lilith en de dingen die ze leuker lijkt te vinden dan de meeste mensen

witte bonen in tomatensaus

Het zat al een beetje in mijn hoofd, een vervolg op de vorige blogpost, en toen Veerle ermee kwam aanzetten in de comments dacht ik: maar natuurlijk. Ik vond het superleuk om jullie te zien meedoen, Annelies, Marèse, Saturnein, Veerle, Lie, Marijke, yab, Il-la en alle anderen, dus voel jullie vooral vrij om ook deze keer op eigen blogs of in de comments te delen.

Dit zijn de dingen die ik leuker lijk te vinden dan de meeste mensen:

 • witte bonen in tomatensaus van Heinz. Koud, recht uit het blik. Ik vind dat echt ongelooflijk lekker.
 • De Ideale Wereld. Deze filmpjes. Voor een Waal ben je geniaal. Ik kan niet zeggen hoe hard ik daarmee moet lachen.
 • in bad gaan. Als iemand mijn bad zou afpakken om te wisselen tegen een douche zou ik kapot gaan van verdriet.
 • Levenslijnvideo’s waarin alle BV’s van vroeger meezingen. Ik zing die woord voor woord mee en weet perfect wie wanneer gaat invallen. Ik ben daar ook behoorlijk trots op. Hetzelfde geldt trouwens voor Brief voor Kerstmis uit Big Brother 1.
 • het internet.
 • op restaurant gaan en een hele avond mogen eten en wijn drinken. Als er leuk gezelschap bij is en de chef heeft ook nog eens erg zijn best gedaan, dan ben ik in hemel nummer zeventien.
 • brood.
 • werken. Ik vind mijn werk doorgaans wel tof.
 • vroeg gaan slapen. Ik weet het, we worden er niet jonger op en we leven maar één keer en we gaan wij wel slapen als we dood zijn, maar na een paar maanden van gebroken nachten vind ik niks heerlijker dan vroeg in mijn bed kunnen kruipen. Sorry als ge mij daarin rocker en roller had verwacht.
 • apps die mijn leven gemakkelijker maken. Zite en Evernote en alle andere die ik hier al eens heb vermeld.
 • plannen en lijstjes maken.
 • wandelen. Ik kan echt geweldig genieten van een paar uur wandelen.
 • stilte.

Reacties

 1. Mona

  En het etiket op het blik van die bonen in tomatensaus van Heinz heeft zo’n mooie kleur en vormgeving. Ik koop al eens ne keer witte producten, maar die verpakking van bonen in tomatensaus van Heinz doet me voor het grote merk kiezen. :-)

 2. Ik sta wat achter op mijn posts, maar die zal er ongetwijfeld ook nog bij moeten ;)
  Heel wat gelijkenissen hier, die witte bonen in tomatensaus, jammie

 3. Bonen in tomatensaus van Heinz met puree en een omeletje, keilekker! Slapen en wandelen doe ik ook keigraag, al doen we dat hier veel te weinig. En Evernote zou ik ook niet meer kunnen missen.

 4. Tof! Ik was ook al aan een omgekeerde post aan het denken met leuke dingen. Levenslijnvideo’s moeten daar ook in! En Tien om te Zien in zijn geheel eigenlijk :) En dat vroeg gaan slapen! Die bonen in tomatesaus vliegen hier in het andere lijstje!

 5. Levenslijn! Hoe heb ik dat uit mijn geheugen kunnen wissen …?
  Ik zie Jimmy Frey nog zo op z’n barkruk zitten!

  ° musicals, sorry.
  ° kerstmarkten in Duitsland. (Oké, ik geef toe: in mijn hoofd lijkt mij dat elk jaar opnieuw zó gezellig, tot ik daar ben, en zot word van de malloten met een kerstmuts, rendierhoedje, elfendiadeem of whatever op hun hoofd.) Die zijn stiekem gewoon een goed excuus om eens goed te gaan shoppen in een andere stad.
  ° in navolging van het vorige punt: Duitsland. Het moest maar eens gedaan zijn om dat land altijd meteen te associëren met de oorlog en meteen ‘Aufmachen’ te roepen als het woord Duitsland valt. Dat land heeft echt veel meer te bieden dan ‘den oorlog’, de Schlagerparade en de Oktoberfeste. Ga bijvoorbeeld maar eens naar Berlijn, Hamburg of Leipzig.
  ° alleen zijn. Vooral omdat dit haast nooit gebeurt kan dat zó zalig zijn.
  ° to-do-lijstjes maken: dat is dus echt wreed praktisch!
  ° een hele dag in pyjama rondlopen, douchen en gewoon een propere pyjama aandoen (ook al gebeurt dat jammer genoeg nog maar 1 keer per jaar ofzo – het lief is blij, want hij vindt dat vies).

 6. ik moet al kokhalzen bij de foto van de bonen alleen al, ik heb het eens verplicht moeten eten op school, dat waren dan van die zo -goedkoop-mogelijke-cafetaria-witte bonen en sindsdien: nooit meer!

 7. Veerle

  Witte bonen in tomatensaus vind ik echt niet te vreten, maar van die kaassaus van Miracoli (poeder waar je melk aan moet toevoegen): daar eet ik me een ongeluk van.

