lilith krijgt een cadeautje

Voor ik zwanger werd van een jongen was één van de redenen dat ik altijd dacht liever een meisje te willen zo oppervlakkig als “de kleertjes”. Ik vind dat er geweldig veel lelijke jongenskleertjes bestaan. Ik heb mijn geboortelijst in twee winkels gelegd, wegens dat mijn familie en vrienden nogal verspreid zitten over verschillende hoods, en ik heb letterlijk in geen enkele babywinkel iets gevonden dat niet in de categorie “knalgroene polo’s met bruine broeken en beige hemdjes met debardeurtjes” valt. Liefst ook nog eens met grote cijfers of logo’s op. Do not like. En het wordt er precies niet beter op als ze ouder worden.

Gelukkig heb ik ondertussen ontdekt dat er ook ongelooflijk veel coole dingen voor jongens bestaan. En dat er honderden webshops zijn met leuke Scandinavische merken, die wel een beetje duur uitvallen, maar dat geeft niet, want in de H&M en de HEMA vind ik ook een hoop dingen waar ik niet mottig van weg moet wandelen. Ook ontdekt: dat er vreselijk veel lelijke meisjesdingen bestaan. Dat maakt het allemaal ook iets draaglijker.

In elk geval. Eén van die webshops waar ze altijd leuke dingen lijken te hebben is goldfish.be. Ik had er al een paar keer kwijlend naar staan kijken, en kijk: gisteren kreeg ik zowaar een cadeautje in de bus van Eva, die de webshop uitbaat.

goldfish1.jpg

Met een persoonlijke boodschap:

goldfish2.jpg

En dit zat erin:

goldfish3.jpg

Serieus, how cool is that?

Ik ben er persoonlijk een beetje helemaal verliefd op, en dan zit kind 1 er nog niet eens zelf in. <3 Ook de rest van de site is zeer de moeite, so check it out. :)

Reacties

 1. Staelen Isabel

  How cute is that !

  Haar webshop ziet er trouwens aanlokkelijk uit ! Bedankt voor de tip!

 2. Oh, moet ik eens bekijken, goldfish!

  Persoonlijk vind ik trouwens dat er veel coolere jongenskleren bestaan dan meisjeskleren. ‘k Heb mij daar al scheel naar gezocht eigenlijk. Alles is direct zo meisje meisje of zo tutachtig. Moeilijk, vooral als je een dochter hebt gelijk de onze, met wel een meisje meisje gezicht, maar met geen typisch meisje meisje attitude.

  Stiekem was ik eigenlijk wel een beetje content dat nummer 3 hier opnieuw een jongen was, want er lag nog veel toffere kledij klaar van grote broer, dan moest het weer een meisje geweest zijn, mocht ik de zoektocht opnieuw beginnen. *oppervlakkigheidsmodus uit*

 3. @Isabel: awel, ik had mij daar ook aan mispakt. Ik ben eens voor de nieuwsgierigheid gaan kijken, en het is inderdaad niet zo simpel om niet te vervallen in roze prinsessengedoe.

  Dus al bij al lijkt een jongen op dit moment gemakkelijker. Maar vanaf dat ze een jaar of zes zijn zie ik geweldig veel bruin en khaki enzo. Daar moet ik nog iets op vinden. :)

 4. Idd héél cool! Ik heb in het begin ook wat moeten zoeken om coole jongenskleertjes te vinden, maar met al die leuke webshops lukt dat inderdaad prima. En de Hema. Daar heb ik nochtans, behalve body’s, nooit iets leuks gevonden voor de dochter.

 5. louize

  Hippe, coole kleren… een uitdaging. Hema & H&M, daar kan je idd nog één en ander vinden, maar daar krijg je geen kleerkast mee vol. Gewoon zelf maken ! Een leuk stofje van Kokka, een geweldig gemakkelijk patroontje van Mme Zsazsa, of Ottobre en binnen de kortste keren loopt je kleine jongen/meisje er hip bij. En uniek !
  En Goldfish… heel leuk, maar een bodyke van €28, neen dan toch liever de Hema…

 6. @louize: zelfs met een boek van Mme Zsazsa snap ik er niks van, dus ik vrees dat ik een hopeloos naaigeval ben. Als iemand zin heeft om dingen voor mij te naaien, graag! Lijkt me geweldig. :)

 7. Haha, ik wou eigenlijk eerst ook liever een meisje omwille van de kleren… bollekes en bloemekes in plaats van beige dingen met een cijfer op! Ik ben uiteindelijk toch aan leuke kleurrijke dingen geraakt voor Wannes maar je bent te optimistisch: ’t is niet aan 6 jaar dat alles bruin en kaki wordt, dat is blijkbaar al aan 2 jaar zo, heb ik gemerkt na een hopeloze klerenzoektocht ;)
  In de Zara hebben ze ook leuke dingen, en valt ook beter mee van prijs dan ik dacht (soms zelfs goedkoper dan H&M)
  En wil je dat kind 1 er echt cool uitziet, koop dan maar mijn baby-t-shirtjes! :) http://www.littlemonstersteps.be

 8. Vanaf ze een jaar of 2 zijn: MiniBoden op http://www.boden.co.uk

  mijn gasten zijn er verzot op. En ik ben content van de kwaliteit en van mijn blije kinders.

  Of BabyBoden voor straks, maar redelijk duur om maar een paar maanden mee te gaan.

 9. @vleervlinder: ik heb al een paar coole dingen gezien bij u, ik ga eens bestellen als hij door zijn eerste maten heen is. ;)

  @Marianne: zo’n coole dingen! Merci voor de tip. :)

 10. siri

  http://www.next.co.uk is ook niet slecht voor jongens (en meisjes).

  Ik weet niet hoeveel ze vragen voor shipping naar Belgie (maar heb mij laten vertellen dat dat wel zou meevallen). Ofwel volgende keer dat je in de UK bent, je zotshoppen bij next. Kwaliteit is super goed, maar de maten zijn wel nogal aan de grote kant.

 11. Mijn zoon draagt regelmatig rood, paars of oranje, niet de typische jongentjeskleuren maar wie heeft dat in feite uitgevonden?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>