lilith mag een seizoen van Modern Family weggeven

modernfamilyseason4

Ik kijk zelf bijzonder weinig tv, en dat wordt erger met de jaren. Als ik moeite wil doen om iets te volgen, wat in mijn geval echt moeite is, om de één of andere op ADHD-wijzende reden, en het blijkt tegen te slaan, dan vind ik dat altijd zo’n verspilling van mijn tijd. Tijd die ik dan potverdorie veel beter al Facebookend en mindless internetsurfend had kunnen doorbrengen, ja. Al moet het gezegd dat ik de afgelopen week twee keer aangenaam verrast werd. Door De Rechtbank: Hof van Assisen, dat ik echt fenomenaal intrigerend vond, en door Eigen Kweek, dat helemaal in mijn achtertuin werd gefilmd. Ik moest lachen. Ik heb mij niet geërgerd aan slecht West-Vlaams. Ik was blij toen ik het zwembad van Poperinge zag. Allemaal tof!

Eén van de weinige andere dingen waarvoor ik de moeite neem om met Youri mee te kijken is Modern Family. Hij moet vooral lachen met Phil, ik met Cam en Gloria. Elk zijn goesting. In elk geval: Modern Family is één van de grappigste Amerikaanse series van de laatste jaren, en jullie hebben chance, want ik mag hier zo maar even een DVD-box met het volledige vierde seizoen verloten.

Het enige dat je hoeft te doen is in de comments antwoorden op de vraag: wie is jouw all time favoriete komische personage uit een televisiereeks?

Je hebt tijd tot zondagavond om mee te doen, dan trek ik een nummertje. Maandag maak ik de winnaar bekend op mijn Facebookpagina. Veel succes!

Reacties

 1. Davey

  Uiteraard the one and only…. Franske.
  Want jamoagow, ojje dadde ollemolle kunt, ja ma hé.

 2. Evelyn

  John Cage uit Ally McBeal vind ik persoonlijk een topper… :)
  Gespeeld door Peter MacNicol, zalig!

 3. Inne

  Frank Costanza, vader van George Costanza uit Seinfeld. Omdat hij altijd zo hard roept, een bh voor mannen heeft uitgevonden, en ons de fantastische feestdag Festivus (“a festivus for the rest of us!”) schonk.

 4. Nele

  mijn all time favorite is “Miranda”, ik kan daar naar blijven kijken en ik moet de 20ste keer nog even hard lachen als de eerste keer.
  LEVE MIRANDA!!!

 5. Veerle

  Daffyd Thomas vind ik ook enorm grappig. Vicky Pollard ook.
  Sue White uit The Green Wing vind ik ook hilarisch.

 6. Mona

  Oeh, want!!! Eerste of tweede seizoen kregen via de post cadeau voor onze trouw, van mijn neef in Duitsland die vond dat dat zo geweldig goed bij ons paste dat we dat moesten gezien hebben. Hij had gelijk, want we hadden de eerste twee seizoenen allebei al gezien. Twee keer. DVD (o.a. Duits gedubt) ligt nog onaangeroerd in de kast dus. Maar bij deze stel ik me alvast kandidaat voor seizoen vier. Wie kies ik? Ik denk dat het iemand uit Het Eiland moet zijn. En dan is het moeilijk kiezen tussen Alain aka de Protput (huuuuhuuuuhuuuhuuu!!), de Guido (zegt dan toch nee Guido!), madam Protut (het is tien uur en we hebben nog alles onder controle, hihihihih!!), Frankie Loosveld (tiktaktiktaktik Trivial Time / we zitten met ne ring op den Dusseldorf! / hela wisserke, niks wissen hè!!) of Sammy Tanghe met pijltjes in zijn hoofd. ‘k Denk dat ik toch maar kies voor Frankie Loosveld dan! :-)

 7. Inne

  Nele, Miranda is inderdaad ook een goeie kanshebber! Ik ben momenteel haar boek aan het lezen, ik zit soms echt luidop op de tram of trein te lachen!

 8. Sheldon, van The big bang theory, ongetwijfeld! Geniaal grappig die kerel! Ik hou wel van wat gewiekste humor, net zoals bij Modern family.

 9. Als ik denk aan de komische series die op mijn digicorder staan, dan is Miranda aan een serieuze opmars bezig :) Alhoewel Amy van Big Bang Theory ook wel een favorietje is!

 10. Dominique

  Wat een vraag! Basil Fawlty natuurlijk :-) Al stokoude tv maar elke keer weer plat van het lachen!