 8. Ik kan bijna niet geloven dat mensen de dingen die je opsomt niet leuk vinden. Ik ga ongeveer met alles akkoord, behalve de bonen. Bonen zijn een no go voor mij.

 9. Marie

  Ha witte bonen van Heinz, daar zit mijn voorraadkast vol mee (kan ook moeilijk anders als je in Engeland woont en kinderen hebt die van jongs af bonen leren eten in de creche).
  verder:
  stofzuigen
  wiskunde
  excel sheets
  wegrestaurants

 10. nele

  * Weetjes over koningshuizen. En graag naar Royalty kijken. Als je dat zegt in een gezelschap v 30’ers, is er geen eentje die zijn wenkbrauwen niet fronst.
  * snot uit een babyneus halen met een peertje.
  * puistjes uitpietsen
  * koude ravioli uit blik.
  * de geur v mustela.

 11. Oh, ik kan de verleiding natuurlijk niet weerstaan!

  * Als kind: speelkaarten aan de vork van mijn fiets doen met een knijper en ze tussen mijn spaken laten klapperen (vooral de mensen in de buurt vonden dat niet leuk, hahaha).
  * Bubbeltjesfolie laten knetteren, heerlijk! Very annoying voor andere mensen.
  * Pindakaas, en vooral pindakaas met nootjes en banaan op een boterham, mjam!
  * Satésaus, van die echte Indonesische, ook bij frites en gehaktballetjes, yum! Krijg er nu al weer trek van.
  * Sambal (en dan die echte hete ‘Sambal Brandal’. De naam zegt het al ;-))
  * Linzen en kikkererwten
  * Taalgrapjes
  * Maffe associatiehumor (waar ik mezelf dan slap om kan lachen terwijl andere mensen denken: ‘die is gèèèk’)
  * Heeft met bovenstaande te maken: fantasie te ver doordrijven. Bijvoorbeeld van een tulp bij de Smurfen uitkomen.
  * Borstvoeding, megafan!
  * Graffiti (niet van die tags, maar die prachtige tekeningen op Station Berchem bijvoorbeeld zijn echt super om naar te kijken)
  * Geeky nieuws over bijzondere archeologische vondsten of wetenschappelijke ontdekkingen.
  * Klassieke muziek
  * De oorsprong van woorden achterhalen
  * Kaaspannenkoeken met jam

 12. Lie

  Haja! Ik doe ook mee. Een eigen blog heb ik niet, enfin toch geen publieke dus smijt ik mijn dingen maar in de commentaren.

  * ben al blij dat Nele over die puistjes begon. Ik heb er zelf bijna geen last van, maar als ik zo een dikke klopper bij de echtgenoot zie verschijnen: OooOoooOooo. Even drukken, de boel die open kletst als een rijpe vrucht….. aaaaaaah! Te neig. Ik dacht dat ik geschift was om dat leuk te vinden, maar kijk, er zijn er nog en ik hoef dus nog geen therapie. Oef.
  * Temptation Island!! Wat een rommel, jong, hoe geënsceneerd, maar zalig! Gringo for the win! En ge moet mij daar niet mee uit lachen. Levenslijnliedjes zijn een veel zwaarder dieptepunt!
  * escargots op de kermis. Zowat al mijn vrienden lijken dat vies te vinden. Not me.
  * toegeven aan een boefkick. Man, man, man…. Zo echt goesting hebben in iets en er dan als een halve gare op vliegen. Meestal snoep of friet. En echt steken tot ge een knop moet open zetten of er bijna ongezond van zijt. Oooooow jah.
  * Ook wandelen. Elke keer als ze in Londen zijn (waar ik dus ook een ferme voorliefde voor heb) gebruiken we zelden de metro. Rustig van hier naar daar wandelen. Zalig is dat.
  *Smacks. Ik eet ’s morgens niks anders, al sinds mijn kleutertijd. Nog nooit een dag over geslagen tenzij ik ziek was. Ook mooi meegenomen is dat mijn pipi altijd naar honing ruikt. Ha!

 13. Ik pas voor de koude bonen en de Levenslijnliedjes. De Ideale Wereld vind ik dan weer wel geweldig.
  Voor mij zou dat lijstje er zo uitzien:
  * Ally McBeal
  * Pick up-koekskes
  * De schoonste kantoorspullen verzamelen op mijn bureau op het werk. Zelfs de pen/nietjesmachine van mijn bazen-advocaten ontvreemden. Gelukkig laten ze mij begaan. ;-)
  * Playmobil (ik beken, zelfs als volwassen vrouw)
  * Klara Continuo
  * De geur van ondergrondse parkings (en ook van nagellak en benzine)
  * The Coffee Club (broodjeszaak)
  * verjaardagskaartjes uitzoeken & op de post doen ipv een vluchtige ‘gelukkige verjaardag’ per mail
  * Pitjes uit vruchten planten & zien wat er van komt

 14. Sarie

  + Full English Breakfast (mét bonen in tomatensaus)
  + Brussel
  + Reizen (het op weg zijn zelf, maakt niet uit hoe -de autorit, wachten in luchthavens, vluchten, …)
  + Stilte en alleen zijn
  + Gossip Girl
  + Ergens in the middle of nowhere geraken met het openbaar vervoer
  + Werken (en zeker in de vakanties)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>