lilith heeft een verschietachtig kind

In de reeks “dingen die ik nooit had kunnen vermoeden”. Dat ik mijn blikjes cola light aan de andere kant van de hof zou gaan opendoen. Dat ik zo iemand zou worden die bij het niezen haar neus dicht probeert te houden zodat haar ogen bijna uit hun kassen ploppen van de druk, om toch maar geen lawijt te maken. Dat ik op de toppen van mijn tenen langs wiegjes zou lopen. Een kind moet daaraan gewend worden, aan lawaai, zou ik u een paar maanden geleden gezegd hebben. Een paar maanden geleden had ik nog geen kind dat weinig slaapt, en als het slaapt al een halve hartstilstand en huilbui krijgt als er honderd meter verder een mier struikelt over een grassprietje.

Aangezien ik duizend keer liever dit gezichtje zie dan een bevend lipje van het verschot tik ik dit stukje zo stil als ik kan.

dexblij.jpg

Als hij ouder is pak ik hem daar wel voor terug door met zo’n voetbaltoeter naast zijn bed te gaan staan, en tien seconden lang te duwen.

dexmoe.jpg

Maar nu dus nog even niet.

Reacties

 1. Dexterke kan ook gewoon “hooggevoelig ” zijn. Dat ben je vanaf de geboorte. Zo kan ik perfect nog de geur van mijn wieg inbeelden!Misschien neemt hij daardoor méér prikkels op dan een gewoon kind.
  Maar soit, ik ben genen expert hé!
  groetjes

 2. Karen

  Ik lees al een tijdje mee (met een mini hier van 11 weken lopen we wel wat gelijk qua timing). Tijdens je zwangerschap met veel plezier en al dan niet herkenning. In de laatste weken met iets minder plezier, ik hoop elke keer dat je kan komen typen dat het betert!!
  Wel herkenbaar: het schrikken van de baby. Man man, die van mij verschiet zelfs als hij zijn eigen handen ziet passeren voor zijn ogen :)

  En ook nog: Ik kan me niet inbeelden hoe het moet zijn voor jullie. Maahaar, ik herken wel de glimlach/slaap van een gelukkige baby!! Ondanks alle pijntjes en kwaaltjes en …, is hij toch maar terecht gekomen op een super plekje!!!!

 3. Tip nummer zoveel van lezeres nummer zoveel: inbakeren.

  Een vriendin had/heeft ook een baby die van alles wakker schrok en bij hem helpt het om hem s nachts in te bakeren. Dan ontspant hij zichtbaar.

 4. @Christa: het zou goed kunnen, hij reageert op alles even overdreven, dus ik zou er niet van verschieten. (hij dus wel ;) )

  @Karen: we doen er in elk geval alles aan om zo goed mogelijk voor hem te zorgen en hem te troosten als hij pijn heeft, omdat we niet meer kunnen doen. :/

  @Linda: we bakeren hem heel vaak in, want hij schrikt dus ook van zijn eigen armpjes, en hij heeft vaak zo’n valreflex waar hij ook van begint te huilen. Het helpt zeker, alleen is het nu vaak zo warm ’s nachts dat hij zich kapot zweet. Zelfs met zijn beentjes vrij te laten blijft hij het geweldig warm hebben, en het is nochtans een lichte katoenen inbakerdoek..

 5. Sara

  Amaai, babies groeien snel!
  Lastig dat je zo stil moet zijn, maar de stilte zal wel vele beter dan het huilen zijn.

  Veel sterkte/moed/geluk/rust en ik denk aan jullie

 6. Ma zo een schoon venteke! En jij denkt nu ‘jaja, als ‘m slaapt zeker zunne!’ …

  Mijn zoontje had ook zo’n schrikreflex. Zelfs tijdens het drinken, soms zo erg dat hij zijn fles wegmepte. Is over gegaan hoor …

  Ivm de geluiden: ik ben ook gevoeliger aan geluiden dan andere mensen. En ik word ook lastig als er teveel lawaai is. En blijkbaar had ik dit ook al als baby en kind. Vuurwerk kijken was bvb niet aan mij besteed, mijn ouders konden met me naar huis rijden als er ergens vuurwerk begon. Of knappende ballonnen, verschrikkelijk!

  Dus als je kan, idd blikjes cola in den hof gaan opendoen ;-) Ofwel plastieken flessen kopen he, da’s makkelijker!

  Het komt allemaal in orde Kelly, you’ll see!

