lilith is niet kwaad, maar wel teleurgesteld

centerparcs

Wij zitten een midweek in Centerparcs. Helemaal vrijwillig, ja. U moet weten, Centerparcs is voor zowel mij als Youri een oude vriend. We brachten er als kind heel wat gezinsvakanties door, wel apart, want anders zou het een freaky verhaal zijn van kindervriendjes die zelf samen kinderen kregen en dat is het niet. Maar toch: zeven jaar geleden gingen wij uit complete nostalgie nog eens terug naar een vakantiepark van Centerparcs en dat viel al bij al best mee. Het was in het laagseizoen en last minute, en wij genoten van een dag of vijf boswandelen en eendjes kijken. Ik ken Centerparcs, ik weet wat ik ervan kan en mag verwachten, en het was goed zoals het was. Dus toen we dit najaar nog eens iets wilden doen dat een beetje ingesteld was op kindjes en niet te ver en leuk voor herfstwandelingen dachten wij: ha! Eekhoorns en eendjes kijken en last minute en in het laagseizoen. Tof!

Van een oude vriend kan een mens per definitie meer verdragen dan van een vreemde. Dus als zo’n oude vriend ouder wordt en de oren wat laat hangen, dan wil een mens dat zelfs nog begrijpen en met de mantel der liefde bedekken. Maar als een oude vriend op zeven jaar tijd een beetje een klootzak is geworden die zich eigenlijk van niks meer aantrekt en constant beloftes maakt, zijn maten daarvoor niet eens weinig laat betalen maar er niks voor in de plaats kan bieden dan is het vooral triest. Dan voel je je nogal in het zak gezet, ook.

croissants

Met de croissants uit deze zak kon je iemand doodslaan. :aah:

We zijn hier twee dagen, en al een chance dat ons kind dolenthousiast is over de kinderboerderij en zich te pletter speelt in de bungalow en het wildwaterpark en zot wordt als hij een eend ziet passeren, want ik ben nog maar zelden zo vaak teleurgesteld geweest door een totaal gebrek aan service dan de laatste twee dagen. Ik ga niet in detail treden, daar ga ik wel eens een mailtje voor opstellen naar hen die het rechtstreekser aanbelangt, maar echt, Centerparcs: ik was zo hard bereid om u nog eens keihard in de armen te sluiten en te doen van rozen verwelken, schepen vergaan, maar echte vriendschap blijft eeuwig bestaan. Na twee dagen en tien lompe encounters en blijken dat jullie precies echt geen zin meer hebben in deze vriendschap is dat gevoel zo hard over. Geen mens die dat jammerder vindt dan een oude vriend die er zo hard naar uitkeek om u terug te zien, jonk, maar het moet echt een beetje van twee kanten komen.

Al een geluk dat een geweldig leuk kind dat geweldig content is dat hij allemaal geweldig leuke dingen mag doen met zijn ouders veel goed maakt. Ik ben heel blij met de dagen in een bos met mijn mannen, maar het had echt zoveel schoner kunnen zijn als mijn oude maat zijn act nog een beetje together had.

Reacties

 1. Isolde

  O, zo jammer! Wij hebben ons echt geamuseerd in Erperheide. De service was daar echt super. Probeer toch nog wat te genieten. Je bent zaterdag altijd welkom in onze crib op playdate moest je zin hebben ;) Deze vriend zal u niet teleurstellen, hihi

 2. Ik snap wat je bedoelt. Geef het nog een kans, en ga eens naar een van de parken in Nederland: daar is de service wél nog zoals vroeger. Hier in België gaan wij intussen ook niet meer.

 3. Snottebellir

  Aarrgh ocharme voor de niet fijne ervaring. Gelukkig is het kind content! Wij zijn dit voorjaar geweest (op iemand anders hun kosten), van de service niet te klagen, enkel teleurstelling ivm de veroudering van het hele complex.

