lilith voelt een kilte opzetten

Toen wij de laatste twee dagen ons buitenkind uitlieten was er een kilte in de lucht geslopen die ik al een paar maanden niet meer had gevoeld. “Herfst”, deed mijn hoofd, en mijn lip ging er van de weeromstuit een beetje van hangen. Ik hou er niet van, ik ben een zomerkind. En hoe fantastisch fijn deze zomer ook was, ik wil nog, en veel.

Er komt gelukkig nog een knaller van een nazomer deze week, hoor ik. Daar ga ik met hart en ziel vreselijk hard van proberen te genieten.

En daarna zal ik doen wat ik de laatste jaren doe om het draaglijker te maken. De herfst binnenlaten, me er niet keihard en met elke vezel in mijn lichaam tegen verzetten, maar grote kommen soep maken, de chauffage aanleggen en mezelf in de zachtste meest aangename sjaal draaien die ik kan vinden.

Dat, en supertoffe botten dragen.
En af en toe met vreselijk warme gevoelens terugdenken aan die onverwacht supermooie zomer van 2013.

dextergeel.jpg

Reacties

  1. Ik probeer me een voorstelling te maken van dat ‘supertoffe botten dragen’. Is dat een taaldingetje, of is de voorstelling in mijn hoofd (van botten in je oren, als een ketting om je nek, om je armen, als een klingelend rokje om je heupen en ach, dan zie ik er meteen vrolijk een dierenvelletje bij) ook echt wat je bedoelt? :D

    Ik snap je helemaal. De hele winter lang kan ik alleen maar verlangen naar de zomer en als ze er dan is wil ik niet meer dat ze weggaat.

    Maar ik probeer er ook maar de charme van te zien. Het knusse van de herfst, het lekker binnen cocoonen, warme truien, zachte sjaals, grote potten met pruttelend voedsel om het lijf weer te warmen. Het heeft wel wat.

    Maar liever nu nog niet. Nog héél even zomer graag.

  2. Ik heb alle geluk de laatste drie weken in vakantieoorden van de nazomer kunnen genieten ;-). Maar de shock is wel groot nu ik terug ben, geef mij toch ook maar zomer :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>