lilith doet van eerste keren

kalenderblaadje84.jpgAls je elke dag iets moet doen dat je nog nooit eerder hebt gedaan (een gedachte waar ik me volledig achter kan scharen) dan heb ik gisteren een ernstige inhaalbeweging gemaakt tijdens onze dagtrip naar Schiermonnikoog. Volgens mij zit ik zelfs ineens goed voor een hele periode van alleen maar dingen doen die ik al dertig keer eerder heb gedaan. Chill, gelijk ze zeggen.

Want gisteren:

* trotseerde ik voor het eerst de Waddenzee, op een boot met de prachtige naam “De Monnik” (ejem?)
* dronk ik dusdanig voor het eerst een cappuccino op een boot
* filmde ik voor het eerst op een boot (ik moet jullie nog eens vertellen over mijn nieuwe obsessie, genaamd “retrofilmpjes maken met mijn telefoon”)
* fietste ik voor het eerst in mijn leven naar een vuurtoren, en voelde ik me daarbij helemaal tante Nora uit Peter en de draak
* fietste ik daarna naar nog een andere vuurtoren
* at ik voor het eerst erwtensoep met rookworst waar ik mijn lepel in kon rechtzetten. Maar zo zo lekker
* liet ik die maaltijd opvolgen door mijn eerste bord poffertjes ooit. Hemeltjelief, dat zal alvast niet mijn laatste bord poffertjes geweest zijn. Tussen poffertjes en mij was het direct ongelooflijk dik aan
* werd ik door het wondermooie Friesland gechauffeerd
* maakte ik kennis met Rivella Light
* had ik zadelpijn op plaatsen waar zelfs geen zadel in de buurt is gekomen
* passeerde ik een erg mooie dag, eigenlijk

tftcdag84_1.jpg tftcdag84_2.jpg tftcdag84_3.jpg

Reacties

 1. superpa

  Profiteer er daar maar van want poffertjes zijn nergens zo lekker als in Friesland, met veel echte boter.

 2. Amai , zo zie je maar dat het niet altijd verre reizen moeten zijn om te bekoren.
  Maar ben zelf ook nog nooit in Friesland geweest!

 3. Aaaw, als export-Friezin die getrouwd is op Schier zo leuk om te lezen :)

  Wat de erwtensoep betreft; toen ik zwanger van Nova in het ziekenhuis in Turnhout lag stond er erwtensoep op het menu. Ik vond dat wel wat raar in Maart maar ik vind het zo lekker dus verheugde me er op. En toen kreeg ik dus gewoon….waterige soep van erwtjes uit een blender. Man, dat viel vies tegen. Erwtensoep was voor mij de stevige winterkost die jij nu hebt gegeten.

 4. Thais

  oooh, Peter en de draak, dat was ik al helemaal vergeten, terwijl ik mijn eerste kat nog wel Elliott noemde, naar die geweldig leuke draak waar je oxo op zijn buik kon spelen :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>