lilith draait een knop om

Hoe het ondertussen gaat? Er zijn goede dagen, en hele slechte. Krampjesgewijs dan, want met mij gaat het beter. Omdat ik in alle andere situaties nogal sterk geloof in de stelling dat hoe je je voelt veel meer te maken heeft met hoe je met dingen omgaat dan met wat je overkomt, heb ik een knop omgedraaid in mijn hoofd. Een knop die ervoor zorgt dat ik me niet meer verzet tegen wat aan het gebeuren is.

Ik ben gestopt met mijn situatie te vergelijken met die van kennissen die rond hetzelfde moment als ik bevallen zijn van een kindje waarmee je wel gewoon een terrasje kan gaan doen. Omdat ik weet dat ik eigenlijk niet te klagen heb als ik mijn gezond kind (met krampen die hem onnozel maken, oke, maar niks ergers) vergelijk met kindjes met echte gezondheidsproblemen, of denk aan alle vrouwen die ongelooflijk veel over zouden hebben om kinderen te kunnen krijgen. Kwestie van de juiste context. Ik heb geen roze wolk, neen, maar ik heb wel een baby. En een hele leuke ook nog, zelfs, als hij even nergens last van heeft.

Neen, ik kom op dit moment mijn deur bijna niet uit, ik heb nergens tijd voor, behalve voor troosten en sussen, maar kijk, ik ben gestopt met me ertegen te verzetten. Ik zorg dat ik genoeg documentaires heb staan op mijn digibox om tussen de krijsuren door te bekijken. Ik probeer te genieten van de gestolen momenten die er wel zijn, al is dat dan rap een bad nemen of even naar de winkel terwijl mijn schoonouders het sussen overnemen. En dat krijsen is nog altijd soms hersenverlammend, maar ik ben aan het leren om me niet elke keer te laten meeslepen door een gigantische golf van medelijden, want dat helpt toch niet.

Ik heb betere dagen, en slechtere, maar al bij al gaat het best oke.
Groot voordeel: als hij even vrolijk is, dan ben ik volgens mij nog veel over the mooner dan de gemiddelde moeder.

slaperd.jpg

Om maar niet te zeggen hoe euforisch ik ben als hij slaapt.

Reacties

 1. RL

  dag Kelly, knap hoor, zo’n ingesteldheid! Niet gemakkelijk, en op sommige momenten kan ik me voorstellen dat je het toch niet meer kan opbrengen. Maar dat proberen te genieten is toch heel belangrijk. En over een paar jaar zeg je bijna met nostalgie: ‘weet je nog, toen we zo hebben afgezien. Waar is de tijd? En kijk dat ventje nu eens lief spelen ;-)’
  Veel courage!

 2. Gerty

  Pfiew, maar imagine ook hoe over the moon Dexter zal zijn eens die krampjes weg zijn :)

 3. Wat een prachtig kind en wat een zalige slaap. :)
  Je doet het super! En het goede is dat het alsmaal beter wordt… de krampjes en de pijn zullen over gaan, hopelijk heel erg snel…
  Goed moed!

 4. Delphine

  Bedankt om jouw ervaringen met ons te delen. Kan me voorstellen dat het niet altijd evident is dus veel succes nog!

 5. Goed bezig daar, that’s the spirit! Ik probeer zelf ook heel vaak te denken “het kan altijd nog erger”, dat helpt écht om bepaalde dingen gewoon te aanvaarden. Dat, een fikse portie humor in de soms best wel ellendige momenten en de fameuze “this too shall pass”: het recept om er toch elke dag weer tegen te kunnen. Nog veel succes daar!

 6. Je bent de sterkste mama ooit! En Dexter is het schattigste jongetje ooit!
  Als je eens een verzetje wilt, Ieper ligt niet ver en ik wil je best eens wat komen entertainen (of Nanou Dexter).
  Doe zo verder! (zegt de leerkracht…)
  xxx

 7. Mooie post en een instelling om over te nemen (niet bij baby’s met krampen, maar wel bij kleuters zonder oren)

 8. Woow, respect, je bent een sterke vrouw, laat niemand u ooit iets anders wijs maken.
  Ik hoop dat je toch nog ergens een wondermiddeltje vindt om die kleine Dexter te helpen (staan er nog dingen op de planning?).
  Gelukkig krijg je hier heel veel tips ;-)

 9. caroline

  Goed van jou! En ik kan geloven dat je over the moon bent met zo’n schoon venteke! Ziet dat vingertje aan zijn hoofdje!

