lilith maakt pasta met geitenkaas

Wij hebben hier door de jaren heen serieus ons leven gebeterd in de crib. Er zijn tijden geweest dat er schandalig veel eten in de vuilnisbak verdween, omdat we in de supermarkt te grote porties moesten kopen voor de twee niet bijzonder grote eters die we zijn, en ik de dag erna wel iets beters te doen had dan uit te vogelen wat ik met de restjes zou doen. Weggooien, natuurlijk, what else?

Maar die tijden zijn over. Ergens onderweg zag ik het licht, en dus zorg ik er al bij het maken van mijn weekmenu voor dat ik eventuele restjes snel en zorgvuldig kan doorsluizen naar de dag erna. Of er soep van kan maken voor ’s middags, of één en ander in de diepvries kan steken. Dodelijk efficiënt, ik.

En dan heb ik het zelfs nog niet gehad over de introductie van ons nieuwe systeem in de koelkast. Er is jaren van denkwerk in gekropen, maar dan heb je ook wat: het “eet mij eerst”-bakje.

eetmijeerst.jpg

I know, right?

In dat bakje alle dingen met een vervaldatum die dichterbij komt of lichtelijk overschreden is maar daarom nog niet slecht. En het marcheert dus nog like a charm ook. Zoals gisteren, toen er zich nog een geitenkaasje met honing in bevond, en ik nog een doosje kerstomaten zag staan op het aanrecht, en mijn brein ingewikkelde oefeningen begon te doen en uiteindelijk op de proppen kwam met dit gerechtje, dat zo aangenaam was dat ik er in de toekomst waarschijnlijk speciaal geitenkaas voor ga kopen. Klein detail: ik lust niet eens geitenkaas!

geitenkaas.jpg

(na afloop was deze pan leeg)

Pasta met kerstomaatjes en geitenkaas met honing

Nodig voor twee:

* 300 gram kerstomaatjes, gehalveerd
* olijfolie
* een ui, versnipperd
* twee teentjes look, versnipperd
* een klein glaasje groentenbouillon (kip mag ook)
* peper en zout
* harissa (te vinden in tubes bij de kruiden)
* een eetlepel suiker
* een geitenkaasje met honing (zo’n rondeke)
* indien geen geitenkaasje met honing te vinden: een paar eetlepels honing
* pasta voor twee

En dan:

Giet de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat er de stukjes ui op het gemakje mooi zacht in worden. (reken op 5 à 10 minuutjes) Voeg de look toe en laat nog een paar minuutjes opstaan. Voeg de kerstomaatjes toe en laat een twintigtal minuten pruttelen op een zacht vuur. Giet er de bouillon bij en laat nog een minuut of tien doorpruttelen. Duw de tomaatjes een beetje plat met een lepel, en giet er de suiker over. Goed afkruiden met peper, zout, harissa naar smaak. Ik heb er ook nog piment d’espelette bijgegooid, maar ik gooi dat tegenwoordig overal bij. En met goed resultaat, trouwens.

Kook de pasta volgens de instructies op de doos en giet af, maar niet voor je een lepel of drie van het kookwater bij de tomatensaus hebt gegooid. Roer het geitenkaasje door de tomatensaus, en voeg honing toe als die nog niet in het kaasje zelf zit. Roer de pasta door de tomatensaus, en dien op, eventueel afgewerkt met wat Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Reacties

 1. Dingske

  Oeh, dat eet mij eerst bakje, geniaal, dat idee ga ik pikken.
  Van zwangerschapdementie heb jij in elk geval geen last :)

 2. Claire

  Nu aan het maken se en het ruikt al héérlijk! Heb er wel een rode paprika bijgedaan ook want had niet genoeg kerstomaatjes. Ben es benieuwd naar de smaak!

 3. Komt hier binnenkort ook wel eens op tafel! (en dat bakje in de koelkast ook, bij de eerstvolgende opkuis ervan weliswaar)

 4. Moest mijn lief nu zo geen seut zijn als het aankomt op gerechtje met kaas, dan had ik deze zeker zelf eens klaar gemaakt. Ziet er vreselijke lekker uit

 5. Britt

  Heb het net gemaakt en vervolgens eigenhandig de 2-mans portie verorberd omdat het zo lekker was. De combinatie van geitenkaas en tomaat bleek verrassend goed, en mijn “en wanneer komt het vlees?”-gevoel was nergens te bespeuren. Merci!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>