 11. Laurence

  Andy Botwin uit ‘Weeds’!!! Te veel machtige quotes om er eentje te kunnen posten (ik kan niet kiezen, help!), maar in al de chaos die zijn schoonzus telkens opnieuw creëert slaagt hij er steeds in als een oase van rust de droogste opmerkingen te maken. Onnavolgbaar als ‘El Andy’, wanneer hij coyote wordt aan de Mexicaanse grens…

 12. Ingrid

  Dat is most def’ Jeff uit de Britse reeks Coupling – de tegenhanger van ‘Friends’, maar dan stouter , gedurfder en vooral: grappiger! Jeff is Welsh, en slaat de meest maffe onzin uit zijn botten, is onhandig met de dames en de meest tragische episode is als hij dan eindelijk touch heeft met een onvoorstelbare sexy babe, en hij door een taalbarrière het kind haar boomzen-invite niet begrijpt… http://www.imdb.com/character/ch0023361/quotes

 13. Sharon

  Marshall Eriksen – een grote loebas, grappig en aandoenlijk (een beetje zoals een golden retriever)!

 14. Rumpelstilskin uit Once upon a time. Geniaal gespeeld, creepy in te veel manieren, grappig op te veel manieren en in a very twisted way sexy.

 15. Ann

  Veel favorieten maar als ik er eentje moet uitkiezen dan is het Amy Farrah Fowler (Big Bang Theory)…één woord: schitterend !

 16. Oohhhh, dit moet ik winnen. Ik zit al 1000 hippe series achter. Het is misgegaan bij prison break en heb sindsdien niks meer kunnen volgen. Borgen, mad men en consoorten ook allemaal niet!
  Sex and the city, desperate housewives en girls is het enige dat ik het afgelopen decennium heb gezien. Save me from the darkness!
  Als favoriete personage moet ik echt gaan voor die vuile kleine uit little britain. “I love you more than penisses!”

 17. Superpa

  Dit moet toch wel John Cleese (Basil) uit Fawlty towers zijn, alhoewel Manuel uit de zelfde serie mag er ook best wezen.

 18. Kristelfr

  All time grappige mens in een serie, daar hadden we het daarstraks nog over, dingen die vroeger grappig waren (Friends!) zijn nu superboring en absoluut niet grappig (Friends!). Ik moest toen ook gelijk denken aan die gast uit Allô Allô die postbode speelt, en zijn “Frans” spreekt. Ooit geweldig grappig. Nu nog…?
  Maar voor de rest, Weeds en Modern Family zijn onze laatste “smile-on-my-face” verslavingen gewest, kan er zo niet gelijk de meest lolligerd uitpikken.

 19. Vicky

  Modern Family speelt veel te vroeg, dus zo’n boxje zie ik wel zitten … Favoriet is Chandler Bing ‘Dingeling’ (Friends)…

 20. Een hele moeilijke, want ik ben zowaar tv-serie verslaafd. Op dit moment is Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory mijn favoriet… zoveel wereldvreemdheid in 1 persoon en dat op een geweldige manier kunnen vertolken, respect :)

 21. Esme

  Ongetwijfeld twee uit de oude doos, ik vermoed dat de meeste hier zelfs te jong waren toen om het te kennen, namelijk Frank Spencer, weet niet wie de acteur is, uit Some mothers do have them, alias moeders mooiste. en old time favourite Lucille Ball!

 22. Toch ook wel Sheldon uit The Big Bang Theory. Ik heb medelijden met wat Amy allemaal moet doorstaan, maar stiekem zou ik toch ook een Sheldon in m’n leven willen! Hoewel, misschien niet elke dag…

 23. Claire

  Miranda!!! Zoo grappig, tranen met tuiten heb ik daar al mee gelachen. Close second: Sheldon Cooper.

 24. Het allergrappigste personage is Joey uit Friends. Of nee, Phoebe. Of wacht, sowieso de ProtPut van Het Eiland. Shit nee, ik weet het niet. Ik moet ook hard lachen met alles wat mijn kat doet, dus misschien ben ik geen referentie.
  In ieder geval, Gloria uit Modern Family zit toch ook bij de top 10.

 25. Balki…uit Perfect Strangers…de schaapherder die uit Myphos komt en bij zijn ‘stijve’neef komt wonen. Zijn interpretatie van de Engelse taal….machtig gewoon!

 26. Oeh oeh Lilith, wat een super give-away!! En zo stresserend tegelijk, want hoe kan ik nou kiezen ?? De Friends blijven toch goed, anders dan vroeger, maar nog steeds (nostalgisch) goed, Chandler on top! Maar ik ben ook zot van Jeff uit Coupling (zelfde fragment als iemand hierboven beschrijft, om te bleiten van ’t lachen! Shadaaaaaim!!). En in Vlaanderen is Sien Eggers gewoon àltijd goed, nu in Eigen Kweek ook weer, machtig :-)) Enfin, ik doe meeeeheeeee !! Want ik heb ModernFamily nog nooit gezien, I want!

 27. Sheldon uit the big bang theory! Maar die heeft al veel stemmen. Iemand anders die mij ook steeds weet te bekoren is Denny Crane uit Boston Legal. Rauch!

 28. Hannelore

  Ik twijfel tussen Ruth Miller (de weduwe uit Six feet under) of Skyler White (de vrouw van Walt uit Breaking bad). Allebei nevenpersonages met een subtiele hoek af die op gezette tijden een kurkdroge opmerking placeren waar ik gewoon strike van lig. Aanraders trouwens, beide series!