 10. Heel fijn als dat lukt, en ik kan me voorstellen dat het idd de ene dag makkelijker is dan de ander. Maar in elk geval, het baaske ziet er schattig uit, en is al fel veranderd!
  Geniet van de mooie momenten!

 11. Amai, meid, met zo’n ingesteldheid komen jullie er wel. Ik herinner mij die eerste weken met mijn te vroeg geboren tweeling… je kan dat aan niemand uitleggen, ik kwam ook mijn huis niet uit en deed verder niets, behalve voor hen zorgen en hen voeden. Dag en nacht. Maar echt, oh cliché, hoe snel je dat vergeet, als de volgende mijlpalen bereikt zijn. Courage! En zorg goed voor jezelf.

 12. Sarah

  !!! Dikke Duim !!!
  Bewonderswaardig- Enne geniet er idd. maar dubbel van, van de pijnloze momenten.

 13. Zo herkenbaar… “Ik ben gestopt met mijn situatie te vergelijken met die van kennissen die rond hetzelfde moment als ik bevallen zijn van een kindje waarmee je wel gewoon een terrasje kan gaan doen.” Ik deed dat ook altijd en ongelooflijk boos dat dat mij altijd maakte.

  Het heeft mij echt geholpen om die knop om te draaien en gewoon te aanvaarden dat het zo is. Maar… De mensen in je omgeving zijn daar nog niet klaar voor. Ofja, bij mij was dat toch. Ik werd gek van die voortdurende waarom-vragen en het feit dat anderen het gewoon niet wilden aanvaarden. :-) Ach ja, zo is er altijd wat.

  Natuurlijk kun je niet klagen met een gezond kindje, maar hey… je hebt wel het recht om te klagen, hoor. Er zijn ook mensen waarvan het baby’tje nooit huilt. Echt.

 14. Veerle

  Dat is de juiste ingesteldheid. Geen gemakkelijke, maar wel een die ervoor zal zorgen dat je er niet aan onderdoor gaat.

  Mijn zoon is 7 maanden en slaapt nu pas door. (Pas op: ik weet dat er nu mama’s zijn die vreemd zullen opkijken want er zijn kinderen die er nog veel langer over doen). Een paar maanden na mij bevielen een heleboel kennissen van een baby die véél sneller doorsliep dan onze jongen. Ik vond det verschrikkelijk frustrerend en jaagde er mij geweldig in op. Bijna al mijn energie ging daarnaar. Tot ik op een nacht (!) inzag dat dat onnozel was. Want onze jongen deed het voor alle andere dingen uitstekend, en ik kon overdag echt wel genieten van hem. Ik heb toen geprobeerd om van die nachtvoedingen het beste te maken, te genieten van zijn warme lijfje, van de stilte rondom ons. En kijk: het hielp. Ik vloekte veel minder hard als hij me wakker huilde. ;-) En ik zag in dat al dat vergelijken je niet gelukkiger maakt.

  Jouw Dexter is een heel mooi mannetje. Ik hoop dat je er zo goed mogelijk in slaagt te genieten van de rustige momenten. En echt: krampjes groeien eruit, dat zal je zien.

 15. De anderen…laat ze maar…jij-jou-jouwe-Dexter Veel goeie moed en ik woon ook niet ver als je entertainment wil :-)

 16. Floor

  Amai Kelly, respect! Goed bezig! Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar met deze houding raak je er wel door. Nog even volhouden! Sterkte en succes!

