lilith post het receptje van de week

kalenderblaadje139.jpgIn mijn eeuwige queeste naar iets gemakkelijks, snels en vegetarisch om op de weekmenu ten huize te zetten kwam ik onlangs een recept tegen met courgette in de oven, en eigenlijk niet veel meer dan dat. Aangezien ik het best heb voor courgette en andere groenten in de oven, en ik vanmiddag toevallig honger had, deed ik de test, en wel heb je ooit, het was lekker. Ik deel het dan ook graag met andere mensen die al eens op zoek gaan naar iets makkelijks, snels en vegetarisch. Zij die werkelijk geen hol geïnteresseerd zijn in iets gemakkelijks, snels en vegetarisch hebben nu nog even de tijd om weg te kijken.

Ingrediënten:

* 1 courgette, gehalveerd
* zes kerstomaatjes, gehalveerd
* een handvol geraspte kaas naar keuze
* peper en zout
* olijfolie
* knoflookpuree (heb ik al gezegd hoe zot ik ben van knoflookpuree in van die tubekes? Maakt mijn leven zoveel gemakkelijker, zeg! Maar als je er geen hebt, dan kan je het ook weglaten.)

To do:

Leg de twee helften courgette die je hebt ingewreven met wat olijfolie en knoflookpuree een kwartier in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal ze eruit en lepel het vruchtvlees in een potje. Meng met de kaas en de tomaatjes en kruid goed. Doe de mengeling weer in de courgetten en bak nog een kwartier. KLAAR!

tftcdag139.jpg

Hoe simpel kan het zijn?

De kans dat ik er ooit een ster mee haal is bijzonder klein, maar toch lekker gegeten, ik.
En vaneigens perfect te tweaken met groenten en kruiden naar keuze.

Reacties

 1. Over lekker en vegetarisch gesproken: ik moest vorige week nog aan jou denken toen ik dit at: http://www.smulweb.nl/recepten/759739/Aubergines-met-feta-en-tomatensaus
  Ik kon er mij aan verhangen, zo lekker!
  Pas op, het recept heeft het over “De auberginehelften verticaal en in de lengte blablabla”: dat duurt ongelooflijk lang en die feta en knof ertussen krijgen is een bitch! De volgende keer dat ik dat maak, snijd ik alle aubergine gewoon in repen en smijt ik de feta en knoflook erbovenop of werk ik eventueel met laagjes naast elkaar. Misschien minder qua zicht, maar qua smaak kan dat niet slechter zijn hé…

 2. saskia

  Ik maak een gelijkaardig recept maar dan met blauwe kaas, wat broodkruim en een ei om alles te binden. Goed idee voor andere groenten toe te voegen.

 3. Twas lekker. Zeg, waar haal je dat, die knoflookpuree in tubekes?

  En mag ik even zeggen dat ik die captcha van jou HAAT! Vaak totaal onleesbaar, en een nieuwe kiezen kan ook al niet. Om deze comment te posten moest ik mijn opmerkingske uiteindelijk copy’en, je blogpost terug opzoeken in een ander venster paste’n. Want ik vond niet wat ze nu eigenlijk bedoelden…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>