lilith en de dingen die zij minder leuk vindt waar anderen zot van zijn

cupcakes

Zou er iemand echt fan zijn van dat hele gedoe met zomeruren en winteruren, vraag ik mij dan af. En dan denk ik: vast wel, want vaak liggen zo’n dingen gewoon aan mij. Ik las onlangs een blogpost over dingen die andere mensen leuk vinden maar jij dus helemaal niet, en ik vond die zo helemaal random dat ik hem perfect vind voor een zondagochtend waarop het uur net is veranderd. Dus ziehier: dingen die ik niet tof vind en andere mensen doorgaans wel.

 • de meeste desserts. Cupcakes, macarons, ijsjes, taart, cake pops, het zegt mij sinds mijn maagverkleining en de associatie met mottigheid compleet niks meer. Als ik kan kiezen om één gang te laten vallen op restaurant, dan is het altijd het dessert. Of ik neem kaas. Alles beter dan de mottigheid van een moelleux au chocolat.
 • bowlen. Ik haat bowlen al heel mijn leven uit de grond van mijn hart.
 • komkommers
 • pyjama’s van Woody. Leg mij dat eens uit, nu we bezig zijn?
 • beige
 • Primark
 • Kuifje
 • Parijs
 • films en televisie kijken. Series. Ik vind dat doorgaans tijdverlies. Zei zij die veel te veel uren per dag aan haar computer zit. Het is vreemd, want als ik zelf kan kiezen wat er komt heb ik precies meer geduld dan als ik ergens naar moet blijven kijken.
 • Philippe Geubels. Sorry, Philippe, ik doe nochtans mijn best
 • series als Vermist, Heterdaad, Witse en andere dingen met politieagenten die verwikkeld zijn in some serious shit
 • Upperdare feestjes
 • optredens

Doe gerust mee in de comments of op uw persoonlijke blog, ik ben benieuwd!

Reacties

 1. Snottebellie

  Dat van die Woody pyjamas begrijp ik ook niet! Misschien omdat ze die vaak zowel in volwassen als kindermaat hebben en je zo dezelfde pyjama als je kind kan aantrekken :D. Ik vind ze meestal lelijk maar vooral veel te duur om er gewoon mee in bed te kruipen.

 2. Allez, ik ben dus niet alleen met die woody-afkeer. Al moet ik toegeven dat ik sinds Verne boxershorts en onderlijfjes draagt toch van mambotango naar woody ben overgestapt. Felgekleurde streepjes, geen onnozele prenten van dieren…hun ondergoed zit wel goed!

  Die zoetigheid…que?? Zot! Allez zeg, moelleux! Shocker.

 3. Isabel

  Vind de Woody’s niet lelijk, koop ze alleen niet zelf… Ze krijgen er hier elk ene voor hun verjaardag van een tante

 4. Isabel

  Daar is iets misgelopen..
  Moet eerlijk toegeven, die zijn uitstekend van kwaliteit want de kleinste draagt de pijamas van grote zus door… Alleen… Ne grote vent met een Woody pijama.. Vind dat zelf degoutant, maar elk zijn mening natuurlijk.. Bowling – hate it, desserts .. Niks met crème op of er tussen

 5. Liesje Berteloot

  Gelukkig valt er over smaken en kleuren niet te discussiëren hé ;-)
  Hier wel een woody-pyjama-fan, voor mezelf, die zit supercomfy en blijft er jaren goed uitzien (wat de prijs een beetje verantwoord). Maar voor kids die er uit groeien en mannen, das iets anders.

 6. Wat Woody betreft: ik heb er nog nooit één gedragen, omdat ik ze helemaal niet mooi vind, dus ik kan niks zeggen over comfortabel. Als ze echt comfortabel zijn, dan kan ik het net iets meer snappen. :)

  Ik zie ze vooral voor kindjes, en ik vind ze vooral heel duur voor niet bepaald mooi. Ik zie niet meer dan een pyjama met een tekening op, maar ik heb dan ook geen benul van kwaliteit enzo. Ik had zelfs nog niet nagedacht over versies voor volwassen mannen, mijn god.

 7. Basiel heeft er al twee gekregen. Twee pyjama’s van Woody. En de mensen die dat geven zijn zo trots dat ze ‘zeker iets kei goed geven’. Het lag op het puntje van mijn tong om te zeggen dat ik dat aartslelijk vind. Maar ik durfde niet. Vreselijk vind ik het. Voor kinderen verschrikkelijk, maar voor volwassenen: horror. Pure horror. Ik ben blij dat jij het eens zegt!