 17. Ik wens je van harte toe dat je mooie kleine ventje snel van zijn rotkrampen af geraakt. Ferm dat je er intussen probeert het beste van te maken! Alvast nog héél veel goede moed en veel energie…

 18. Ik heb twee kleine prematuurtjes op de wereld gezet, die gelukkig redelijk gezond zijn, iedereen rond mij vergelijkt mijn kindjes met andere kinderen en zeiden (en nog steeds) mij dan dat ze toch wel heeeeeeeeeeeeeeeel klein zijn. In het begin was dat zeer frustrerend en lastig, zeker als je alle emoties van een kind krijgen er bij telt. Maar na een tijdje had ik het gehad en draaide ik ook de knop om! Ik heb twee geweldige zonen, die lekker lang klein waren, zodat ik ongelofelijk veel plezier beleefde aan al die mini-kleertjes. Zie in alles het positieve… bvb: ik had het geluk dat ik mijn zonen al kon knuffelen op 28w en 33w, anderen moeten wachten tot 40weken… Ik heb nooit zo nen lastigen veel te zwaren buik gehad!
  Aan alles is er iets positief! ook al is het maar iets heel klein, het maakt alles gemakkelijker en het maakt een wereld van verschil!

 19. Gelukkig dat je nog naar docu’s kan kijken op tv, en zit je nog niet in de fase dat je Dexter paait met de Teletubbies of Bumba :-)

  Chapeau voor je knappe ingesteldheid!

 20. marjan

  you go girl!!!
  Respect voor je moed en volharding! En je kleine jongen ziet er werkelijk schattig uit als hij slaapt ;)

 21. anonymous

  ?Good time, the following month level set out together, beats by dre headphones to Yi even mountains. Dai Linxue and Yang Qi beatsbydre leave, green cloud began rushing and have have good spirit cloth.Since the following month going in the event the forest, green cheap beats by dre cloud want to do more spirit cloth, next month will no longer take man.
  Re-examine and instigate a many yellow, one batch belonging to the jade box set. Finally beats headphones agreed upon from, the morning green cloud monster beats studio with confused aspect, together pay a visit to small.Green cloud get token be employed to one’s ways found out that remote people temporary booths sat swinging up and stand.
  Not how far, green cloud prior to first person. “Green cloud right now to start early.” goatee a middle-aged monk opening greetings road. Green cloud light well a sound, the prepared with spirit cloth storage bag out of control.
  The man took looking, frowned: “why a great deal, next occasion but can’t eat a variety of goods.” “My the following month don’t come, and this will prepare some friends, or else bring enough Lingshi, assuming that pay this point at risk.
  “Green cloud opening. Really.The surprise looked up and asked, boost the comfort, he have also been very wants, after all this spirit cloth is absolutely not anxious in selling tend not to exit, nature operate in the hands for the cargo as they can.
  But a quick repair where there a multitude of Lingshi studio beats just as before to comprehend money, a little bit something, run several times.Now take note of the immediate daughter necessary repairs am generous, high is limited promise of truth, just can’t believe the green cloud truthfulness.
  “Seriously as a result of this reasons harm you the following month for taking less write these goods, on apologize in your direction.”Lv Yun then given out a approximately three feet square jade box. The slightly confused through open look, almost immediately by the flash blinded.
  “This……”That man shouldn’t be dependent upon the appearance of green cloud, your brain can not help however, many doubt green cloud produce other objectives do you find it right?.Because on this Law of one’s jungle on cultivation industry there’s no heaven fell storage bag is mostly good, you can find objective.
  “This is my new flower pattern http://www.mulberrybook.com, this gave you sell, but sell well, so when you choose Lingshi could be to take the” green cloud see the man a worried look openings explained. Oh?So yearly accepted “the man heard the green cloud interpretations are finally rest their hearts, handed the jade box away.
  All at once, Lingshi in a position green green cloud cloud, a sweep to know numerous. “So when it left” the person thought to you. “Say goodbye” green cloud the exact same submissively path. Another green cloud hovers around your booth before, slowly looking ahead to a promised a number of customers, all of these the first monk because the account of one’s.
  Several monks nature is glad to move, think it green cloud a woman initiates also so generous, I’m going to seek advise from her. Green cloud finally during the completely dark prior to last governor’s arrival, an intersection can finally stand can be.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>