lilith bereikt de 32ste week

ananasbaby.jpgEen mens zou dat door vier delen en denken: nog maar een maand te gaan, lilith, dat begint te korten! Ware het niet dat dat telsysteem ingesteld is op tien maanden zwangerschap, krijg dat maar eens uitgelegd aan mensen die in maanden en niet in weken tellen, zoals mijn vent. In elk geval: als alles volgens plan verloopt heb ik nog twee maanden te gaan. Ook dat begint te korten, bedenk ik me soms als ik paniekerig naar mijn to do lijstje kijk. Aangezien ik er volgens de meeste mensen nog altijd in de verste verte geen meer dan dertig weken zwanger uitzie maak ik mezelf wijs dat ik wel nog wat extra tijd heb. Aber toch.

Ondertussen….

* is de babykamer geschilderd, staat er een bedje in, hebben wij een buggy (gekregen van een ongelooflijk lieve bloglezeres, waarvoor supermerci), die ik met behulp van een Youtubevideo en een half uur tijd uit elkaar heb weten te klappen zonder hulp, een maxi-cosi, een sitter, een ververstafel, en genoeg kleertjes voor de komende vijf jaar

* ben ik nog altijd keihard aan het werk, en heb ik nog een hoop opdrachten af te werken tegen mijn zwangerschapsverlof, maar voel ik dat het toch allemaal lastiger begint te worden. Die vermoeidheid waarvan ik dacht dat ik ervan af was, dat was precies allemaal maar om te lachen. Misschien wel omdat ik, als ik slaap, geflipte dromen heb waarin ik omringd word door mensetende maxi-cosi’s. EN IK HAAT MENSETENDE MAXI-COSI’S! :aah:

* word ik soms bijna onnozel van de rugpijn. Schijnt normaal te zijn, volgens de gynaecoloog, alleen jammer dat normaal zoveel pijn doet, maat

* zitten wij met de handen in het haar omdat die ene kleerkast die we graag zien en praktisch lijkt voor de babykamer blijkbaar stiekem gemaakt is van goud. Net zoals alle andere meubels die leuk zijn, trouwens. Zijn wij de enigen die ons straatarm voelen in de gemiddelde meubelwinkel of hoe zit dat hier eigenlijk?

* zit kind 1 nog altijd goed op schema, en is hij volgens de fruitcharts al een beetje groter dan een ananas. Wat hij laat merken door me soms zo’n stampen te verkopen dat ik bijna de lucht inga. Behalve als ik zeg: “BOLLIE! VOEL EENS!”. Dan doet hij niks meer. Nooit

buikdings.jpg

* heb ik een snotvalling en keelontsteking met koorts te pakken waarvoor ik alleen dafalgan mag nemen. Heb ik ontdekt dat dafalgan even veel doet tegen keelontstekingen met koorts als M&M’s. En M&M’s zijn lekkerder

* drink ik fruitsap op feestjes in champagnebars #fml

fml.jpg

* google ik de zotste dingen eerst, zoals “hoe slaapt een baby?” (onder dekentjes? In een slaapzak? Allebei? Of in aluminiumfolie? WHAT DO I KNOW? :aah:) en “borstvoeding en jezelf keihard bezatten”

* verknal ik de kostbare tijd die ik nog nodig heb om een hoop dingen in orde te brengen met het spelen van Draw Something. De papa ook

drawsomething.jpg

Maar het komt goed.
Wedden?

Reacties

 1. Voor een buitenstaander gelijk ikke vliegt de tijd! T is lik of dat je vorige maand pas hebt aangekondigd zwanger te zijn! Maar voor wie het buikje dragen ma, tja daar duurt het wel langer! Maar laat den ananas maar gerust nog wat groeien!
  groetjes

 2. Lynn

  Zéven maanden? Dat kan niet. Je hebt hier nog maar een week of 3 geleden gezegd dat je zwanger was.

  Zoals Christa zegt, dus.

 3. Dat komt helemaal goed. Zeker weten!
  (en mocht het je interesseren: onze babykamer was pas af als de baby zelf al 7 maanden was en ze slaapt in een slaapzak, onder een dekentje ;).
  Geniet er nog van!

 4. Dat komt helemaal goed!
  Enne een tip voor de meubeltjes: Youri is toch creatief.. tweedehands kopen en zelf schilderen is een leuk en goedkoop alternatief ;-) ( en ik kan het weten)

 5. Al maanden tweedehandssites en winkels aan het aflopen, maar ik vind niks. Allez, wel veel babymateriaal, maar geen meubels waar iets mee te doen valt.

 6. Maja

  creatief denken, kijk ook eens bij badkamer en keukenkastjes op 2de hands sites of zelfs nieuw. Het schijnt inderdaad normaal te zijn dat mensen fortuinen moeten spenderen aan baby spulletjes.

 7. Ik vind dat dus keiraar dat mensen niet inzien dat vier weken niet gelijk is aan een maand. Een maand is vier weken EN EEN HALF. En ge moogt dus uiteraard niet delen door vier want dan klopt dat niet. En een zwangerschap duurt dus geen tien maanden, zoals ik hier en daar wel eens hoor verkondigen, maar negen maanden en een week.
  Da’s voor mij een van dingen waar mijn ogen zo hard van gaan rollen dat ze bijna uit hun kassen vallen…

 8. Caro

  Natúúrlijk komt het goed. Onze baby 1 kwam te vroeg, waardoot het todolijstje helemààl niet afgewerkt was. Zodoende moest de kersverse papa een aantal babyspullen aleen gaan kopen. En zelfs dàt kwam goed.

 9. Caro

  Sorry voor de tikfouten in de post hierboven, maar met een gebroken schouder gaat het typen niet zo vlot.

 10. mags

  ons ventje is nu 6 weken, en ik weet nog altijd niet hoe hij slaapt. Allemaal afhankelijk hoe hij is denk ik. Ik heb hier nen heten brok, dus te warm is niet nodig. Dan krijgt hij puistjes.

 11. Natuurlijk komt alles goed, want gij zijt Lilith.
  Ik heb hier toch wel gelachen met uw lijstje: de fruitcharts en de mensetende maxi cosi’s op kop.

 12. Met zowat ieder meubel valt iets te doen Lilith! Hangt er natuurlijk vanaf wat je wil en waarschijnlijk weet je dat héél goed ;-)
  Ik wil gerust mee uitkijken hoor! Je mag me altijd mailen met wat je precies zoekt, ik schuim iedere dag sites af dus wie weet…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>