 29. Eline

  Fran Drescher als Fran in “the nanny”. “Mr. Sheffieieieield” “Honey, as long as *I* am living under *your* roof you will do as I say.”
  Menig uur heb ik als tiener gierend van het lachen voor de buis doorgebracht!

 30. Ha. Favoriete komische personage in een TV-serie. Moet Murdoch van The A-Team zijn. Of Marge van The Simpsons. Of Sammy van Het Eiland. Hoewel ik Chandler van Friends ook wel geweldig vind. Nee, ééntje eruit pikken wordt moeilijk. Maar die box wil ik wel graag krijgen ;)

 31. Elke

  Uiteraard Joey uit Friends. Niet overtuigd? Check de aflevering met de 1 gallon of milk op het einde…

 32. Filip

  Ik twijfel tussen Karen Walker uit Will & Grace of Jack Donaghy uit 30Rock. Ik hou duidelijk van politiek niet-correcte lovable bastards (full disclosure: ik heb meerdere van hun citaten met groot succes uitgetest op mijn collega’s. Verbazend wat er dan gebeurt. Elke keer weer. Doen!)

 33. Haha, we share the same kind of humor, want Modern Family is mijn favoriete serie ever :-)
  Daaruit vloeit ook voort dat mijn favoriete serie-personage er ook eentje uit deze serie is, nl. Cam. Zijn liefde voor drama, zijn heerlijke jeanetterigheid… I love him! :-)
  Groetjes, Josie
  P.S. Als inwoonster van de West-Vlaanders (ik ben een inwijkeling maar soit) ben ik ook heel benieuwd naar Eigen Kweek. Ik heb het opgenomen, dit weekend ga ik kijken en door jouw positieve commentar ben ik nog nieuwsgieriger dan ik al was!

 34. Oeh! Kom ik hier twee long lost grapjassen tegen, Andy van Weeds en Jeff uit Coupling! Maar mijn favoriet is toch Kramer! Van Seinfeld!

 35. Nathalie

  Patsy (Joanna Lumley – Absolutely Fabulous)
  Dr. Alan Statham (Mark Heap – Green Wing)
  Bernard Black (Dylan Moran – Black Books)

 36. Katleen

  jaaaaaaa, Jeff uit Coupling! Zo ongelofelijk absurde dingen dat daar uit kwamen! En zo jammer dat ‘ie in de laatste reeks niet meer meedeed. Ha, ik ga straks terug de DVD’s bovenhalen!

 37. Snottebellie

  Oeehh daar moet ik niet lang over nadenken: Fez van “That ’70s Show”. Hoe grappig kan je zijn? Elk woord dat uit zijn mond komt zorgt voor hilariteit (die ik nog lang niet beu ben :)).

 38. Lie

  Ik kan niks doen met seizoen 4. Serieus. Direct beginnen met seizoen 4 is nogal onnozel, niet? Maar ik kan nog wel wat prijzen gebruiken voor op mijn quiz dus ik doe mee :-D

  Favoriete grapjassen: Miranda, Niles (The Nanny) en The Swedish Chef uit de Muppet Show!

 39. Maaike

  Een gelijkstand tussen Juno (Ellen Page) in de gelijknamige film en April Ludgate (Aubrey Plaza) in het ge-ni-ale Parks and Recreation!

 40. fixo

  Ricky Gervais als David Brent uit The Office!

  (en op de 2e plek: Larry David uit Curb Your Enthusiasm)

 41. Gettie

  ochgottekes, ik lijk wel hoogbejaard ! Ik vond heeeel lang geleden Michael J.Fox very funny grappig in family ties.
  Pappie en mammie met gezin in Vaneigens waren ook wel lachopwekkend (behalve die vent van Tienen – bweukes).

 42. Grappig hoeveel verschillende antwoorden je krijgt op zo’n vraag! Voor mij is Coupling de beste komische serie. Qua personage kan ik niet goed kiezen tussen Steve en Jeff.

 43. eva

  uit modern family ga ik voor gloria en phil. Verder kies ik voor max uit 2 broke girls, droog en altijd grappig!

 44. kalamity k

  Nick, de oudste zoon uit ‘My Family’.
  Maar Manny uit Modern Family staat zeker in de top tien!

 45. Emily

  Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar… Bumba!!! Ik ben intussen 19 maanden de perifere mama van Walt en sinds enkele maanden is Bumba namelijk ‘my partner in crime’, wanneer ik zijn nageltjes knip, mijn nageltjes vijl, mijn benen epileer, mijn haar brush, ik onder de douche sta, ik zijn haartjes knip,…
  I <3 Bumba!!!

 46. Veerle

  Bill, uit de Bill Cosby show. Het klinkt erg cliche, maar de serie blijft grappig, zelfs na al die jaren.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>