lilith maakt pasta ai funghi

kalenderblaadje66.jpgIk weet het, zo’n stukje vlees, dat maakt toch uw hele maaltijd, en zo vegetarisch eten, dat is toch altijd zo van veel groensels en weinig smaak. Maar luistert keer hier, lezer van Tales from the Crib: ik beloof u dat als er weinig tijd is, en toch zin om vegetarisch en lekker te eten, u bijna niet verkeerd kan gaan met wat hier vanavond in elkaar is geflanst. En ik zou lilith van Tales from the Crib niet zijn als ik het niet zou delen.

I present you:

pasta ai funghi, ofte spaghetti met paddestoelen:

Nodig:

*350 à 400 gram champigons. Ik mengde boschampignons met oesterzwammen, en dat was geweldig lekker, maar volgens mij kan het met alle champignons
* een klont boter
* twee teentjes look, in kleine stukjes
* 250 ml room
* een handvol verse peterselie, fijngesneden
* een glas witte wijn
* spaghetti voor twee (ik heb van die dikke nummer 5 van Barilla genomen en vond dat perfect)
* peper en zout (veel)

Te doen:

Zet uw water voor pasta op, en snij ondertussen uw champignons in stukjes. Als dat nodig is, want mijn boschampignons waren zodanig klein dat ze zo gebakken konden worden. Neem een pan met een dikke bodem, en doe daar een serieuze klont boter in. Laat die smelten, en voeg er de look aan toe. Laat een minuutje of twee sudderen. Voeg daar de champignons bij en laat ze een paar minuten zacht worden. Giet dan een glas wijn bij de champignons. Kruid goed met peper en zout. Als je denkt dat je genoeg hebt gekruid, kruid dan nog wat bij. Wacht een paar minuten en drink misschien binst zelf een glas witte wijn.

Als de wijn een beetje verdampt is voeg je er de room bij. Ondertussen zit je pasta waarschijnlijk al in het kookwater. Laat de room dikken tot een stevige saus, en roer regelmatig. Kruid nog eens met peper en zout, en proef. Kruiding is hier nogal serieus belangrijk, vind ik. Giet de pasta af, en roer dan een handvol verse peterselie door de saus. Pasta in een bord, saus erop, eventueel afwerken met wat geraspte kaas.

tftcdag66.jpg

Doodsimpel, wreed wreed lekker.

Reacties

 1. En als je daar een doosje boursin of philadelphia bij doet is het nog veeeeeel lekkerder! Alle ik vind dat toch!
  Groetjes
  Christa

 2. Noémie

  Dag lilith,

  Ik heb je blog naar maar pas ontdekt en ik moet zeggen: I’m a fan.

  En eerlijk gezegd, ik zou er zelf aan willen beginnen, aan dat bloggen.

  Maar nergens vind ik op het net een manier om ook zo’n mooie layout als die van jou te verkrijgen!

  Enige tips toevallig?

  THx!

 3. @christa: ook al eens gedaan, maar dan is het wel een stuk zwaarder, hé. Deze saus is licht, I like!

  @Lynnie Minh: alles was op! :)

  @Noémie: dankjewel voor het compliment! Ik heb het geluk samen te zijn met een webdesigner, die deze site helemaal naar mijn goesting heeft gemaakt. Ik zal je dus niet verder kunnen helpen, vrees ik. Misschien via tumblr of posterous ofzo, en er dan een leuke template voor zoeken? Lijkt me precies nog het gemakkelijkste. :) Veel succes!

 4. Renzo

  Allookes, dat ziet er ongelooflijk lekker uit. Ga ik zeker eens proberen. Heb wel veel zin om daar een beetje pancetta bij te doen ook :-) uhum!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>