 8. Marloes

  Ik vind ze voor kinderen wel leuk, de Woody’s, maar veel te duur. Ik koop ze alleen tweedehands. Ik koop ook pijama’s in de Hema, H&M en Zeeman, en het verschil is wel merkbaar vind ik. De Woody’s zijn stevigere tricot en houden veel langer hun vorm. Voor volwassenen ben ik het helemaal met je eens!
  Ik hou helemaal niet van pretparken. De Efteling, daar wil ik nog wel eens naartoe met mijn kinderen, voor het sprookjesgedeelte dan, maar al de rest vind ik verschrikkelijk en krijg je me met geen stokken naartoe, zelfs niet om mijn kroost te plezieren.

 9. Ha, goeie :-)
  Dit is mijn lijstje:

  * Wielrennen/veldrijden: boring as hell om naar te kijken en wie haalt het nu in zijn hoofd om op zulke smalle bandjes van een berg af te sjezen?
  * Voetballen en alle gekte eromheen: jonge knaapjes die superveel betaald worden om achter een balletje aan te rennen en over de grond te rollen? Please!
  * Slagroomtaart: Yuk
  * Comedy: in plaats van keihard mee te lachen zit ik me meestal kapot te ergeren aan de stupiditeit.
  * Donald Duck: kan er nu nooit iets goed gaan bij die achterlijke eend?
  * Bumba en andere Studio 100brol: hoe dom denk je dat het gemiddelde kind is? En de gemiddelde ouder?
  * Brussel: vreselijke stad, zit kop noch staart aan en ik verdwaal er onherroepelijk.
  * Bowlen en de bijbehorende buffetten: vreselijk.
  * All you can eat buffet: met zijn allen drommen bij de lauwe liflafjes die liggen te verwelken onder hittelampen. (Ontbijt in een hotel daarentegen: yay!)
  * Publieksparticipatie bij voorstellingen of trainingen: kan ik even door de grond zakken?
  * Solden: met zijn allen in een stapel afgetrapte kleding graaien en een uur aanschuiven in de paskamer en een uur bij de kassa bij een winkel die veel te harde muziek speelt en ruikt naar zweterige mensen *tilt*.
  * Schoenen met puntneuzen: mijn tenen sterven een langzame dood in die dingen.
  * Hete zomers: 25 graden, zonnetje en briesje is prima voor mij. Als het warmer wordt, lig ik het liefste met mijn wang tegen de koude vloertegels.
  * Zwembaden: te heet, te vies, te klam, te kleine hokjes, te weinig hangertjes, te kleine kastjes, te veel kleren, te veel mensen.

 10. Haha, hier omgekeerd, als ik op restaurant één gang kan overhouden, zijn het de desserts. Ik zou drie gangen desserts kunnen eten. :)

 11. Veerle

  Dagen waarop het meer dan 28°C is. Dan heb ik zin om in een hol onder de grond te kruipen.
  Fietsen. Bah.
  Vlees. Ekkebah.
  Muziekoptredens: veel geld kwijt voor veel kabaal, ik zet liever een cd op.
  Kommil Foo. Vind ik nu eens echt gewoon helemaal niks aan.
  Formidable, dat liedje. Saai, voorspelbaar.
  De Slimste Mens. Zoveel gelach om niets.
  Appels. Enkel boskopen zijn lekker.

  En in de categorie ‘zwaar overschat’: op reis gaan. Eerst een dag stress om in te pakken, dan een verplaatsing die altijd langer duurt dan je op voorhand dacht, dan de reis zelf die meestal wel meevalt maar ook niet meer dan dat, en dan begint het opnieuw. Pff, ik ben altijd blij dat ik thuis ben. Maar als je dat hardop zegt, kijken ze je aan alsof je ziek bent.

