lilith doet van jaaroverzicht

kalenderblaadje130.jpgNog enkele dagen en we wisselen 2011 in voor het jaar waarin de wereld zal vergaan, en ik hoop echt dat dat niet slaat op de pijn die ik zal ervaren met betrekking tot een kind van een paar kilo en een smalle doorgang. Maar we lopen keihard vooruit op de feiten, want eerst moet er nog enorm hard achterom gekeken worden, naar dat dolle dolle jaar 2011. Let’s go!

1. Wat deed je in 2011 dat je nooit eerder deed?

Het eten van vlees, kip en vis afzweren in de crib, samen met Youri. Stoppen met shoppen. Afscheid nemen (redactioneel dan) van de fijne collega’s bij Story. Maar eerst Komen Eten winnen, onder meer van de hoofdredacteur van Story. Een man interviewen die ooit een vrouw was. Met mijn vent naar een B&B gaan in dardennen. Schrijven voor De Standaard Magazine en DS Reizen. De ster van de dag zijn op een lotgenotendag voor maagverkleiningen. Een week door Corsica hotsen met voornamelijk Waalse journalisten, zonder te wenen. Een band vervangen. Een kleedje naaien. Vissen. In een sterrenrestaurant eten en zwaar teleurgesteld buiten wandelen. Een hele dag gesoigneerd worden door een persoonlijke butler. Een gangendiner laten serveren voor mijn familie in mijn eigen huis. Naailes volgen. Een week mijn huis niet verlaten voor een reportage. Eten in het stekedonker. Supporteren voor mijn ten miles uitlopende echtgenoot. Fietsen tussen de eeuwenoude olijfbomen in Puglië. Soupswappen met foodblogsters. Zestien uur mogen meekijken in de potten van een sterrenchef. Veel lunchdaten met toffe mensen. Al mijn scrapbookmateriaal verkopen. Voor het eerst sinds duizend jaar gaan zwemmen in een openbaar zwembad. Een showbizzmagazine coördineren en baas spelen. Een feest geven in een legertent. Koken voor meer dan dertig mensen. Een pinata kapot kwakken op hoge hakken. Een reünie van de middelbare school geven. Project TFTC 365. Vijfendertig boeken uitlezen in één jaar. Naar de pedicure gaan. Een bloteborstenshow gaan bekijken in Parijs. Een positieve zwangerschapstest doen in Los Angeles. Zwanger zijn. Vloer laten leggen in de gang. Gratin Dauphinois masteren (of toch bijna). Tussen de vuurtorens fietsen op een Waddeneiland. Poffertjes eten in Friesland. Levende garnalen eten. En rauw ossenhart. While being pregnant en het nog niet weten. :aah: De kerstmarkt in Keulen bezoeken. Een hele dag rondlopen achter de schermen van een kookprogramma. Tapaskookles volgen. Man, was ik on a roll. Volgend jaar weer graag duizend nieuwe dingen, por favor!

2. Heb je je goede voornemens waargemaakt en ga je er dit jaar nieuwe maken?
Ik wilde aan het begin van dit jaar mijn rijbewijs halen, drie keer per week lopen en meer tijd maken voor mezelf. Hmm. Dat rijbewijs wil ik nog altijd halen, liefst voor mijn buik niet meer tussen mij en het stuur kan. We zijn ermee bezig. Drie keer per week lopen was een gigantische illusie, en meer tijd voor mezelf is een beetje gelukt, als ik de vreselijk zotte maanden er niet bij reken. Ik wil niet teveel voornemens maken voor volgend jaar, maar als ik mag kiezen dan zou ik graag iets meer sociale activiteiten ondernemen, een gezond jommetje op de wereld zetten (zoals mijn nichtje het zo mooi zegt), en me zo weinig mogelijk zorgen moeten maken over andere mensen. Would be nice. Ik wil ook nog meer inspirerende en interessante mensen ontmoeten.

3. Welke landen heb je het afgelopen jaar bezocht?
De USA, Nederland, Engeland, Italië, Corsica (Frankrijk dus), Duitsland.

4. Wat wil je in 2012 dat je niet had in 2011?
Een rijbewijs. Iets meer rust, toch zeker nog voor juni. Een beter idee van wat ik professioneel nog allemaal wil doen. Dadiest.

5. Welke data van 2011 staan in je geheugen gegrift?
De dag dat ik zwanger was, al weet ik de datum al niet meer. *woeps* En die van mijn verjaardagsfeestjes.

6. Wat was je grootste verwezenlijking van 2011?
Ik ben nog een beetje kalmer geworden, en ik trek me nog een stuk minder aan van wat de rest van de wereld doet of denkt. Dat komt hier in orde.

