lilith maakt spicy restjespasta

kalenderblaadje71.jpgHoe indrukwekkend dat ook mag zijn, vijfgangenmaaltijden uit uw mouw schudden met dertig ingrediënten die speciaal voor desbetreffend smulpapenfestijn uit de supermarkt zijn gehaald, ik haal precies altijd dertig keer meer voldoening uit restjeskoken. In de frigo kijken, zien dat er nog wat verse kruiden over zijn, samen met nog een halve broccoli en wat kerstomaatjes, en daar dan iets mee samen flansen in plaats van het de dag erna in de vuilnisbak te kegelen. Ik weet niet hoe dat bij u zit, maar ik word daar geweldig content van op mijn eigen.

Vanavond was het weer van dat. Ik ging macaroni met kaassaus maken, en toen bleek dat ik geen bloem meer had, en dat er dus geïmproviseerd moest worden met de riemen die ik nog in mijn keukenkasten liggen had. En die riemen, dat waren een stukje verse gember, een chilipeper en wat kerstomaatjes. Het inspireerde mij tot volgend gerecht, dat zowel door mezelf als mijn poezewoefje lekker genoeg werd bevonden om het tot een terugkerende maaltijd in het huisgezin te kunnen schoppen.

Nodig:

* pasta voor twee personen, ik gebruikte weer die lekkere dikke nummer 5 spaghetti van Barilla, maar het kan net zo goed penne zijn
* 1 rood pepertje, ontdaan van de zaadjes en in kleine stukjes gesneden
* 3 teentjes look, in kleine stukjes
* een stuk gember van een centimeter of vijf, geschild en geraspt
* een kerstomaatje of tien, gevierendeeld
* een blik tomatenblokjes
* peper en zout
* een scheutje olijfolie

Te doen:
Giet de pasta in kokend water. Doe wat olijfolie in een pan met dikke bodem, en gooi er de kerstomaatjes bij. Stoof een minuutje of vier aan, en doe er dan de chilipeper, de look, de gember en het blik tomatenblokjes bij. Laat eventjes opstaan tot de saus mooi dikt en de pasta al dente gekookt is. Kruid goed af met peper en zout. Gooi de pasta bij de saus en serveer met veel gruyerekaas of parmezaan. Hoe simpel en snel kan het zijn?

tftcdag71.jpg

En lekker hé, echt wreed lekker.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>