lilith maakt pindakaasnoodles

kalenderblaadje142.jpgHoe kan ik iedereen bedanken die me een mailtje heeft gestuurd met tips, een berichtje heeft nagelaten met geruststellende woorden, of er op een andere manier voor heeft gezorgd dat ik gisteren dacht “Maar allez, hoe lief is iedereen niet?”. Door merci te zeggen, echt gemeend, maar misschien ook door nog eens een receptje te posten dat echt geweldig lekker is, ook al noem ik het pindakaasnoodles. Ayukkie. Maar officieel is het een getweakt recept van Ina Garten dat bij haar Crunchy Noodle Salad heet. Klinkt beter? Klinkt beter!

In elk geval: het is echt heel lekker. Behalve als je net zoals mijn echtgenoot niks hebt met aziatische combinaties met rijstazijn, sesam, honing en koriander. Het valt niet te snappen, maar zo’n mensen bestaan. Laat jullie vooral niet afschrikken door die pindakaas, het is een subtiele smaak, en de combinatie met de rest van de ingrediĆ«nten zorgt voor magie, vind ik. Lekkere, gezonde, vegetarische magie. Past ook helemaal in het plan om te stoppen met cardiovasculair dichtslibben de komende maanden, so there.

tftcdag142.jpg

Pindakaasnoodles, dus

Nodig:

* dunne spaghetti voor twee
* een bosje verse koriander
* een pakje groene boontjes
* smaakloze olie, zoals zonnebloem
* een beetje (rijstwijn)azijn
* donkere soyasaus, die van de Colruyt vind ik persoonlijk de allerbeste
* 1 eetlepeltje sesamolie
* 1 theelepel honing
* 1 teentje look
* een lepel of vier pindakaas (geef de rest aan uw broer, zoals ik)
* 4 lenteuitjes
* een zakje geraspte wortels

En dan: kook je de spaghetti, net als de groene boontjes. Die laatste een minuut of vijf, geloof ik. Voor de dressing meng je de olie, azijn, soyasaus, sesamolie, honing, fijngesneden look en pindakaas door elkaar, en je roert goed. Gooi er dan al de rest bij, en strooi er fijngesneden verse koriander over, samen met de in reepjes gesneden lenteuitjes. Zowel warm als koud erg lekker.

Reacties

 1. Ann

  En dat ik deze middag nog smachtend heb staan kijken naar een pot pindakaas…maar hem dan uiteindelijk niet heb meegenomen! Morgen opnieuw boodschappen doen dus ;-)

 2. Pindakaas is ideaal in de verhouding 1 lepel pindakaas, 1 lepel currypasta en 1 blik kokosmelk. Het kan met groene en rode curry of gele maakt niet uit en is ook niet slecht bij vegetarische vervangers van vlees en vis. Dus hou die pot maar bij.

 3. @Tom: Zonder is ook lekker, denk ik, die sesamolie geeft daar ook wel een notensmaak aan.

  @Jessi: dacht ik ook, maar ik had geen in huis :)

 4. marjan

  Bedankt voor het heerlijke receptje: getest en goedgekeurd!
  Ik heb de boontjes vervangen door peultjes: zeer ok! Weliswaar ontdekte ik, nadat ik klaar was met eten, dat ik was vergeten om de koriander erbij te doen :s En ik eet dat nog zo graag, volgende keer (nog) beter dus :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>