7. Waarin heb je het vaakst gefaald?

Ik heb zoals vorig jaar te veel ja gezegd terwijl ik neen had moeten zeggen, en ik ben een beetje vergeten om aan mezelf te denken, soms. Al begint het te beteren. Ik ben er te weinig in geslaagd om gezond te koken en te leven. Ik heb veel te weinig gesport.

8. Ben je ziek geweest of gewond?
Ik herinner me niet veel, dus waarschijnlijk niet.

9. Wat is het beste dat je gekocht hebt in 2011?
Ik heb zeer weinig gekocht. Mag het ook de iPad van mijn vent zijn, die ik na een paar maanden niet zo zeker van het nut keihard in mijn armen aan het sluiten ben, anders?

10. Waar ging het meeste van je geld naartoe?

Reizen, e-books, iPhone-apps en etentjes. Net als vorig jaar dus.

11. Waar was je heel heel enthousiast over?
Afterworkparty’s die al om vijf uur begonnen waardoor je om elf uur beschonken in je bed kon kruipen. Those were the days. Babykleertjes en babyschoentjes. Check it out, deze week gekocht voor kind 1. :aah:

tftcdag130.jpg

12. Welk nummer zal je altijd doen denken aan 2010 2011?
Somebody that I used to know van Gotye was toch een blijvertje, geloof ik.

13. Ben je in vergelijking met vorig jaar…
a) blijer of triester?

Blijer.
b) dikker of dunner?
Dikker. DAT MAG!
c) rijker of armer?
Ik denk status quo. Maar rijker in mijn hart.

14. Wat had je graag meer gedaan?
Hetzelfde antwoord als vorig jaar.
Gekookt.
Gereisd.
Gesport.
En zorgelozer geweest. Dadook.

15. Wat had je graag minder gedaan?
Me zorgen gemaakt. Dus.

16. Wat was je favoriete televisieprogramma?
Weg naar Compostella. Modern Family. Man Bijt Hond.

17. Wat is het beste boek dat je gelezen hebt?
We need to talk about Kevin – Lionel Shriver.

18. Wat was je favoriete film van het jaar?
Ik heb weer superweinig films gezien dit jaar. Hugo vond ik super, net als Super 8 en One Day.

19. Wat wens je je bloglezers toe voor 2012?

Een goede gezondheid, omdat ik dit jaar weer van dichtbij heb meegemaakt dat al de rest bijzaak is. En veel warmte en contentement en het besef dat we het hier best goed hebben. En dat we van chronische ontevredenheid niet gelukkig gaan worden. En veel lieve mensen in jullie omgeving, die het goed met jullie voor hebben. Een heel fijn 2012, in elk geval!

Reacties

 1. Jenno

  Er staat: Welk nummer zal je altijd doen denken aan 2010?

  Het moet 2011 zijn! Wat heb ik nu gewonnen?

 2. De ex-baas

  Je hebt ook iemand geholpen met het schrijven van een televisiereeks.
  (Man, ik ga spijt hebben van bovenstaand zinnetje als dat een wereldwijd succes wordt.)
  (Voor de legal advisors: het was maar een héél klein beetje dat ze geholpen heeft, ik schat een percent van de wereldwijde opbrengst min de merchandising.)
  (Eigenlijk heeft Lilith vooral in de weg gelopen.)

 3. BVdE

  Mooi overzicht van een mooi jaar. En die tv-serie, was het Kiekens? Het was Kiekens hé!?

  Ik wil trouwens ook een gepersonaliseerde oogrol in verband met ‘zij hij’ in een van de vorige posts. Ik vind zeitem nochtans een perfect alternatief. ;-)

  Op naar 2012! Al het beste!

  B.

 4. BVdE

  Vergeet die oogrol. Het was al aangepast. My bad. Maar Kiekens mag je nog altijd confirmen. Over. ;-)

 5. Tof overzichtje, ziet er een fijn jaar uit zo!
  Een zalig 2012 alvast, vol rust en een toffe beebie (al vallen die twee moeilijk te combineren, jezalwelzien)

  Tip: beste tv show was zonder twijfel NEW GIRL; check het, ge gaat dat ah-mahzing vinden I’m sure.

 6. Wat een schoon jaaroverzicht, ik word er blij van. Dat rijbewijs geldt hier ook.
  Fijne feestdagen en een prachtig 2012, Lilith!

 7. Gettie

  maart 2013!!

  Zeg freuleke Lilith, onder punt 4 “vergeet” je wel glansrijk te vermelden, dat er in juni een gaaf schoon plezant kinneke in da crib zal komen!! this is not done and now I rest my case :-)

 8. Gettie

  maart 2013!!

  Zeg freuleke Lilith, onder punt 4 “vergeet” je wel glansrijk te vermelden, dat er in juni een gaaf schoon plezant kinneke in da crib zal komen!! this is not done, I rest my case :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>