 4. Dat hoor ik vaker de laatste tijd en is inderdaad zonde. Merk bovendien dat er nog al eens achterstallig onderhoud is. Dat de dingen niet zo heel mooi of netjes meer ogen, is dan nog niet direct een probleem. Maar een lekkende douche vol schimmel of apparaten die niet werken, is wel erg achterstallig.

  Gelukkig zijn kinderen heel makkelijk gelukkig te maken, hopelijk weegt dat een beetje op tegen de verdere misere.

 5. Pas op, we amuseren ons wel hoor, omdat we er het beste van maken. Dexter vindt het hier heerlijk, omdat hij veel dingen niet ziet en geen last heeft van de manier waarop er met klanten wordt omgesprongen. ;)

  Het zwembad is wel behoorlijk up to date en onderhouden, ook. Als volwassene is het gewoon teleurstellend om zien dat een bedrijf geen moeite meer doet om klanten te helpen, mankementen weg te nemen, en diensten op de site afficheert die er niet eens zijn of niet werken. Dat kan volgens mij niet blijven duren, en ik vind dat oprecht jammer.

  Maar straks gaan we zwemmen, en morgen naar de Efteling. Ondanks alles vind ik het hier wel fijn, hoor.

 6. Wij vertrekken volgende week voor een midweek. gaan meestal twee a drie keer per jaar. Nooit klachten gehad en helemaal zo t van de vernieuwde cottages. Jammer dat het bij jullie zo tegenvalt. Maak er toch het beste van.

 7. vorig jaar gingen we naar Centerparcs Les Trois Forêts in Frankrijk, dat was heel verzorgd en buiten het seizoen een vip-cottage kunnen nemen voor geen geld. Dat winkeltje in centerparcs zelf is wel pokkeduur, gelukkig had ik wat basisvoedingsmiddelen meegenomen van thuis. Ik zou wel nog eens teruggaan, maar ik zou niet meer zo ver rijden, maar blijkbaar is het dus niet overal zo verzorgd…dat zou ook een buzzkill zijn voor mij want het is ook jeugdnostalgie!

 8. Nele

  Landal is zoveel beter. Nooit een teleurstelling, betaalbaar, netjes en correct. En ze hebben er niet alleen eendjes, maar ook eekhoorns die elke dag op je terras uit je hand komen eten.

 9. Jammer zeg! Ik ken Center Parks eigenlijk helemaal niet goed, maar krijg altijd wat de indruk van ‘vergane glorie’. Fijn dat Dexter het in ieder geval heel erg naar zijn zin heeft gehad :-)

 10. Valentijn

  Vroeger gingen wij nog eens met een “waanzinnige woensdag”, dan was dat 99 € voor een midweek in een huisje van 4 man, maar nu zijn zelfs die promoties al duur dus het is al jaren geleden. Ik vrees dat ze een beetje teveel centjes in hun nieuwe parken steken i.p.v. in de bestaande. De bestaande ken ik al van uit mijn kindertijd, maar sinds ze zijn overgenomen door P&V komt het ene na het andere nieuwe park (in Frankrijk) erbij en dat geld moet van ergens komen. Jammer, misschien verkopen ze de oude parken binnen een paar jaar aan Landal ofzo zoals ze al met een paar “mindere” parken gedaan hebben.

 11. Sas

  Oh balen zeg! CP is wel erg leuk ja, hoewel het ons de laatste keer ook wat tegenviel.. gelukkig was het gezelschap wel heel leuk :)

 12. Marissa Borghys

  Wij gingen vroeger ook graag naar centerparcs maar nu telkens naar Landal en die parken zijn inderdaad meestal beter en betaalbaar. Het beste tot nu toe voor ons en voor de kindjes Was landal hof va n saksen, echt een aanrader en supervriendelijke mensen!

