lilith en de wereld van lilith

Een onthaalmoeder die laat weten dat ze zes dagen later finaal stopt met onthaalmoederen op uw kind, dat is verschietachtig, kan ik jullie bij deze uit ervaring meedelen. En dus ging ik op vrijdagavond om tien na zes in crisisrondbelmodus, kreeg ik heel veel tips en lieve hulp van het nog steeds geweldig fijne internet, stonden wij op maandagavond in een crèche waar wij onmiddellijk een goed gevoel bij hadden, en mag Dexter woensdag voor het eerst naar daar. En waren wij vreselijk dankbaar voor fantastische grootouders, die inspringen op de dagen waarop hij er nog niet terecht kan

En voor de rest:

* zal ik het laten om hier te trunten over dat het toch vreemd is als uw kind plots niet meer mag gaan naar de plaats waar hij sinds hij twaalf weken oud was elke dag heen ging. Maar ik kan jullie wel vertellen dat ik er een beetje emo van werd, en nooit had kunnen denken dat ik zoveel steken door mijn hart zou voelen gaan bij de gedachte dat ik mijn kind overmorgen moet achterlaten bij mensen die hij helemaal niet kent. Hashtag een moederhart is rap in twee

* heb ik ondertussen mijn eigen auto. I know! Een bolleke, als in een Citroën C3. Geen knalgele, neen, maar een mens kan het niet allemaal hebben

auto1.jpg

* gingen wij naar het Flemish Food Fest op Dok, en vonden wij het de max. Mede omdat wij op tijd aanschoven om te gaan eten en in den aperitief te vliegen, lees ik, en dus de chaos van het aanschuiven voor waren. Inktvispens gegeten, en lekkere wijn gedronken in de zon, ik weet echt niet wat een mens meer van het leven kan verwachten, eigenlijk

car2.jpg

* begon ik ook nog eens met een nieuwe job, bij Flair. Fulltime, waardoor ik afscheid moest nemen van enkele bijzonder fijne opdrachtgevers. Kiezen is altijd een beetje verliezen, maar ik ben enthousiast over de nieuwe job. De nieuwe job in Mechelen. Duimen jullie even mee dat de NMBS mijn leven niet tot een hel maakt, de komende tijd? Ze zouden durven

* heb ik plots collega’s met de MOOISTE SCHOENEN VAN DE HELE WERELD.

shoesglam.jpg

Die geweldig afsteken tegen mijn versleten Allstars, maar naar het schijnt ook een pak minder comfortabel zijn om mee te stappen. Het ene is het ene en het andere is het andere

* kreeg ik vanavond op weg naar huis deze foto doorgestuurd vanuit de tuin van mijn schoonouders.

tandjeuh.jpg

Dat hij daar in bijzonder goede handen is, mijn meneertje. En dat hij, ja, dat ziet u goed, plots wel TWEE tandjes heeft. What a guy

Reacties

 1. jessie

  Wow, zo snel iemand gevonden!! Super zeg! Dexter gaat daar zeker ook content zijn! Dont worry to much, alles komt goed :-)

  en OMG Ieper-Mechelen, hoe lang is eens mens daar in godsnaam voor onderweg??!!

 2. Joke

  Wat een chance dat jullie zo snel een nieuwe plek voor m vonden waar je ook nog eens meteen een goed gevoel bij had. Onze creche bvb heeft pas nieuwe plaatsjes is mei 2014. Toen wij plots een nieuwe creche moesten zoeken nadat de huisbaas ons huis te koop zette de dag dat ik met ons eerste thuis kwam was dat al n reuzetoer om te regelen, en wij hadden een tweetal maand. Toen was het ook al, je er is plaats, in 2011 (maar we zochten een plekje tegen sept 2009).
  Veel plezier bij de nieuwe job :-)

 3. Joke

  Wat een chance dat jullie zo snel een nieuwe plek voor m vonden waar je ook nog eens meteen een goed gevoel bij had. Onze creche bvb heeft pas nieuwe plaatsjes in mei 2014. Toen wij plots een nieuwe creche moesten zoeken nadat de huisbaas ons huis te koop zette de dag dat ik met ons eerste thuis kwam was dat al n reuzetoer om te regelen, en wij hadden een tweetal maand. Toen was het ook al:” ja, er is plaats, in 2011″ (maar we zochten een plekje tegen sept 2009).
  Veel plezier bij de nieuwe job :-)

 4. Hannelore

  Je hebt geluk, Lilith, vanaf vandaag rijden er weer treinen tussen Gent en Mechelen; dat is enkele maanden anders geweest sinds die goederentrein ontspoord is in Wetteren. En ik kan je nog meer vertellen: het is relatief rustig tussen Gent en Mechelen, maar de voorlaatste wagon is voorbehouden voor stille mensen met een ochtendhumeur. Dat is al jaren zo, dat gaan we nu echt niet veranderen.
  Veel succes met de nieuwe uitdaging!

