lilith maakt spicy haloumi pasta

Normaal gezien zaten we nu volop in het slaatjesseizoen, en aangezien ik totaal geen slaatjesmens ben zou dat impliceren dat er weinig recepten op deze blog zouden verschijnen, maar kijk, jullie hebben chance. Absoluut **********************weer, en dus perfect om spicy pasta te maken om jullie muilkes aan op te warmen.

Het is met haloumi, trouwens. Wie nog nooit haloumi heeft gegeten moet dat dringend gaan zoeken bij de feta en de ricotta, want deze Cypriotische kaas is de max om te grillen, bakken, of in deze pasta te gooien. De people van de crib zijn zot van haloumi, en jullie dus binnenkort ook.

Allez hup, we zijn weg.

Spicy haloumi pasta voor twee hongerige eters

* vierhonderd gram haloumi, in blokjes gesneden
* een scheut olijfolie
* een halve theelepel paprikapoeder
* een halve theelepel spicy curry
* een halve theelepel gemalen koriander
* een halve theelepel kurkuma
* 1 ui, in kleine blokjes
* 2 teentjes knoflook, versnipperd
* een blik tomatenblokjes
* (volkoren) pasta voor twee
* wat harissa
* een halve chilipeper, in kleine stukjes
* naan broodjes uit de oven en mango chutney voor erbij

En dan:

Meng alle droge kruiden met de olijfolie en laat er je haloumi even in marineren. Zet ondertussen de pasta op en bak je naanbroodjes volgens de instructies op de verpakking. Doe nog wat olijfolie in een grote pan met dikke bodem, en laat er de ui, de pepertjes en de look in sudderen tot ze zacht zijn. Voeg de haloumi toe en bak tot die een beetje goudkleurig wordt. Voeg de tomatenblokjes toe, en laat koken. Kruiden met peper, zout en wat harissa naar smaak. Roer er de gekookte pasta doorheen, en dien op met naanbroodjes en mango chutney.

haloumi.jpg

Al een paar keer gemaakt, ook voor publiek, en het was altijd een succes. Nu gulder.

Reacties

  1. Eigenlijk eet ik zo weinig mogelijk kaas, maar voor haloumi maak ik graag eens een uitzondering! Echt stom dat ik dat nog maar een paar maanden geleden heb leren kennen!

  2. Met een beetje chance in de Colruyt of de Delhaize, al gebeurt het ook dat ze geen liggen hebben. Als wij er vinden kopen we altijd een paar pakjes, want dat blijft wel even goed.

  3. Krijg al water in de mond bij het lezen van dit recept. Heb eerlijk gezegd nog nooit van Haloumi gehoord maar dit receptje lijkt me wel het proberen waard één van de komende weken.

  4. Michele

    Ik was net op zoek naar inspiratie voor het avondeten, perfect want heb nog haloumi liggen!
    Is dit heel erg spicy, want zwanger zijnde is onze favoriete veggie curry mij gisteren niet geweldig goed bevallen.

    Voor de geinteresseerden, het originele recept staat precies niet meer online, maar dit komt in de buurt:
    http://tvnz.co.nz/good-morning/chickpea-and-potato-curry-4939862
    Bij mij is’t zonder koriander, gember en citroensap, en met 2 lepels honing en Indische currypoeder/pasta. Ik gooi er ook nog wat linzen bij bij halve kooktijd en plet de kikkererwten wat om de saus te dikken. Enjoy!

  5. @Jeroen: het is een soort zoute, harde kaas. Erg lekker!

    @Michele: als je er snel last van hebt kun je of het pepertje of de harissa schrappen.

    Bedankt voor het recept, ziet er lekker uit!

  6. Michele

    Net getest en goedgekeurd, zelfs zonder naan en chutney. Minder peper gebruikt en harissa weggelaten en dan was het pittig zonder al te spicy te zijn. Volgens het ventje voor herhaling vatbaar en da’s een moeilijke eter!

  7. Noémie

    Had ik voor deze week nog nooit van Haloumi gehoord, kwam ik het vandaag ook wel tegen op deze site zeker?

    Een aanrader voor ouders met weinig tijd en/of inspiratie. :-)
    Ik ben nog geen ouder, maar ik zal het toch eens proberen denk ik.

    http://www.smartmat.be/

  8. Thais

    Ben ik de enige die niet weet wat harissa is? #rodekaakjes #schaam
    Google bood, zoals altijd, de verlossing :-)

  9. Thais

    Ben ik de enige die niet weet wat harissa is? #rodekaakjes #schaam
    Google bood, zoals altijd, de verlossing :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>