lilith doet van 30 voor 2014

30voor2014

Lijstjeszot als ik ben triggert dat iets bij mij, dit soort initiatieven op andere blogs. Al behoed ik mezelf de laatste tijd ook wel voor te veel lijstjes, want lijstjes impliceren vaak dat er vanalles moet. Ik wil wat minder moeten van mezelf. Then again, binnen 43 dagen is het al 2014, jongens! En ik wil wel nog een paar dingen doen. Dertig eventueeltjes. Als in: geen man over boord als ik ze toch niet doe.

 1. beslissen of ik mij nog eens zou wagen aan het nemen van een groenteabonnement. Ik heb dat ooit gedaan, en ik vond dat tegelijk de max als frustrerend, omdat ik niet altijd voldoende tijd heb om alles goed te gebruiken. Het zal dus vooral een kwestie worden van plannen met weekmenu’s enzo. Maar tegelijk: geweldig leuk om elke week een pakket groenten te krijgen dat ik anders zelf niet zo zou samenstellen, en daar creatief mee kunnen zijn. Love love. Ik geloof dat mijn beslissing al gemaakt is als ik dat hier zo lees.
 2. mijn muziekcollectie updaten. Het is vreemd, ik luister precies al jaren niet meer bewust naar muziek, en als ik het wel doe denk ik: muziek jong, waarom luister ik daar eigenlijk niet meer bewust naar?
 3. na drie weken niks wegens veel en veel te druk weer beginnen met sporten, en als het kan ook wat gezonder eten en hier en daar nog wat van mijn lichaamsgewicht afschudden.
 4. eens voort doen met het invullen van dit geweldige lijstjesboek.
 5. eens goed gaan eten met mijn man. Al ingepland en alles, wij gaan binnenkort dankzij de restaurantweek nog eens naar het zeer fijne La Durée.
 6. zelf wat dinertjes geven in de crib. Mijn Thanksgiving staat ingepland, en er zijn plannen om nog wat dingen met andere mensen in te plannen ook. Dat zijn veel plannen.
 7. nog eens een boek lezen. Ik moet nog kiezen tussen dit, dit, dit, en dit, dat mij werd toegestuurd door de uitgeverij maar waar ik niet in lijk te geraken.
 8. samenwerken met nieuwe leuke adverteerders in de volgende maanden. In januari doe ik een actie om banneren op deze blog uit te proberen aan een voordelig tarief, dus stuur mij zeker een mail mocht je mijn media kit en prijzen willen.
 9. met mijn kind in Plopsaland geraken. Omdat de vorige keer onverwacht de max was, ook voor moeder die had gezworen dat ze daar nooit een stap zou binnenzetten.
 10. nadenken over een weekendje met twee, nog eens ooit.
 11. een afspraak maken met de kinesist om mijn vreselijk pijnlijke tenniselleboog en pols te laten bekijken. Ik ben er al veel te lang mee aan het wachten en kan mijn arm bijna niet meer gebruiken, jongens. Sad sad story van ouderdom en PIJHIJHIJN.
 12. mijn kerstkaarten maken. Ik maak die namelijk al jaren zelf, met de hulp van Apple.
 13. mijn twee blogcoachingsessies voorbereiden. Twee ja, waarover binnenkort meer in een magazine en hier!
 14. eens met manieren door al mijn notities van de Blogcademy gaan en een lijst opstellen van wat ik nog allemaal moet doen om het hier nog aangenamer te maken, eens ooit. Ze komen volgend jaar trouwens naar Amsterdam, en ik hoor dat er nogal wat Vlaamse bloggers plannen hebben om te gaan. Ze hebben gelijk, vind ik.
 15. een kast halen om Dexter zijn uit de hand lopende speelgoedcollectie in weg te steken. Zodat mijn living er niet meer uitziet alsof de zak van Sinterklaas erin ontploft is.
 16. deze bananenkoekjes maken.
 17. en deze zoetemelksaus.
 18. afspreken met een legertje mensen dat ik al veel te lang niet meer heb gezien. Om baldadig te gaan doen op een kerstmarkt, bijvoorbeeld.
 19. deze geweldige uitvinding bestellen zodat ik niet elke ochtend zeven uur moet zoeken naar oorbel 2.
 20. deze email field guide lezen. Ooit word ik namelijk een mailninja.
 21. nog eens een namiddag naar films kijken, wegens al duizend jaar niet meer gedaan. Ik denk aan Bridesmaids, nog eens. Damn, I loved me some Bridesmaids.
 22. eindelijk eens mijn geweldige idee naar een uitgeverij mailen.
 23. mijn diepvries leeg eten in plaats van hem elk weekend te blijven vullen voor als de winter ooit komt.
 24. een hoop dingen die ik niet meer gebruik brengen naar mensen die ze veel beter kunnen gebruiken dan ik.
 25. een instagramaccount maken om wat dingen te verkopen. All the hip kids are doing it.
 26. de tentoonstellingen inplannen die ik hier onlangs heb vermeld.
 27. mij laten masseren en mijn haar laten doen en mijn nagels en iets met witte badjassen.
 28. naar de Efteling. Een klein Laafje zegt me dat dat trouwens maar een kwestie van dagen meer kan zijn.
 29. een plan maken voor de volgende jaren qua verhuizen en kinders kopen en werken. Ik doe niet aan we zien wel hoe het loopt, ik.
 30. ergens een karaokespel zien te versieren voor met oudejaarsavond. Don’t ask.

