lilith post het cannellonirecept

kalenderblaadje122.jpgJullie willen het recept van de vegetarische cannelloni, jullie kunnen het recept van de vegetarische cannelloni krijgen! Perfecte ovenschotel voor koude dagen, als je het mij vraagt, en volledig te tweaken naar eigen voorkeur. Komt oorspronkelijk uit het overigens zeer goede vegetarische kookboek “Vegetarisch Genieten“, maar ik heb het een klein beetje veranderd naar mijn eigen goesting.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

* 10 harde cannellonibuisjes
* 500 gram ricotta
* een bosje verse basilicum
* 75 gram pijnboompitjes
* 3,5 dl soyaroom
* een blik tomatenblokjes van 400 gram
* citroensap uit zo’n flesje, of nog beter, verse citroen!
* een teentje look
* peper en zout
* iets van Italiaanse kruiden (oregano ofzo, of een of andere mix)
* een klontje boter
* emmental kaas, geraspt

Dit moet je doen:

Meng de ricotta met de helft van de gehakte basilicum, de pijnboompitjes, peper en zout en de Italiaanse kruiden. Proef om te zien of er genoeg smaak in zit, en indien niet: blijven kruiden. Doe het mengsel in een plastieken zakje, knip de top af en spuit de inhoud in de buisjes. Leg ze naast elkaar in een ovenschotel die je hebt ingevet met wat boter en een teentje look. Roer het citroensap met peper en zout en soyaroom, giet dit over de cannelloni en giet daar dan het blik tomatenblokjes overheen, samen met de gehakte basilicum. Beleg rijkelijk met geraspte kaas en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

tftcdag120_2.jpg

Smullen maaaaarrrrrrrrr!

Reacties

  1. Dat klinkt als iets wat zelfs een keuken-kluns als ik tot een lekker einde zou kunnen brengen! Probeer ik zeker eens uit…

  2. Lennie

    OH MY GOD! Dit wordt iets die geregeld zal terugkomen op het menu! Heavenly, thnx voor het recept!

  3. Vandaag getest en zeer lekker bevonden! Zelfs mijn papa die helemaal niet graag pasta en toestanden eet, heeft zeker 5 keer gezegd dat het zeer lekker was.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>