 7. Moh zo’n scheetje zeg! Wat is dat Dextertje van jullie toch een ongelooflijk mooi ventje… En zo’n oprecht en open lachend gezichtje op die eerste foto!
  Hopelijk steeds meer van die lachende momenten, zodat die huilbuien snel vergeten zijn. Of toch op z’n minst héél ver naar de achtergrond verdwijnen…

 8. Mags

  Ha, mijne mini is ver zes maand, en verschiet nog steeds van het minste. Hij kan u echt zitten aanstaren, en zitten spelen met u neus/haren/ogen vul in naar believen. En als ge dan tegen hem begint te spreken krijgt hij ver een hartverzakking. Maar… ons rookalarm daarentegen (volgens mij in gans het dorp te horen) daar sliep hij rustig door.

 9. Haha ja, die vooroordelen vallen wel weg, he.
  Mijn ma zei dat ook altijd, dat ge dat niet gewoon moogt maken om stil te zijn als ze slapen.
  Maar na mijn 3de dochter piept zij daar ook wel anders over, héél stillekes weliswaar.
  ’t Is inderdaad zo’n schoon venteke.

 10. i.

  Ha, die van ons was ook zo, en ik kon wel moorden als er aangebeld werd als ze eindelijk sliep. Ondertussen valt er geen staat op te maken: soms wordt ze wakker als ik hoesr, soms slaapt ze door hevig onweer heen.
  Kinders, ge kunt daar niet aan uit.

 11. Hoe herkenbaar, Lou had dat ook. Dat je weet nie hoe voorzichtig langs sluipt en het toch nog wakker schrikt en begint te brullen. Muziek aan vond ze ook vreselijk en niezen vond ze naast de schrik ervan ook echt doodeng. Nova had dat soort dingen helemaal niet. Maar Lou ook niet meer nu ze bijna 2.5 is, integendeel, nu schrik ik 30 keer op een dag van haar en een herrie dat ze maakt.. Ze slaapt wel nog steeds heel licht en dan schrikt ze ook snel van alles, ik sluip dus nog steeds de trappen op en ben dan toch zo’n moeder geworden die tegen iedereen sssssht roept als ze haar dutje doet ;)

 12. “en als het slaapt al een halve hartstilstand en huilbui krijgt als er honderd meter verder een mier struikelt over een grassprietje.”

  Geweldig ;)
  De beschrijving he. Niet het feit op zich uiteraard.

 13. moniek

  Ik ben een lurker, ben niet zo goed in reacties, maar ik kwam laatst bij toeval info tegen over inbakeren bij warm weer.

  http://columns.baby-wens.nl/?p=373

  Het is vast tip 221 maar soms zijn het de kleine dingen die het doen! Sterkte!

  Mooi lief mannetje om te zien!

 14. s.

  Hier ook al duizend keer gehoord indertijd dat hij daar maar moest aan wennen, aan slapen in lawaai. En ik denk daar nog altijd het mijne van: wij slapen ook niet in lawaai, me dunkt. Een beetje kan zijn, maar er zijn grenzen aan alles.

  Wij hadden ook ’n baby die met ’t een en ’t ander worstelde en wij waren vooral zéér blij voor dat manneke als hij eindelijk eens sliep. Geen haar op mijn hoofd dat er dus aan dacht om te niezen of zo naast zijn bedje.

  Da’s tof, kinders die in lawaai slapen, maar als ’t zo niet werkt, dan is dat zo.

 15. Ann

  Ik vind dat verschietachtige bijna schattig klinken, maar ga ongetwijfeld anders piepen de dag dat ik zelf zo’n kleintje heb.

  Vermoed dat het schattige veel met die foto’s te maken heeft. Wat een dotje is het toch!!

 16. Ik was al ongerust, maar nu nog veel meer. Die van ons slaapt daar namelijk allemaal vlotjes door. De gehoortest van Kind en Gezin was in orde, maar ik kan liggen stofzuigen naast zijn bed en hij slaapt verder. En nu focussen we daar enorm op. En dan lees ik dat hier..Klein hartje. Maar blij dat Dexter af en toe slaapt. Op uw tippen lopen, daar krijgt ge trouwens schone kuiten van ;-)

 17. Annelise

  Wat een mooi kindje ! Sterkte en hopelijk gaat het nu echt snel beter… Dan kunnen we dan de slechte grap maken dat u uw twitter wel talesfromthecry had kunnen noemen… :) :s

 18. Ik zit hier -naast mijn kind dat voor de eerste keer in zijn driemaandig bestaan langer dan een half uur aan 1 stuk overdag heeft geslapen-te kijken naar de schaduwen op mijn toetsenbord. Schaduwen van de tranen die aan mijn vingers hangen. Tranen van het lachen bij de mier en het grasspietje en tranen van herkenbaarheid bij het lezen van jouw dexter-verhalen. Het is hier nog zo erg niet denk ik ook. Bedankt, ben blij dat ik je blog ontdekte!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>