lilith en de veggie risotto

kalenderblaadje167.jpgLong time no receptenpost. Na New York duurde het even om er weer in te komen, in koken en recepten uitproberen. Vandaag ontdekte ik dat ik nog een ongebruikte courgette in mijn keuken had rondslingeren, en een half bakje champignons, en kijk, onderstaand gerechtje was geboren. En het heeft mij geweldig gesmaakt in al zijn gezondheid, so here goes.

Men neme (voor een man of twee, gok ik):

* een kop rijst (genoeg voor twee personen), mag risottorijst zijn, maar ik had geen meer
* vijfhonderd ml groentenbouillon
* een glas witte wijn
* een half bakje champignons, in blokjes of dunne schijfjes
* een hele of halve courgette, in blokjes
* een teentje look, fijngesneden, of wat lookpuree
* wat boter
* olijfolie
* een handvol verse spinazie
* een scheutje room
* wat geraspte kaas (parmezaan of emmental, naar eigen goesting)
* peper en zout

Men doet het volgende:

Doe wat boter in een pan met dikke bodem, samen met wat look of lookpuree. Gooi er de courgetten bij, en even later de champignons. Kruiden met peper en zout. Laat op het gemak zacht worden, en doe ze als dat het geval is in een potje apart. Gebruik dezelfde pan (want minder afwas) en doe daar een scheut olijfolie in. Roer er het kopje rijst door tot alle rijstkorreltjes een beetje olie hebben aangeraakt. Giet er een glas wijn bij, en laat verdampen. Als dat gebeurd is doe je er beetje bij beetje de bouillon bij, laat je het opnemen door de rijst, en doe je er dan meer bij. Af en toe een beetje roeren kan geen kwaad. Als al de bouillon is opgenomen roer je er de champignons en courgettes bij, en laat je ze weer opwarmen. Als dat gebeurd is doe je er de spinazieblaadjes door, roer je goed, en laat je nog even doorwarmen. Afwerken met een scheutje room, wat geraspte kaas en peper en zout.

tftcdag167.jpg

Yummie.

Reacties

  1. Looks vewwwy yummy!
    En wat ik me afvraag hé… Hoe doen jullie dat met de boterhammen enzo? Ligt daar ook nooit vlees op?

  2. @Maja: neen, alleen maar smeerkaas, en confituur, en kaas en eiersalade en af en toe eens veggie hespenworst ofzo. Dat vond ik in het begin nog het moeilijkste van al.

    Er bestaat ook veggie martino gemaakt van worteltjes die best te eten is. In het begin was het een beetje zoeken, maar we zijn het hier ondertussen helemaal gewend, precies.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>