belachelijk net geordend: dozen tegen elkaar, flessen naast elkaar, paren van iets gestapeld of bijeen.
  – Voor ik het huis uit ga zeg ik steeds tegen mijn konijn dat ze braaf moet zijn.
  – Ik koop meer boeken dan ik lees. Gewoon omdat dat ook zo leuk staat in het boekenrek.
  – ’s Avonds in mijn bed maak ik vaak vol overtuiging voornemens die ik de volgende ochtend keihard de vuilbak inkieper.
  – Wat mijn wekker betreft: die geeft standaard het verkeerde uur aan, nl. 5 minuten later dan het werkelijk is. Dat scheelt in optijdkomerij.
  – Wanneer ik in mijn hoofd een conversatie herbeleef, dan betrap ik me er vaak op dat mijn mond of handen aan het meebewegen zijn.

 27. MVS

  Ik zeg al járen: “’t is nikske manneke” tegen Bono wanneer die de mensen “well thank you” zegt op de ‘under a blood red sky’ vinylplaat/cd.

 28. Sommige apparaten hebben gewoon een beetje aanmoediging nodig, zo raar is dat niet. Ik praat dus ook altijd tegen de wasmachine omdat die laatste minuut een eeuwigheid duurt, terwijl er duidelijk niets meer aan het gebeuren is. Mijn andere afwijkingen staan in mijn blogpost van vandaag.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>