lilith test koffie on the go

Als je een baby in huis hebt die het niet elke nacht bijzonder nauw neemt met slapen op de momenten dat er bij voorkeur geslapen wordt, dan zit de beste troost meestal in een bakkie. Koffie dus, en veel, omdat ik mezelf wijs maak dat mijn ogen er langer door open blijven. En als dat niet zo is, dan heb ik tenminste toch een kop koffie gehad. U leest het, de liefde is groot. Hetzelfde geldt voor de wallen.

Het is ook de mensen van Contigo niet ontgaan, dat ik het bij momenten kan gebruiken, want zij stuurden mij een cadeautje op. Een koffiebeker voor op kantoor, gepersonaliseerd en alles. De Fulton genaamd. Check it out.

fulton.jpg

(Kelly Deriemaeker is mijn artiestennaam, trouwens)

Anyway, de beker! Koffie blijft er vier uur warm in, en de beker opent en sluit met behulp van de Autoseal-technologie, die lekken moet voorkomen. Ik dacht: allemaal goed en wel, op kantoor, maar als dat allemaal zo goed sluit als ze zeggen, dan kan ik hem toch ook gewoon meenemen op de trein? Dat dacht ik, en dus deed ik de test.

Eerlijk is eerlijk: aangezien ik het risico niet wilde nemen op een sjakos vol koffie heb ik de beker wel in een ziploc zakje gestoken. WANT ZO IEMAND BEN IK GEWORDEN. Ik, die vroeger sjakossen vol geplette bananen en uitgelopen yoghurt meesleurde, ben eindelijk geleerd. Het zag er – we moeten dat durven toegeven- wel een beetje belachelijk uit.

fulton2.jpg

Uiteindelijk was het volgens mij niet eens echt nodig, want er werd niet gelekt in het zakje. Volgende keer dus zonder zakje. Wat wel gebeurde was dat ik tijdens het pendelen een geweldig lekkere kop koffie kon drinken uit een echte roestvrijstalen beker, in plaats van uit een kartonnetje. Drinken doe je door op het knopje te duwen waardoor er koffie vrijkomt om te sippen, een toffere ervaring dan uit karton, vond ik persoonlijk. En het had mij bijna niks gekost, in plaats van een hoop geld bij de Panos voor een veel kleinere koffie. Deze was 360 ml, net goed voor iemand die een paar uur slaap te weinig achter de kiezen heeft.

Al bij al een zeer fijne ervaring, en volgens mij wordt dat nog fijner in putteke winter, als uw vingers er bijna afvriezen van miserie. Dan wordt de Fulton een bijzonder trouwe vriend, ik voel dat nu al.

Te koop in de A.S. Adventure en Media Markt, heb ik mij laten vertellen, en hier staat alle info: www.mycontigo.com.

Reacties

 1. oooo ik wil OOK zo’n tas! ik heb er onlangs eentje gekocht; een plastieken. kweet niet meer hoe het heette.. maar het blijft helemaal niet lang warm :(

 2. Allez zeg, dat heet dus een zip loc zakje ofwat? Ik zei daar dus altijd tegen “Pakt eens zo een zakske met dat rood streepke uit de kast.”
  En werkt de koffiebeker ook als soepbeker? Neent zeker?

 3. Kim

  Isabel, voor soep on the go kan je niet buiten een Klean Kanteen thermos. Vind ik dan persoonlijk.

 4. Niet meteen geschikt voor soep, of ze zou superhard gezeefd moeten zijn. En balletjes geraken al helemaal niet door die gaatjes. :)

  Tihi @ het rode streepke, wel.

 5. Ik heb er zo eentje van Primus. Maar helaas pindakaas die lekt! dus niet handig om mee te nemen. Ik was al een tijdje van plan om een Kleen Kanteen te kopen (met extra koffielid). Maar weeral helaas is de 370 ml haast overal uitverkocht. als het nog lang duurt misschien toch maar eens de AS Adventure binnenwippen!

 6. Lijkt me heel handig – vooral de modellen die ook in de bekerhouder in de wagen passen, voor op reis dan. Dit komt zeker op mij wishlist te staan.

 7. Lijkt me heel handig – vooral de modellen die ook in de bekerhouder in de wagen passen, voor op reis dan. Dit komt zeker op mij wishlist te staan.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>