 13. Cornelis

  vorig jaar exact hetzelfde meegemaakt op de kempervennen. GEEN service, bij klachten wordt je echt asociaal behandelt en ze proberen je zeven keer voor hetzelfde laten betalen met hun ‘kosten’. Mss dat ze ooit nog een tweede kans krijgen op basis van nostalgie, maar niet rap in ieder geval!

 14. @Lilith: gelukkig, dan weegt het leukste er van maken in elk geval ruim op. En de Efteling is altijd leuk! (Overigens, het Efteling hotel, daar is ook heel wat achterstallig onderhoud en slechte service te vinden ;))

 15. Zo spijtig! Zoals Nele al zei: Landal is zoveel beter en last minute vaak keigoedkoop! Wij hebben met de kindjes al een paar parken uitgetest en nog nooit teleurgesteld geweest, ideaal voor gezinnen met kindjes.

 16. sylvieke

  jammer dat je zo een nare ervaring hebt bij centerparcs…
  wij gaan er ook regelmatig eens heen en ja het ene park is al beter dan het andere maar als je echt zo misnoegt bent, kan je beter eens naar de receptie gaan nu je er bent zodat ze er nog iets aan kunnen doen en jullie vakantie toch beetje aangenamer wordt…wij hebben zelf ook zoiets voorgehad in een park in frankrijk en had toen ook een mailtje gestuurd waarop we een cadobon kregen voor een volgende vakantie

 17. Vliene

  Wij gaan 2x per jaar naar center parcs.
  In het voorseizoen nemen we altijd een VIP-huisje met sauna, die zijn bijna allemaal vernieuwd en vallen erg goed mee! Ik ga wel akkoord met jullie mening over croissants ;-)
  In de zomer boeken we een weekje in een goedkope bungalow en daar hebben we ook goede ervaringen mee.
  He betreft hier wel Nederlandse parken. Voor kinderen is Het Meerdal onze absolute topfavoriet.
  We zijn eens naar Lac d’Ailette geweest en dat was echt een tegenvaller in vergelijking met andere parken: veel te druk, amper schoongemaakte huisjes, pokkeduur, overbevolkt zwembad waar je amper stoelen hebt om te zitten.

  Wat wel tegenvalt zijn de prijzen voor de extra activiteiten. Ik vind dat die de pan beginnen uit te swingen. In het laagseizoen zijn er ook niet zoveel dingen te doen. Op maandag en vrijdag zelfs helemaal niets…

  Ben wel eens benieuwd in welk park jullie zaten.

 18. Eva

  Ik heb een dochter van 14 maand, die hetzelfde parcours heeft afgelegd als jouw Dexter. Ik las jouw horrorberichten toen ik 8 maand zwanger was en dacht, ohgodohgodohgod, laat dat bij ons niet gebeuren! En toen het wel gebeurde , heb ik keiveel troost uit uw verhaal gehaald. (Niet dat me dat echt de dag doorsleurde, maar toch..’er waren nog mensen die niet sliepen.) En toen het met Dextertje altijd maar beter ging, kreeg ik weer hoop. En toen ging het hier ook ineens keigoed.

  En daarom ben ik in uw archief gaan neuzen, omdat ik zelf niets opgeschreven heb, want ik wilde me dat nooit herinneren, eigenlijk. Maar nu dus wel, gewoon, om te weten hoe het was. En toen las ik uw berichten, en toen wist ik het dus weer.
  En toen las ik dat je schreef. “Later gaan we daar keihard mee lachen”.

  Awel Lilith, ’t is later. En je bent een midweekje aan het genieten. En ok, er is daar geen goede service, maar er is ook geen baby’tje met keiharde krampen dag en nacht.
  Da’s toch ’t schoonste dat er is, eigenlijk. (Alhoewel die combinatie met een lekkere croissant toch nog beter is, natuurlijk).

 19. Jasper Schoonbeke

  Ik ben het geheel met u eens. Het Nederlands Landal heeft zijn zaakjes wel prima oporde. Mooie parken, betaalbaar en echt luxe, propere bungalows. Daar gaan wij liever heen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>