lilith is op staycation

Wij gaan deze zomer niet op reis, neen. De voornaamste reden: een constant pruttelende peuter op locatie is zowaar nog lastiger dan een constant pruttelende peuter thuis. Om dan nog maar te zwijgen over hoe je de trip met constant pruttelende peuter moet zien te overleven. Een autorit van meer dan drie uur? God bespare het ons. Een vlucht naar een warm land, met Dexter? Lieve hemel geef onze portie en die van de rest van het vliegtuig maar aan fikkie.

Om maar te zeggen: Youri en ik keken niet bepaald aan tegen een rustgevende vakantie. Wij beseften dat we ons mochten opmaken voor twee serieus inspannende weken, met veel getroost en rondgetrappel met Dexter aan het handje, en veel frustratie van zijn kant. En elk een lumbago. The usual, dus eigenlijk.

EN TOEN. *engelenkoor begint te zingen*
TOEN KON HIJ PLOTS ZELF STAPPEN.

Net op het goede moment, een week voor ons verlof. Al die keren dat de mensen ons hebben gezegd dat we “Infacol moesten kopen/hem in een draagdoek moesten plooien/een ander merk water moesten geven/…” want dat we dan *wait for it* “een ander kind zouden hebben”? Blijkt dat dat de magische oplossing was: onze vriend moest gewoon kunnen stappen.

Onze staycation is vier dagen gevorderd, en wij zitten hier met een ongelooflijk vrolijke peuter die zo blij is dat er zonlicht uit al zijn lichaamsopeningen straalt bij elke stap die hij zet.

devrolijkestapper.jpg

WANT HIJ KAN STAPPEN MAAT. :aah: STAPPEN!

Terwijl we bezig waren hebben we hem ineens de choreografie van Thriller geleerd.

thrillerdexter.jpg

Dat hadden ze nog nooit gezien, daar aan de Menenpoort.

Reacties

 1. Caro

  Zalig! Zowel het feit dat Dexter kan stappen als de manier waarop jij erover schrijft.

 2. Hier ook grote fan van staycations! maar ik heb een waardig alternatief gevonden…de dingen die in het boekske van de gezinsbond staan en de CMtoestanden.

  Wij hebben een week zee gedaan in Ravelingen, gevonden in het boekske van den bond. Logistieke nobrainer, volledig voorzien op kleine (lastige) kindjes, vlakbij huis…aanrader! Je moet zelf alleen aan pampers en een buggy denken, al de rest is daar.

  Het lijkt onhip maar dat is het echt niet.
  If you need to get away…

 3. Groot gelijk, wij zijn net terug van twee weken Frankrijk met een zeer weerbarstige peuter van bijna 2 (en die zegt heel veel NEE!). En aangezien Frankrijk en de Fransen niet echt kindvriendelijk zijn en het stikheet was, hebben wij niet zo’n ontspannen vakantie gehad als we hadden gedacht.
  Wij denken er ook aan om volgend jaar gewoon drie weken vrij te nemen waarvan we er eentje weggaan en twee thuis blijven of zo.
  Of we gaan weer naar Scandinavië, wat een verschil op het gebied van kindvriendelijkheid! Nadeel: lang rijden…
  Nog een hele fijne ‘staycation’!

 4. Veerle

  Sprongetjes, onze zoon heeft ze ook altijd heel uit-ge-spro-ken. Zijn laatste was in april en mei, maar dan echt héél april en mei, geen kat die nog geloofde dat het een sprong was. We dachten gewoon dat hij een karakterstoornis had, zo zeuren en zagen dat hij kon. En aan mijn broek hangen als ik het waagde hem eens drie minuten geen aandacht te geven omdat ik een voedzame maaltijd op tafel wou toveren. En dan werd het juni en ineens was het gedaan. Hij stond op en ik zag het: ik had een ander kind. Een wijzer kind, een vrolijker kind, een rustiger kind, een voldaner kind.
  Hij had serieuze sprongetjes toen hij leerde grijpen, kruipen, stappen en wat hij na die laatste sprong leerde is moeilijker om uit te leggen omdat het om zowel verbale als motorische dingen gaat. Ineens was hij onmiskenbaar een peuter en geen uit de kluiten gewassen baby meer.

  Het zal dus nog gebeuren, dat jullie Dexter een lastpak is en jullie met de handen in het haar zitten, voorspel ik. Maar beeld je in wat daarna komt, en je vergeet alle miserie.

  Veel plezier met de stappende Dexter!

 5. anja

  ook gehad. Een peuter die zo gefrustreerd was omdat hij niet zelf kon stappen. Hij liep aan de hand vanaf 11 maanden maar het lukte hem pas op zijn eentje vanaf 16 maanden. Dat was 5 maanden afzien voor mama en papa. :-D En daarna was hij zo ongelooflijk content. Veel plezier tijdens de staycation. :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>