Verandering van spijs doet eten

spijseten.jpgHet is iets dat me altijd opvalt als ik met iemand afspreek die ik al even niet meer heb gezien. Dat zij bij de vraag waar ze mee bezig zijn vaak hetzelfde antwoorden als een jaar eerder, terwijl ik altijd een hele reeks bezigheden moet doorlopen voor ik ben waar ik moet zijn: ik ben dus gestopt bij die, en dan heb ik even dat gedaan voor die, om dan twee maand dat te doen en nu weer dat. Maar niet meer lang. Want ik ben het eigenlijk een beetje beu. Het is hoe dat bij mij gaat, lijkt het. Sommige mensen noemen dat niet weten wat je wilt en wispelturigheid, ik noem dat short attention span en het leven is godverdorie veuls te kort om lang hetzelfde te doen, kerels.

Ik ben net klaar met een werkproject dat acht weken bijna al mijn tijd in beslag heeft genomen, en klaar voor enkele weken vakantie. Na die vakantie moet ik dringend eens nadenken over de vraag die me tegenwoordig vaker gesteld wordt dan “oewiest?”: “Wat ga jij nu eigenlijk doen?”.

Het fijne is: ik heb weinig tot geen idee. Het nog veel fijnere is: ik vind het precies niet eens zo erg. Jawel, er zijn twee opdrachtgevers waar ik graag weer voor wil werken, na mijn verlof, en zij willen nog altijd graag met mij werken, dus keihard de max, maar daarnaast: geen benul. En er zou paniek kunnen zijn, en de gedachte dat ik misschien geen werk zal hebben, en dat heel de wereld mij zal vergeten zijn omdat ik een paar keer neen heb moeten zeggen de laatste tijd, maar weet ge wat? Ik ga mij daar eens geweldig hard niks van aantrekken en gewoon doen alsof het wel goed komt. En spelen dat ik geen freelancer ben die ineens zal moeten overleven op droog brood, als het slecht wil.

Sounds good? Sounds good, manneke!
Ik ga in elk geval weer bloggen.
Het schijnt dat dat het helemaal wordt, de komende jaren.

Reacties

 1. Awel hé, ik ben blij dat ge terug gaat bloggen!
  En ik denk niet dat mogelijke werkgevers u gaan vergeten, daarvoor hebt ge te veel talent!

 2. Ik zag uwe naam onder verschillende artikels in een kooktijdschift en ik vond dat behoorlijk cool :D Kun je daar niet wat verder doen?

  En tof dat je terug gaat bloggen!

 3. Oh, maar daar geef ik u volledig gelijk in. Mijn attention span is zelfs nog veel korter. Ik ben freelance vertaler en om de paar dagen verander ik van werk :-) Altijd iets anders, ben ik de ene dag nog bezig met financiële teksten, dan zit ik de andere dag bedolven onder de IKEA en nog een paar dagen later smijt ik mij volledig in een medische tekst over de anatomie van de hond. Héérlijk, die afwisseling, ik moet er niet aan denken dat ik een maand hetzelfde zou moeten doen, brrr!

 4. Blijf maar bezig, je doet dat supergoed! Ik geniet telkens weer van je reportages ed in de magazines.
  En eigenlijk voel ik vooral trots omdat ik je eigenlijk toch wel een beetje ken…allé, ik ben ook Ieperling, lees alles wat je schrijft, volg je in de media, merk je al eens op op een terrasje, dus…;-)

  (valt het op dat ik je wil kennen om misschien eens ergens bij een of andere chef mee te mogen op kookles?) :-p

  Nee, echt, je doet het super!

 5. Liesbet

  Tof dat je weer meer gaat bloggen! Verandering van spijs doet ook meer bloggen omdat er weer nieuwe dingen zijn :-) Ik verander om de zoveel jaar van land om in te wonen … ook het proberen waard ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>