lilith zoekt lezing

Vroeger, toen het internet nog helemaal naar nieuw rook, las ik geweldig veel blogs. Mijn RSS-lezer puilde uit, en ik kreeg er maar geen genoeg van. Tot ik eens terug kwam van een vakantie van drie weken, en niet alleen zot werd van de inhaalbeweging die ik moest maken om me door mijn mails te ploeteren, maar ook nog eens van het gevoel dat ik niet meer mee was met al mijn blogs. The horror! :aah: Toen was het plots een beetje van moetens, precies. En had ik er geen zin meer in.

En toen was er iets met een computer van het werk en één van mezelf, en miserie met RSS-lezers, en toen ging Google Reader ook nog eens dood, en om een lang verhaal kort te maken: nu volg ik eigenlijk bijna geen blogs meer. Behalve een paar usual suspects die ik al duizend jaar lees blijft het op dat vlak geweldig stil.

Soms is dat een gemak. Soms vind ik dat jammer. Want goede blogs zijn fijn. Goede blogs geven mij inspiratie. Goede blogs maken mij blij.

Ik heb dus een nieuwe RSS-lezer geïnstalleerd, en ik ben geweldig benieuwd naar de blogs die ik er volgens jullie in zou moeten gooien. Wat mis ik? Welke blogs lezen jullie op dit moment geweldig graag, en waarom? Mag zowel in het Nederlands als in het Engels, maar ik trek de lijn bij Duits en Frans. Omdat ik bloggewijs zo bekrompen ben, ja.

Ik kan nu al voorspellen dat ik u geweldig dankbaar zal zijn.

Reacties

 1. Flore

  Blij dat ik niet de enige was die, ondanks tienduizend waarschuwingen, toch niet op tijd mijn google readerinhoud opgeslagen en overgezet heeft. Tellen keiveel foodblogs ook?

 2. Als je het nog niet kent, ga je BoingBoing wel leuk vinden denk ik. Elke dag veel nieuwe posts, eigen stukken en vooral een selectie van het leukste van het web. (Als het te veel is, kun je je ook beperken tot één domein, bijvoorbeeld Family.)

 3. Elisa

  Tis een zware, maar ik lees hem graag om alles bij mezelf weer even te kunnen relativeren. Voor jou misschien te zwaar om te lezen gezien je geschiedenis….maar ik raad hem toch maar aan

  roosrustenregelmaat.blogspot.com/

 4. Mijn eigenste fantastische blog natuurlijk (zie url).
  Maar welke categorieen zoek je dan? Mamajulesbrussels.blogspot.be en lejardindejuliette vind ik wel nog leuk. Hotcuisinedepierre en soelaas.net. En natuurlijk de grote amerikaanse namen, maar die ken je al :)

 5. Annelies

  Interieur: Young House Love, Chez Larsson, Door Sixteen, Manhattan Nest

  Reizen: 70% pure, Jason Hudson, World Tour Stories

  Persoonlijk: Pioneer Woman, AndKathleen, Exactly, Ill Seen Ill Said, Elise Blaha, Sarah Wilson, A Beautiful Mess, Zenhabits

  Fitness: Roni’s Weigh, nhershoes

  Fieuw, kleine selectie gemaakt van mijn enorme reader, euh… Bloglovin :)

 6. pe

  Je kan ook gewoon ‘mark as read’ aanklikken terwijl je dat niet gedaan hebt. Als het moeten wordt is het inderdaad niet meer fijn en niet alle berichtjes liggen mij trouwen. Zo ‘scan’ ik blogberichten en sla er al eens eentje over, zonder mij daarover schuldig te voelen. Diegene die ik altijd lees vind je hier

  http://shoutyourheartout.wordpress.com/
  http://annelissen.wordpress.com/

  En we zullen het hier maar bij laten want ik zie dat je ondertussen alweer een hele lijst bij elkaar hebt.

 7. http://www.gehandicaptkind.blogspot.be/, een kranige blogster met 3 kinderen waarvan er eentje zwaar gehandicapt is. Het leven zoals het is maar dan met een spastisch kind. Ik moet vaak glimlachen met de manier waarop ze alles beschrijft, al legt ze tegelijkertijd heel wat schrijnende dingen bloot…

 8. Ah, de mijne ook natuurlijk! a-woman.skynetblogs.be
  En verder denk ik dat je intusen al héél wat leuke suggesties hebt.

 9. Je mag die van mij altijd lezen, maar da’s meer een dagboek met wat vreemde gedachten tussen (bedenk ik me net). Zelf vind ik een enorme aanrader (en beetje inspiratiebron) erinnapier.blogspot.com. Ik volg trouw iedere dag.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>