 5. hannelorebreemeersch@gmail.com

  Je hebt geluk, Lilith, vanaf vandaag rijden er weer treinen tussen Gent en Mechelen; dat is enkele maanden anders geweest sinds die goederentrein ontspoord is in Wetteren. En ik kan je nog meer vertellen: het is relatief rustig tussen Gent en Mechelen, maar de voorlaatste wagon is voorbehouden voor stille mensen met een ochtendhumeur. Dat is al jaren zo, dat gaan we nu echt niet veranderen.
  Veel succes met de nieuwe uitdaging!

 6. Veel chance! In de meeste crèches zijn de wachtlijsten tot ergens midden 2014. Nooit gesnapt hoe dat kan, dat is dan eigenlijk reserveren alvorens zwanger te zijn? :-) Anyhow, dat terzijde, ’t zal allemaal wel goed verlopen. Kindjes zijn al content met een vriendelijk gezicht, leuk speelgoed & lekker eten.

 7. Veel geluk bij de flair! Dat was dus vroeger mijn droomjob, redacteur bij de flair worden, het is iets anders uitgedraaid :)
  Bij de oudste heb ik dat ook meegemaakt, de onthaalmoeder die stopte, maar bij mij was het net voor de dochter zou beginnen gaan. Stress! De meeste onthaalouders in Poperinge hadden een wachtlijst van meer dan een jaar, soms zelfs twee. 1 minicrèche had nog een plaatske, maar ik werd daar al ho-ren-dol na tien minuten, dus dat wou ik haar echt niet aandoen! Dan maar naar de site van K&G gesurft en de eerste onthaalmoeder in de lijst opgebeld: en ze had nog plaats!! Allebei de kinderen zijn met veel plezier naar haar geweest. Het komt ook wel goed met Dexter ;)

 8. met die rare toestanden vorig jaar in de buurt bij een onthaalmoeder zou je al eens panikeren, echt dikke chance dat je zo rap één gevonden hebt! Mijn zoon gaat sinds hij 4 maanden is naar een grote creche en dat gaat eigenlijk echt goed.

 9. marlies

  wij bollen al 4j tevreden in een C3tje!!! een roodje! wat is het bij jullie als ik zo curieus mag zijn?

  dikke proficiat trouwens
  ° voor het vlot vinden van een nieuwe opvang, zo herkenbaar qua je spinsels.. opnieuw beginnen is altijd spannend
  ° met je nieuwe job! nog een reden te meer om elke week eens te stoppen bij de krantenwinkel in de buurt.

 10. Zo leuk zeg, al die nieuwe dingen. En fijn dat het geluk ook eens aan jouw kant staat!
  Hier kregen we ooit op dinsdagavond om 17u telefoon dat de crèche per direct sloot. Echt wel ‘per direct’. Als in: morgen moet ge haar al nie meer brengen! Even paniek en onmiddellijk rondbellen. Om 17.45u had ik al een nieuwe crèche. Eentje die nog beter was en waar ik nog meer vertrouwen in had dan de eerste! Op woensdagochtend kon Lunaatje er al starten. Voltijds. Geen enkele dag onderbreking dus… Ne mens mag al ne keer chance hebben ook é ;-)
  Succes met de nieuwe job trouwens!

 11. Los van het onthaalmoedernieuws begin ik spontaan “what a wonderful life” te zingen. Veel plezier ermee. En die crèche komt dik in orde, die zoon van u gaat meteen iedereen zijn hart veroveren. Dat doet hij al bij mij en ik ken hem niet eens ;-)

 12. Veerle

  Situatie twee maanden geleden: mijn zoon (anderhalf) ging niet graag naar de crèche. Hij huilde er vaak. Altijd, eigenlijk. Als ik hem ging halen, nam zijn verzorgster me apart om te vragen wat ze kon doen, behalve hem heel vaak apart nemen en ronddragen. Ik wist het niet. Mijn zoon was thuis ook euh, op zeer regelmatige basis een lastpak.

  Situatie drie weken geleden: er kwam een nieuwe verzorgster. Ik hield mijn hart vast. Mijn zoon + crèche + iemand die hij nog niet kende = miserie. Ik voorzag al rampscenario’s en dacht even of ik toch niet extra verlof moest oppakken om hem vaker thuis te houden, want het brak mijn hart dat hij er zijn draai niet vond.

  Situatie nu: ik zet mijn zoon af en als hij het zou kunnen, hij huppelde naar binnen. Hij speelt er, lacht er, danst er. Ik ga hem halen en zie hoe goed hij aan het ravotten is, hoe hij volledig opgaat in zijn spel. Ik ga ineens een andere zoon halen.

  En het lag niet aan zijn vorige verzorgster, hoor, dat was een heel goeie. Wat ik enkel wil zeggen is dat een verandering vaak lastiger is voor de ouders dan voor het kind zelf. Ik denk dat Dexter in de wolken zal zijn met zijn nieuwe speelgoed. :-)

 13. pe

  Trunten. Geweldig woord vind ik dat. Ik heb dat nog eens op een andere blog gelezen maar ik kende dat woord niet. Verder geweldig goed dat je snel een andere opvang hebt gevonden en dat komt zeker helemaal goed. Dus succes met de nieuwe job en geniet er van!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>