lilith maakt spinaziesoep met knolselder

knolselderspinaziesoep

Hoe hard ik ook een soeplover ben, ik verzand echt altijd in dezelfde soepen. Tomatensoep, preisoep, juliennesoep, erwtensoep als ik zin heb in iets heel exotisch. Jammer, vind ik dat. En dus heb ik me deze winter voorgenomen om eens wat soepen te proberen met andere groenten. Toen ik nadacht over de groenten die ook ook geweldig lekker vind dacht ik: knolselder! Want ik ben namelijk behoorlijk zot van knolselder. En hetzelfde geldt voor spinazie. Mijn eerste soepidee was behoorlijk snel geboren.

Spinaziesoep met knolselder, dus!

Ingrediënten:

200 gram aardappelen
200 gram knolselder
1 ui
1 teentje knoflook
80 g verse spinazie
6 takjes peterselie
1 liter groentebouillon
olijfolie
nootmuskaat
peper
zout

Werkwijze:

Pel de ui en versnipper, net als de knoflook. Stoof aan in de olijfolie tot alles mooi glazig is. Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in blokjes. Voeg ze toe aan de ui, laat even stoven, voeg de bouillon toe, en breng aan de kook. Laat twintig minuutjes koken. Was de spinazie en de kruiden en hak alles grof. Hoe twee eetlepels peterselie apart. Doe de rest bij de soep en mix.

Werk af met de kruiden en serveer. Lekker lekker lekker, simpel simpel simpel.

***
Ik vind knolselder trouwens zo lekker dat ik het ook op mijn menu heb gezet voor Thanksgiving, morgenavond. Mijn gratin die ik deze week heb uitgetest was mislukt, zoals elke gratin die ik in mijn leven al heb geprobeerd, en dus wordt het iets anders. Maar wel met knolselder.

En nu moet ik u laten want ik moet mijn stuffing gaan maken. Zodat ik het gat van mijn kalkoen kan dichtnaaien. Ik zit zwaar op schema, maar wel spannend, zulle.

kalkoen

Allez jong, met een strikje en alles. <3

Reacties

 1. Wij aten gisteren ook een Thanksgiving menu, maar aan stuffing heb ik me niet gewaagd.
  En laat die soeptips maar komen, ze zijn welkom nu ik amper nog iets mag eten! :-)

 2. En ik heb nog nooit de soepen die jij opsomt gemaakt :) Mijn vriend maakt wel al en toe een ‘gewoon’ soepke. Preisoep en tomatensoep, dat wil ik eigenlijk wel eens zelf maken, véél te lang geleden dat ik dat gegeten heb!

 3. Dikke aanraders:
  wortel-pompoen-rode paprika. Dat van die vellekes en slecht verteren is zever. Zeker look en rode (of gewone) ui indraaien!

  Komkommer, courgette! Hmm, fris en toch warm.

  Prei, appel, curry!

  Toptips, niet voor publicatie geschikt: spaghettikruiden draaien in alle rode en oranje soepen, kippekruiden in de rest. Serieus…kippekruiden in saaie groene soep en ze is ineens tien keer zo lekker.

 4. Soep is bij mij altijd een verwerking van groenten op t randje. Ik kan me de laatste keer dat ik een soeprecept volgde al niet meer herinneren.

 5. Nathalie

  Paprikasoep, courgette/boursinsoep, broccolisoep… ’t is mij eender, maar héérlijk :)

 6. Cindy

  Moet ik zeker ook eens proberen!
  Heb me vandaag zelf gewaagd aan zoete aardappelsoep met worteltjes, op smaak gebracht met knoflook, pepertje, kokosmelk, klein beetje sojasaus en koriander!
  Ideaal voor een koude winteravond.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>