 12. Lie

  Ik heb niet zoveel dingen waar ik een hekel aan heb. Woody’s laten me lauw. ‘k Vind ze niet wauw, maar ik heb er ook niks tegen. Desserts ben ik dan weer zot van!
  Mijn lijstje:

  – nagellak: zonder twijfel VIES. Ik krijg braakneigingen als ik Sofie Dumont met haar gelakte nagels in eten zie koteren. Zo onhygiënisch. En gelnagels. Bweik bweik bweik.
  – peeptoes: die samengeperste tenen uit een klein gaatje zien komen. Iew.
  – Alex Agnew. Ik ben erg blij dat ie stopt. Wat een ongrappige brulaap. Ben sowieso geen fan van comedy (betalen om te gaan lachen. Ik vind spontane humor toch veel leuker), maar enkel Agnew kan ik echt niet aanhoren.
  – Bart Peeters: die heeft meer dan ADHD en ik word zenuwachtig als die op tv komt
  – naar optredens gaan van bv. K3: in een vol sportpaleis, met duizenden gillende kinders. The horror! The horror! Ik hoop van harte dat mijn peuter en kind-in-buik daar geen interesse voor hebben en anders stuur ik de oma’s wel mee. Zelfde voor pretparken.
  – Een kus geven bij begroeten: serieus, zeg, de ideale manier om in de winter elke dag een verkoudheid op te doen. Ik weet dat ik daar in deze tijden al bijna een uitzondering op ben, maar ik haat dat dus echt. Kussen met nieuwjaar en met verjaardagen. Hou voor de rest allemaal je lippen thuis!

 13. Heerlijk lezen hier :-)
  Bovenaan mijn lijstje: synthetische vanillegeur (zoals in parfum, kaarsen, verstuivers,…)

 14. Ik weet niet eens wat het allemaal is, wat zegt dát dan? Zoals pyjama’s van Woody en upperdare feestjes. Beats me. Maar ik mis er ook niks aan zo te lezen.

 15. Komkommers, echtig? :-)
  Die pyjama’s van Woody zijn ook niet mijn ding. ‘k Vind het zelfs vrij belachelijk als ouders in dezelfde outfit dan hun kroost rondlopen. Liever stuks van de Hema of van Eskimo!

 16. Haha, ik ben een generatie ouder en vind de pijama’s van Woody wel leuk. maar ik heb er geen en zal er ook nooit geen kopen, wegens veel te duur. En beige, voor mij ook geen beige, vooral niet voor kleren. ik sta daar totaal niet mee, en heb het gevoel in mijn blootje te staan als ik beige aanheb. Brrrr beige!

 17. Caro

  Halloween, met stip op nummer 1. Gevolgd door cupcakes met van die rolfondanttoestanden (combinatie van die eerste twee is nog het ergste), wintersport, bier, Stromae, een bad nemen,…
  Volledig akkoord met de Woody pyjama’s, beige, politieseries en upperdareparty’s trouwens.

 18. Kathy

  Woody niet leuk, serieus? Diertjes, streepjes, felle kleuren – da’s toch super voor kindjes? Okee, matching pyama’s voor het hele gezin is misschien een brug te ver…
  En komkommer, da’s gewoon water in groentenvorm, wat een heerlijke uitvinding!
  Mijn lijstje:
  – Coldplay. Zagen dat die vent kan!
  – Koken. Een uur stress, 10 minuten smakelijk eten en dan een half uur afwassen. Bah!
  – Mad man. Geeuw.
  – GSM. Ik heb er eentje, maar eigenlijk vind ik het niet fijn om voortdurend bereikbaar te zijn.

 19. loue

  Sorry, maar ik hou niet van de zelfgemaakte rokjes , broekjes en kleedjes van o.a. Mme Zsazsa, Lien(web), meisjesmama, tante Hilde, enz. Ik vind die zoo lelijk

 20. enyone

  woodypyama’s geven licht in het donker (de oogjes ofzo), toch supertof voor de kindjes!

 21. Veerle

  Het omgekeerde is misschien ook leuk: dingen die je leuk vindt maar anderen niet. Of toch de meeste mensen in je omgeving niet.
  Op mijn lijstje: de herfst, de geur in ondergrondse parkings, So You Think You Can Dance, een kap op mijn hoofd, onkruid met wortel en al uit de grond trekken, harde technomuziek, een dag gaan werken als iedereen vakantie heeft (‘haha, ik maak me hier toch maar mooi nuttig’) en onder de zetel stofzuigen (‘ik ben ze weer te slim af, al die vieze stofdingen’).

 22. Anouck

  Hé die Woody pyjama’s zijn echt onverwoestbaar en idd die lichtgevende oogjes in het donker zijn een hit onder de kiddies (en niet-zo-kiddies)! Het allereerste wat in mij opkwam: Alex Agnew (met dank voor uw pre-pensioen) en Humo. Wat een irritant “wij-weten-alles-beter”-blad is me dat zeg!