En gij?

Reacties

 1. Als lijstjesfreak vind ik het altijd zalig om uw lijstjes te lezen. Ik ga deze week ook eens van lijstjes doen op mijn blog. Merci voor de tips!

 2. Je bent meer dan welkom op de Kerstmarkt in Antwerpen tussen 28 en 31 december want dan staat mijn kraampje daar op het Steenplein! :-)

 3. Anouck

  Groentenabonnement –> doen! Staat ook op mijn lijstje, maar moet nog een leverancier zoeken in het Ieperse (kennen ze dat daar wel ? ;))

 4. Anouck

  En ohja, WOESTEN lezen! Ik had in het eerste jaar na mijn bevalling welgeteld één (toegegeven, lijvig) boek gelezen. Dan kreeg ik Woesten in mijn handen. In drie dagen (allee, avonden), was het uit. Verschlonden heisst dass. Ha!

 5. kun je een tenniselleboog verhelpen bij de kinesist? Ik heb daar ook veel last van, surtout op de momenten waarop ik het vergeet en dan een wronk geef aan iets met een gekajieeet als gevolg!

 6. Tinneke

  een leuk alternatief voor het groentenabonnement is Smartmat vind ik persoonlijk, vooral omdat je niet gebonden bent aan een jaarabonnement, ik nu om de twee weken drie dagen per week niet meer moet nadenken over wat weer eens klaar te maken en zo ongelooflijk leuke en lekkere recepten ontdek, die inderdaad in max. 40 minuten op tafel staan…

 7. Els

  Amai. Ik ben ook dol op lijstjes, maar als ik jou lijstje zo zie… Ik krijg al stress als dat allemaal nog voor nieuwjaar moet gebeuren. Van to do-lijstjes ben ik dus zoveel mogelijk afgestapt. Ik ga nu eerder voor de lijstjes vol met leuke opties. Laat het ons wil-lijstjes noemen. Maar zeker geen moeten meer hier… :-)
  Veel succes in alle geval met het jouwe. Knap dat zo’n lange lijst je toch kan motiveren.

 8. Greet

  Als ik mag eventjes een tip geven, ga eens naar l’air du temps bij Sang Hoon Degeimbre (ge kunt daar ook slapen) een persoonlijke favoriet veeeeeeel beter dan La Durée vind ik. Hij heeft een schitterend alternatief voor niet alcoholdrinkers.

 9. @anouck: wel, het was omdat ik afgelopen weekend kennis maakte met stoppel.be dat ik er weer zin in kreeg. Ze leveren op twee plaatsen in Ieper.

  @tinneke: leveren die niet enkel in steden als gent en antwerpen? Ik zou het heel graag eens checken, maar in Ieper bestaan zo’n dingen niet, vrees ik. ;)

  @liese: ik moet toch nog eens naar de kinesist voor mijn bekken, en mijn schoonzussen hebben daar toch iets aan gehad, geloof ik. Ik begin meer en meer te vrezen dat het een geknelde zenuw is, en dan zal hij waarschijnlijk niet veel kunnen doen.

  @greet: al van gehoord ja, ik zal er eens aan denken! :)

  Ik krijg trouwens enkel stress van dit soort lijstjes als ze moeten, wat hier zoals gezegd niet het geval is. :)

 10. Tinneke

  Ik voerde even de ryselstraat in Ieper in op de website van Smartmat en kreeg toch te lezen dat ze daar alvast leveren… dus wie weet in jouw straat ook wel!

 11. Mijn eerste puntje op mijn lijstje wordt nu: een lijstje beginnen voor 2014.
  Ik zal mijn 30 wants/voornemens ook nog eens publiek maken. Kan ik er een heel jaar op aangesproken worden :-)
  Alleeja, ik ga zien of mijn lijstje boeiend genoeg is om te publiceren :-D

 12. vero

  Grappig dat je je lijstje toch eerst met de hand schrijft:-) doe ik ook altijd. Of was het enkel voor de foto?:-)

 13. Anouck

  Moh gow, wij deden van smartmat in Brussel en waren een beetje triest dat te moeten gaan missen in Ieper, maar hoera, hoezee, ze leveren zowaar ook in Ieper nu! CHECK!!

 14. Tinneke

  @ Anouck wij hebben al drie keer een pakket gehad en zijn nog steeds razend enthousiast…. en begin december zouden er ook vegetarische menu’s bij zijn ;)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>