lilith werkt de zesendertigste week af

Dat wil zeggen dat ik op heden nog minder dan een maand te gaan heb tot aan mijn uitgerekende datum. Piehoew.

In de zesendertigste week:

* tikte ik dit soort postjes om 5 uur 24 des ochtends. Ofwel omdat ik al een paar uur lag te verrekken van de rugpijn (ondanks het gebruik van deze geweldige worst, die mijn leven de afgelopen nachten al een paar keer heeft gered), of omdat ik plots wakker ben geschoten met de alarmerende boodschap “AUMAGAD straks ligt er hier een baby!!!! WHAT TO DO?!” in mijn hoofd. Het is vreemd, maar ik denk nog altijd dat ik dit allemaal droom. Niet dat ik nog bijzonder veel droom, want daarvoor moet je slapen, ’t schijnt

week36.jpg

* zag ik er plus ou moins zo uit, en heb ik ’s ochtends nog de keuze uit een truitje of vier waar ik alles nog ingepast krijg. Mijn jas kan nog net dicht, zodat deze cheapass zwangere alles heeft weten te overbruggen zonder grote investeringen in zwangerschapskledij. Behalve dan wat bustehouders betreft. Ik zit ondertussen in letterreeksen waarmee geweldig veel punten te scoren vallen in spelletjes als Wordfeud

* ging ik op babybezoek bij een klein meisje van zes weken, en was ik vooral verbaasd over hoe ongelooflijk klein dat is. En koddig, en schattig. Ik wilde bijna zelf eentje, en toen viel mijn frank. In als een bom in een porseleinwinkel

* begonnen mensen me bij het afscheid succes te wensen met de bevalling. Dacht ik “Aja, dat :/”

nichtjes.jpg

* kreeg ik gelukkig veel bevallingingsadvies van de nichtjes. Die me met licht bezorgde gezichtjes kwamen vertellen dat het lang gaat duren voor de baby eruit komt, en dat het ook pijn gaat doen, en dat het een jommen is. En dat ze er nog een tekening voor gaan maken anders. Voor als hij nog niet volledig voldaan is met de achtenveertig andere tekeningen die op hem liggen te wachten

* kreeg ik vaak te horen dat “uw laatste maand uwen laatsten dag is”. Spannend, vind ik, en tegelijk hoop ik dat kind 1 toch nog een paar weken blijft zitten. Ook al zit hij ondertussen nog altijd zo hoog dat ik soms bang ben dat hij mijn kin een serieuze rechtse gaat verkopen met zijn voetzool

* hingen er plots gordijnen in de babykamer. Met dank aan de schoonmama, die dat allemaal geweldig goed kan

geel.jpg

* gaf ik, na maanden van moeilijke momenten mijn goed voor druk voor het geboortekaartje. Gemaakt door de meest fantastische designer van de wereld, het papatje zelf

* liep ik in een babywinkel rond met het mooiste dekentje ooit, met appeltjes op. Werd mij aan de kassa gortdroog meegedeeld dat het peren waren. Bedacht ik me dat ik het uitleggen van de verschillende soorten fruit aan mijn spruit misschien toch beter kan overlaten aan de meest fantastische designer ter wereld

appelperen.jpg

* kon ik mijn zwangerschapsverlof al ruiken. Het ruikt naar aardbeien, zon en Zwitsal, dus doe mij ineens maar een paar maanden. Ik krijg dat wel op

Reacties

 1. Katrien

  Wat een prachtige zwangere buik ! Geniet er nog maar even van. Ik kijk er al naar uit hier het vervolg te lezen :)

 2. Isolde

  Dat van die aardbeien kan ik heel goed verstaan. Ik ben hier lichtjes verslaafd aan het raken (volgens mijn vent het gevolg van die rare zwangerschapsgoestinkjes)
  Super cute dekentje!!! Zie ik ook wel op het bedje van mijn spruit liggen, hihi.

 3. Ik kan je ook maar gewoon “veel courage” wensen, goeie raad kan je ook soms de strot uitkomen. Ben wel heeeel nieuwgierig, naar de naam en zijn schattig snuitje!

 4. JT

  Tiens, “jommen”, mijn kinders zeggen dat ook heelder dagen. (en ook wel “hommer” als ze willen eten – consequent zijn ze dan weer wel)

 5. Ik hoop zowel voor jou als voor ons dat je zwangerschapsverlof naar zon mag ruiken, naar heel veel zon zelfs!

 6. Het papatje! LOL, ik viel bijna van mijn stoel van het gniffelen.
  Zolang ge het kind maar van in het begin duidelijk maakt dat dolfijnen niets is om bang van te zijn, komt dat allemaal goed!

 7. Die rugpijn, waar zit die precies bij u? Lage rugpijn vind ik nog draaglijk, maar sinds maand zes heb ik ook vreselijke rugpijn halfweg mijn rug (rechterkant) en de laatste twee weken weet ik gewoon niet meer waar te kruipen van de pijn.

  Liggen helpt eventjes, maar dan komt het gewoon terug. En liggen is dan weer dodelijk voor maagzuur. En ook voor mijn heupen (daarvan word ik ook soms wakker). Ik overweeg om naar de dokter te gaan, of is dat belachelijk en hoort deze pijn erbij?

  Maar allez, voor de rest ook gewoon heel blij hoor. Hugo is gezond en al, dat is het allerbelangrijkste.

 8. Annelies

  Hele mooie zwangere buik! :)
  Ik denk dat ik die vrijdag in Leuven heb zien rondlopen, kandazijn?
  Veel plezier gewenst met kind 1!

 9. Merci voor de wensen, iedereen!

  @sofinesse: ik heb het vooral ’s nachts, ook in het midden van mijn rug, maar soms gaat het tijdens de dag niet over. Mijn gynaecoloog zei dat ik een afspraak moest maken bij de kinesist als het te erg werd, maar tot nu toe kan ik het nog net uithouden. Dus misschien toch best eens informeren wat ze kunnen doen.

  @Annelies: ik was in Leuven, ja! Waar heb je me gespot? :)

 10. Geniet van uw laatste weken!
  En peren, gniffel, da’s gelijk die meneer uit Komen Eten gisteren: ik spreek heel goed Frans, pommes: dat zijn peren.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>