lilith roept hieperdepiep hoera!

Soms zie ik in mijn statistieken dat mensen mijn archieven doorspitten. Beginnen in 2004, en bladeren, soms tot een paar jaar verder, soms helemaal door tot nu. Ik schrik daar altijd een klein beetje van. Voel me zelfs betrapt, op een rare manier. Want zelf doe ik het eigenlijk zelden of nooit, teruglezen. Uit eerlijke schaamte, waarschijnlijk, want wat staat daar in godsnaam allemaal in, maat?

Als ik het wel doe, dan trek ik grote ogen. Heel mijn maagverkleiningsverhaal is hier terug te lezen, om maar iets te zeggen. Mijn job in het callcenter. De tijd waarin we nog met twee schreven, Youri in het blauw, ik in het roze.

screenshot-TFTC.jpg

Die keer dat ik zwanger was, en daar 66 dagen over zweeg, in een periode dat ik elke dag blogde. En het een jongen bleek te zijn. Onze zoektocht naar een huis. Alle postjes die ik schreef in de periode toen mijn mama ziek was en stierf. Die keer dat we op reis gingen naar Venetië, en van Blogpop deden met gastbloggers.

Schermafbeelding 2013-04-26 om 15.11.26.png

Onze eerste weken in ons eerste appartement. Die keer dat de vader van Hilde Debaerdemaeker zo woedend was op mij. Die dag dat ik via deze blog een job kreeg aangeboden bij een magazine. Ik een plakkaat kreeg, en de prijs voor beste blog van het jaar 2008 won. En toen we een huis kochten. Ik vijf kilometer leerde lopen met Evy Gruyaert. Ik om één of andere vage reden een week lang alles fotografeerde dat ik at. Er een babykat was. Die bleek te kunnen praten. Mijn haar van rood naar zwart ging. Ik mezelf een lippiercing liet steken.

Schermafbeelding 2013-04-26 om 15.27.47.png

Mijn leven van de laatste negen jaar, gesorteerd op maand.

Ik doe het niet vaak, omdat ik al een paar keer een ongelooflijke stamp in mijn maag kreeg toen ik onverwacht een vrolijke comment zag staan van mijn mama. Eén van mijn grootste fans, ik hoor het haar nog zeggen. En dat ik zeker moest blijven schrijven. Wat ik dan ook deed. En ga blijven doen ook, potverdorie.

Gelukkige negende verjaardag dit weekend, jij dekselse Tales From The Crib.
Jolly good times al gehad, wulder twee samen.

Reacties

 1. jessie

  Ik doe dat soms ja, een heerlijke blog ontdekken en die van oud naar nieuw helemaal doorlezen. Toch al een keer of drie meegemaakt. Dat een blog zo inspirerend was, of leuk geschreven….Beschouw het dus maar als compliment als uw statistieken zulke activiteiten weergeve :-)

  Hop naar de volgende 9 jaar!

 2. Veerle

  Ik ben iemand die je blog nog niet zo heel lang geleden ontdekt heeft (nog geen jaar, denk ik) en met veel plezier de archieven doorspit. Ik lees het erg graag, niet alleen omdat veel dingen herkenbaar zijn, maar ook omwille van de eerlijkheid, de humor en de originaliteit. Ik hoop dus dat er nog heel wat jaren bijkomen.
  Tot zover mijn verjaardagskaartje.

 3. Hieperdepiep voor TFTC en Lilith!
  Jij vrouw die mij deed beseffen dat ik ook zo’n internet dingske wou waar ge dan zo vanalles op kon schrijven en dat mensen dat dan kunnen lezen en al! Dubbel hoera daarvoor potdorie!

 4. Lesley

  Voor mij eigenlijk hetzelfde als wat Jessie zei.. Ik lees uw blog enorm graag, dus op naar de volgende 9!

 5. Lesley

  PS de scrapbookposts waren anders ook wel de moeite.. En dan plots geen meer! ;)

 6. Fo

  Ik volg je blog sinds vorig jaar. Ik heb dat toen gedaan: heel het archief systematisch beginnen lezen van het begin tot nu. Heerlijk tijdverdrijf tijdens mijn examens :). Sindsdien ben ik kei hard fan! Proficiat met je blogverjaardag.

 7. Mary Jane

  Een dikke proficiat met je 9de blogverjaardag! Ik heb nog nooit eerder gereageerd, maar volg je blog al een hele tijd. En onlangs meldde ik me aan op het GBP-forum en kwam ik -echt grappig toeval- je naam daar ook tegen :-). Dan je archieven beginnen doorpluizen (moest je je afvragen wat sommige lezers daar toch zitten te doen :-) ), op zoek naar jouw ervaringen met de GBP! Je blog is echt heel leuk om te lezen, doe vooral zo voort!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>