lilith maakt bananenbroodpudding

kalenderblaadje22.jpgIk weet het, ik weet het, de uitspraak die nu volgt zal me vast niet veel credibiliteit opleveren in the hood, maar er zijn weinig dingen waar ik zo content van word als restjeskoken. Als in dingen samengooien die anders toch weggegooid zouden worden, en daar dan iets eetbaars mee maken. Soms zelfs iets lekkers! I know, WTFOMFG.

Deze namiddag trof ik in mijn keuken een zak oud brood aan, en meende ik me te herinneren dat heel mijn diepvries vol bananen zat. Meer moest dat echt niet zijn voor een lekker experimentje.

Ik deed erin:

het brood, in stukjes gescheurd
een paar pannenkoeken die nog in de koelkast lagen, ook in stukken gescheurd. Maar loop aub niet om pannenkoeken
een kopje suiker
twee eetlepels vanille-extract
drie eitjes
een halve liter melk
een eetlepel kaneel
vier rijpe bananen, geprakt
(rozijnen kunnen er ook nog bij, maar ik heb dat niet in huis)

Daarna deed ik:

* het brood een uur met de melk en de pannenkoeken in een pot
* de eieren met de suiker en het vanille-extract in een andere pot, en ik roerde
* dit mengsel bij het broodmengsel, samen met kaneel en de bananen
* alles in een ingevette bakvorm in een voorverwarmde oven van 170 graden
* ik hield dat een uur en een kwartier vol, maar dat kan in uw oven langer of korter moeten. Checken door er met een naald in te prikken, als er niks van beslag aanhangt is het klaarrr!

tftcdag22.jpg

Resultaat: een overheerlijke geur van bananen en kaneel in de crib, en een geweldig lekkere broodpudding in de koelkast voor volgende week.

Peace out!

Reacties

  1. Liesbet

    Klinkt lekker! Voor culinaire inspiratie kan je ook eens naar Peru komen… Koken en gastronomie zijn hier waanzinnig populair, de plaatselijke Peter Goossens heet Gaston Acuria en de restaurants zijn heel betaalbaar. Momenteel is hét culinaire event van het jaar, de gastronomische beurs Mistura aan de gang http://www.mistura.pe/ Een reisidee voor volgend jaar ;-)

  2. @Marleen: ik doe dat al heel lang, als ze bruin beginnen te worden de diepvries in, en als je ze nodig hebt voor cake ofzo kan je ze gewoon uitduwen als een tube tandpasta. Wreed gemakkelijk. ;)

  3. Helga

    geweldig, ik zocht naar een recept van oud brood en bananen want er liggen hier te rijpe bananen om zo te eten en genoeg oud brood. Ga het gelijk maken! Bedankt voor het recept.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>