 23. Een paar dingen komen spontaan naar boven:

  – Ijsjes & pannenkoeken: zwaar overroepen. Pralines zijn zo mogelijk nóg erger.
  – Kamperen: op handen en voeten in en uit uw ‘bed’ kruipen, een zaklamp nodig hebben om ’s nachts 100 meter verder naar het toilet te gaan, en bij het terugkomen vast te stellen dat er een halve kilo nat gras onder uw sletsen hing, dewelke nu deels ín uw slaapzak ligt. Goed voor max-i-mum 1 nacht (dan kan ik tenminste mijn blaas trainen zodat ik niet naar het toilet moet), maar verder pure horror.
  – (Zonder iemand te willen beledigen, want dit is delicaat, I know. Maar ben zelf echt bang en soms vies van dieren.) Katten: als ze al geen haarbal ophoesten, liggen alle hoeken, tapijten, etc. van uw huis wel vol met samengeklit haar. Om nog te zwijgen van de mil-joe-nen losse haartjes in uw zetel en bijgevolg uw kleren als ge uit uw zetel komt. Yuk – ik hoest er bijna spontaan zelf een haarbal van op.
  – Big Ben in Londen: die is helemaal niet zo Big, ik zou zelfs durven zeggen dat’ie klein is. En lelijk.
  – Pretparken (don’t get it: veel geld betalen om uren aan te schuiven en misselijk te worden?!).
  – In dezelfde lijn: vakantieparken à la Centerparks.

  En ja hoor: de pyjama’s van Woody zijn écht níet mooi (kwaliteit, dat geloof ik best, maar een babypyjama hoeft geen jaar mee te gaan, een maand of twee is meer dan voldoende).

 24. Veerle

  Ik ben eigenlijk nog een belangrijke vergeten, en door die reactie hierboven te lezen, dacht ik eraan: dieren. Pas op, ik vind dat elk dier een goed leven moet kunnen lijden, ik eet ze dus niet op en ik ga ze niet bezoeken als ze achter tralies zitten. In die zin ben ik dus een ware dierenliefhebber. Maar voor de rest interesseren dieren me geen fluit. Ik ben niet geïnteresseerd in welke kunstjes een hond kan, of de kat aanhankelijk is of niet en welk karakter de goudvis heeft.
  Je zal het altijd zien: als ik op de bus zit, stapt er gagarandeerd een hond met zijn baasje op en gaat iederen rondom die hond zitten mekkeren over wat voor een braaf beest het is en dat je er toch een vriendschap voor je leven aan hebt. WTF?
  Ook verschrikkelijk irritant: een hond die je bespringt (of nog erger: je zoon van bijna 2 jaar bespringt) en het baasje dat er goedlachs op laat volgen: ‘Je moet niet bang zijn hoor, het is een brave!’ Alsof ik mijn broek die onder de hondenpoten zit niet beter terstond kan uittrekken en alsof mijn zoon van bijna 2 daar een boodschap aan heeft.

 25. Vicky

  eindelijk nog iemand die die vlaamse series maar niets vindt! Ik durf dat al niet meer zeggen want ik word bekeken alsof ik gek ben…
  En katten … bijna al onze buren hebben 1 of meer katten. Want, ja, ze zijn niet veel thuis en zo’n kat heb je niet veel werk aan en zit veel buiten. Right, in onze tuin, waar wij bewust geen dieren hebben (willen) en waar ze hun str* of k*ts achterlaten … en daar mag je dan tegen de buren ook niets over zeggen want je wil er ook niet mee in ruzie liggen, grrrrr

  Blij dat het er een keer uit is! Verder, zalige blog, blij dat ik je een tijdje geleden ‘ontdekt’ heb!

 26. K10

  Jani Kazaltis zijn manierkes, Sergio Herman’s zoveelste wondergerecht, Nee, mijne tv staat niet veel aan dees dagen….

 27. Sarie

  – Macarons en cupcakes met van die ’toeftoppings’ zoals op je foto
  – Barcelona
  – de Fnac
  – “Alledaags” koken en nadenken over wat er op tafel moet komen
  – Kindjes in bed steken
  – Me wassen – douchen en ‘badderen’ (behalve als ik echt smerig ben)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>