lilith evalueert zich een eind weg

“Het gaat eigenlijk behoorlijk goed met mij”, zei ik deze middag tegen mijn psychologe. “Heel goed zelfs, al bij al”.

Als je sommige dingen achter elkaar zet zou je nochtans anders kunnen vermoeden. Ik ging voluit voor een nieuwe werkuitdaging, sloot er met de nodige spijt in het hart andere opdrachten van fijne opdrachtgevers voor af, en moest na drie weken terugkomen op de beslissing die ik met zoveel enthousiasme had genomen. Auwtsch. Er zijn gezondheidsproblemen bij mensen die ik graag zie, en ook al lijkt alles nu behoorlijk onder controle, de diagnose van een paar maanden geleden blijft wat ze was. Niet goed. Hoe graag ik en de mensen die ik graag heb ook zouden willen dat het anders was. Er was het afgelopen jaar, dat zowel voor mij als mijn teergeliefde zwaar was, om het met een klein understatement te zeggen. Er waren dieptepunten die zo diep waren dat ik er niet goed van was.

Maar er was ook: een fantastisch mooie zomer, die onverwacht kwam en waar misschien daarom extra hard van werd genoten. Er was een eigen bolide en ik die er eindelijk mee durf rijden, zodat ik mezelf verbaas en geniet van de ontdekking dat dat toch een gemak is, autorijden. Op mijn tweeëndertigste, maat. Er is een baby die in een heerlijke peuter aan het veranderen is. De fijne opdrachtgevers waren er nog altijd toen ik op mijn beslissing moest terugkomen, en ze bleken even goede vrienden als ze altijd waren geweest. Er waren fijne avonden met lieve mensen, en plots zijn er zelfs weer plannen en lijstjes en vooruitzichten die best aangenaam zijn. Een trip naar Londen op mijn alleentje, binnenkort, om dingen bij te leren, bijvoorbeeld. Er komt een nieuwe blog aan, die ik nu al zo mooi vind dat ik niet kan wachten om hem met jullie te delen. Er is een werkuitdaging die even spannend als “tihihihihi” is.

Dus ja, het gaat behoorlijk goed met mij, eigenlijk. Sometimes you have to get knocked down lower than you have ever been to stand up taller than you ever were, om het in de taal van Molière te zeggen.

bestgoed.jpg

Een mens zou het nog bijna gaan geloven ook.

Reacties

  1. Ha, buiten nog één angst die ik te geselen heb, zei ik dat onlangs ook tegen de psycholoog. En die laatste zin klopt volledig, soms ben ik ‘blij’ dat ik in een dal ben gevallen, des te sterker ben ik eruit gekomen.
    Blijf het goed houden, Lilith!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>