lilith heeft tijd

Er bestaat zoiets als de overdue blues. Als in compleet depressief worden eens de uitgerekende datum van de bevalling gepasseerd is zonder dat er iets is gebeurd. Het zijn de dingen die een zwangere vrouw ontdekt als ze overtijd gaat en zoveel hoofdpijn heeft gekregen van het tot in den treure spelen van Bejeweled Blitz dat ze maar eens wat rondsurft in cyberspace.

Zotste van al: ik heb er geen last van. Ik, de meest ongeduldige aller ongeduldigen, die jaren niet aan zwanger zijn wilde beginnen omdat het vooruitzicht op NEGEN MAANDEN WACHTEN gewoon ondenkbaar was. Ik heb altijd gedacht dat ik dat kindje er op compleet illegale manieren zou willen uitduwen na een week of dertig. Maar neen. Ik ben ondertussen drie dagen overtijd, en ik lijk daar nog het minst van al last van te hebben van heel mijn omgeving.

Wat eigenlijk ook wel niet zo zot is.
Ik ben niet ziek.
Mijn rugpijn is zo goed als over.
Ik ben gisteren nog iets gaan eten met de hubster.
Ik slaap weer redelijk goed, de meeste nachten.
Ik heb verlof.
En tijd om te lezen.

Dat er bijna heftrucks aan te pas moeten komen om mij nog uit de zetel te krijgen neem ik er zelfs graag bij.

week40:3.jpg

Maar goed, iedereen die dus eerder dan vandaag heeft gegokt is grandioos verloren, vrees ik.

Reacties

 1. marraintje

  Geniet volop van die laatste zwangerschapsdagen…die zijn zo zalig!

 2. Ik vond dat de vorige keer eigenlijk ook wel plezant, zo overtijd gaan en alle tijd van de wereld hebben. Tot ze mij op dag zeven vertelden dat er nog altijd geen millimeterke opening was, dan ben ik gecrasht. Maar laat u vooral niet ontmoedigen, hoor, geniet er gewoon van. Uw venteken komt er tóch wel uit, desnoods met wat “aanmoediging”…
  Oe weet ge wat ik eigenlijk het tofste vond? Als ze u vragen “voor wanneer is ’t” en ge kunt dan antwoorden “voor ongeveer een week geleden”. Zaaaalig :-)

 3. Bie

  Wat Lies zegt, dat kan ik alleen maar beamen. In de winkel zeggen: voor eergisteren, is gewoon grappig. En doet deugd.
  Ik vond overtijd gaan ook absoluut een ramp, ik vond het ook heel geruststellend om een datum te krijgen van de dokter dat ze actie zouden ondernemen als hij zou blijven zitten.
  Geniet van de tijd die je nog hebt en geniet van de baby eens hij er is.

 4. Ik vond dat fantastisch, die 3 dagen overtijd. Drie extra dagen om te genieten van de stilte voor de storm – en die storm bleef uit, ’t werd gewoon een heel rustige baby! Heel wat anders dan bij mijn dochter. Alleen de kapster kon er niet mee lachen toen ik haar zei dat het ‘voor eergisteren’ was – ware paniek en om de twee minuten de vraag of’t wel ging. En ook wie ze kon bellen, ‘want ze had nog nooit een bevalling meegemaakt’. Geniet!

 5. Mijn kinderen waren al een maand oud op dit punt, hoe bizar is dat, dat zit dan nog gewoon in jouw buik denk ik dan.. (toch? TOCH? Het is wel stil.. ;-)

 6. Nieke

  Proficiat!!!!
  Hopelijk is alles goed gegaan en kan je genieten van je zoontje.

 7. sok

  Gelukwensen, van harte.
  En na het leukste zwangerschapsblog mij bekend (al was het de eerste) hoop ik toch op een even verpozend moederschapsblog.
  Want wat ben ik benieuwd naar uw Dexter.
  Geniet !

 8. veerle

  Yes!!! Ik was al elke dag komen kijken of er nog nieuws op den blog stond en het bleef maar stillekes. Maar uit de reacties kan ik opmaken dat jullie ondertussen trotse ouders zijn van Dexter.
  Ook al ken ik jullie niet, ik word er helemaal blij van ;-) Wat moet dat dan voor jullie zijn!
  Dikke proficiat!

 9. Ahaaaaaaaaaa, daar is dus toch een kindeke geboren!! Al heel wat keren komen piepen maar niks te lezen. Je hebt ook echt geen tijd om al meteen wat op ’t internet te zetten eh, eerst moet je je wondertje urenlang zitten bekijken! En Dexter, wat een schitterende naam zeg! Hopelijk een milde bevalling gehad en met dat Dextertje alles in orde! Let the challenge begin… Het is de max, geloof me maar :)))) Dikke proficiat!

 10. Ahaaaaaaaaaa, daar is dus toch een kindeke geboren!! Al heel wat keren komen piepen maar niks te lezen. Je hebt ook echt geen tijd om al meteen wat op ’t internet te zetten eh, eerst moet je je wondertje urenlang zitten bekijken! En Dexter, wat een schitterende naam zeg! Hopelijk een milde bevalling gehad en met dat Dextertje alles in orde! Let the challenge begin… Het is de max, geloof me maar :)))) Dikke proficiat!

 11. Ook ik kom hier elke dag eens piepen om te zien of er nog geen fotootjes opstaan van stoere Dexter, met zo’n naam moet je gegarandeerd een deugniet zijn , zo eentje met een hartje van goud maar waarmee jullie altijd op jullie weerhouden moet zijn! Suces met Jullie kwajongen.

 12. ilse

  het begon mij te dagen dat ik al efkes niets gelezen had.
  Dexter is zo’n de maxe naam! Past ook helemaal bij jullie.
  proficiat!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>