lilith geeft een home tour (kinda)

hometour4
Toen ik onlangs vroeg wat jullie graag op Tales from the Crib wilden zien was één van de antwoorden: de crib. Haha, that makes sense, I guess. Als ik een huis had dat ook maar enigzins af was dan zou ik van die coole foto’s nemen waarin er een hipster dekentje op onze zetel ligt en het licht supermooi op onze Eames schommelstoel valt, maar dat is niet meteen het geval. Om eerlijk te zijn zijn de werken aan de crib een beetje gestrand toen we beseften dat we hier geen jaren meer gaan wonen. Resultaat: er is nog niet eens geschilderd in de living. Er hangt nog altijd geen verlichting in de gang. Als mensen mij vragen waar ik in godsnaam de tijd vandaan haal om alle dingen te doen die ik doe, dan kan ik daar twee dingen op antwoorden: zelden tv kijken, en uw huis niet opdoen. Ha!

Maar goed, er zijn dingen in dit huis die ik natuurlijk wel gewoon leuk vind. Ik heb er wat foto’s van genomen, dan hebben jullie een gedacht. Remember: kadrage is alles.

hometour1

Deze Westinghouse koelkast uit de jaren vijftig doet dienst als drankkast in de living, en als magneetbord voor foto’s, geboortekaartjes en nog vanalles. Hij werkt nog, maar omdat dat energie schijnt te vreten steken we hem niet meer in het stopcontact. We hebben hem jaren geleden gekocht voor honderd euro in de kringloopwinkel en rood laten spuiten door onze schoonbroer die carrossier is. Zeer content van, één van mijn favoriete stukken in de crib for sure.hometour2

Over ons hele huis staan fietjefatjerietjes vanop rommelmarkten en de letters die ik ooit heb verzameld maar waarmee ik een beetje ben gestopt. hometour3

Op elke reis die we gemaakt hebben gingen we op zoek naar het meest clichématige souvenirtje dat er te koop was, en die hobby is ondertussen uitgegroeid tot een serieuze verzameling op onze schouw. Love love love onze klompjes uit Amsterdam en ons mini vrijheidsbeeldje naast onze kitscherige schelp uit de Florida Keys. Aaah, the memories.

hometour5

Ik weet het, ik heb ooit tegen iedereen die het horen wilde verkondigd dat ik weinig speelgoed zou toelaten in ons huis, maar ik heb ook verkondigd dat hij voor zijn tweede verjaardag geen tv zou mogen kijken. Om jezelf te bescheuren, de dingen die je verkondigt over het ouderschap en hoe het aan te pakken als je nog nooit langer dan een uur met een baby in dezelfde ruimte hebt doorgebracht. Hierboven: een hoek in ons huis. Ik moet dringend eens zo’n speelgoedbakken gaan kopen in de IKEA.hometour6

Het helpt niet. hometour7

In onze volgende crib willen we een paar dingen anders doen. Minder brol, vooral. Ooit vond ik dat brol je huis meer persoonlijkheid geeft, en dat zal ook wel, maar na een tijd heb je het ook echt wel gehad met die persoonlijkheid. Zeker als die nogal rommelig is.

Cleaner dus, en meer ruimte, meer licht, meer open keuken. Iets voor binnen dit en een jaar of twee, zo gokken wij. We hebben al iets op het oog waarover we in februari meer nieuws krijgen, dus dat is best spannend. Very much looking forward, eigenlijk, want ik heb erg hard het gevoel dat ik nu, bij crib nummer drie, pas echt weet wat ik zeker wel wil, en nog veel meer: wat echt compleet van zijn leven over mijn dood lijk niet meer.

Reacties

  1. Het ziet er fantastisch uit, ook hier een ongeschilderde inkom en traphal. Maar met een licht in de keuken en straks een magneetdeur op t wc hebben we weer al iets gedaan…

  2. wij hebben in onze “finale” crib dezelfde lampen als in onze vorige drie cribben: peertjes. Ik ben aant wachten tot peertjes gewoon de nieuwe lampekappen worden

  3. Vervang uw ‘brol’ door planten! Hier in huis toegepast & het lijkt veel netter. (& groener natuurlijk ;-)) Overigens ziet het er best wel nog niet te druk uit. Ik ben vooral fan van uw verzameling souvenirtjes.

  4. Alleszins al wel leuke foto’s! Ik heb ook graag een aantal souvenirtjes en andere prulletjes maar wel maar op enkele plekken, de rest wil ik ook clean!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>