[8daysofchristmas] dag 1: kiddiffit!

kiddifitt

En we zijn vertrokken! Acht dagen vol goodies, ik hoop feestelijk dat jullie er klaar voor zijn. Ik in elk geval geweldig hard.

Kinderkledingwebshop Kiddiffit mag de spits afbijten. Ik kwam op hun website terecht toen ik enkele maanden geleden wanhopig op zoek was naar dat ene kruippakje van Albababy dat Dexter vorig jaar had gedragen (in de rode versie, weliswaar), en dat bijna nergens te vinden was. En kijkt een keer hoe ongelooflijk koddig hij ermee was? Wees nu eerlijk.

ake_albababy

Foto: Ake Vandervelden Photography

Maar ik vond het ubercute pakje dus nergens meer, en al helemaal niet in zijn maat. Behalve bij Kiddiffit dus, waar ze wel meer dingen verkopen die je lang niet in elke webshop kan vinden.

Ik mag van eigenares Cathy zo maar even een bon van vijftig euro weggeven, vrij te spenderen in haar shop. Als ik die zelf zou mogen opdoen zou ik keihard gaan voor deze geweldige overall van Ej Sikke Lej, deze coole regenlaarsjes van Hatley of deze fantastische trui van Dis Une Couleur. Maar de shop barst van de leuke dingen, dus laat u vooral gaan, mocht u winnen.

kiddiffit_collage

Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken op de waardebon is in de comments hieronder antwoorden op de vraag “wat is het beste dat je in 2013 op tv zag?”, en dan trek ik morgen rond de middag een random naam. Die maak ik bekend op mijn Facebookpagina.

Allez hup, geweldig veel succes!

Reacties

 1. Voor zover ik TV gekeken heb was het beste dat ik in 2013 op TV zag ….*tromgeroffel* Het lichaam van Coppens. Lachen maat! Even verstand op 0 en alle zorgen van je af lachen. Vooral met de bevallingspijn. Ik vind dat ze dat iedere aanstaande papa moeten verplichten van het te ondergaan :-)

 2. Marie Carpentier

  Twee vriendinnen die in de Pendelquiz in Iedereen Beroemd zaten. Op de vraag “Hoe zeg je ‘het regent’ in het Frans”? antwoordden ze vol overtuiging en doodserieus: “je pleut”. Ik heb dagen in een deuk gelegen.

 3. De reeks Birth Day, op één. Of hoe we allemaal gelijk worden geboren maar afhankelijk van waar de ene al wat meer gelijk dan de andere.

 4. Voor mij toch wel ten oorlog. Ik weet daar zo weinig van, zeker van den eerste oorlog. En het programma was zo ontzettend aangrijpend en menselijk gemaakt dat ik elke keer aan mijn tv gekluisterd zat!

 5. Wanneer Tyrion Lannister onzen Jeffrey 3 petsen in zijn gezicht geeft. Dat moet toch wel 1 van de hoogtepunten zijn geweest!

 6. Isolde

  Voor mij was dat ‘Eigen Kweek’. Elke keer weer lachen met de mix van West-Vlaams en Engels. Big love!!!

 7. Joke

  Misschien omdat het nu vers in mijn geheugen zit: birth day. Dat geeft me iedere keer stof tot nadenken, maar was deze week zo beklijvend dat ik de tranen voelde rollen. O, en de reportage over adoption gone wrong in Denemarken, over het meisje Masho, dagen slecht van geweest. Dus mooi was het niet, maar sterk. https://www.facebook.com/groups/operationmasho/?fref=ts

 8. Leen

  Niet veel TV gekeken in 2013, maar als ik dan toch iets moet zeggen, is het (de herhalingen van) The Sopranos!

 9. Poeh! Moeilijke vraag! 2013 was het jaar der televisieban…
  Ik keek gisteren toevallig wel naar Birth Day. En was daar oprecht van onder de indruk…

 10. Barbara

  Aargh! Moeilijk kiezen! Game of thrones of birth day of ten oorlog… ’t Eerste voor het meeslepende, birth day voor het pure en ten oorlog voor het jongensachtig authentieke.

 11. Anouck

  Ik heb het allemaal gemist, wegens eerste levensjaar van onze (reeds op jonge leeftijd TV-fiele) kadee. Het gaat dus tussen Dora The Explorer, Bumba en Bubble Guppies (don’t ask).

 12. Stephanie Vanhove

  True blood. Beetje laat ontdekt, maar dan meteen maar de hele eerste 5 seizoenen bekeken op Acht met als resultaat dat ik nog regelmatig mijn man doe schrikken met een goedgetimede: “Sookieeehhh…”.

 13. Sara

  Game of Thrones!
  We hebben het wel uitgesteld moeten kijken (lees als: wanneer er geen kat meer sprak over khaleesi, the red wedding, …) wegens een peuter die baas in huis is (dit hoeft waarschijnlijk geen verdere uitleg).

 14. Voor mij zal het elk jaar opnieuw Doctor Who zijn.
  Iedereen hier thuis, zelfs de kindjes, zijn er grote fan en als we het begintunetje horen, worden we al helemaal opgewonden.

 15. Helena

  Ik weet het niet, ik kijk teveel tv, lach met vanalles en ben zelfs ontroerd door reclamefilmpjes.. Dus misschien laten we mijn hormonaal getinte mening maar beter zo :-)

 16. Catherine

  Dat is zonder twijfel Ten Oorlog. Tijdens de laatste aflevering zijn mijn weeën begonnen. Het einde van supermooie, inhoudelijke en menselijke televisie en het begin van een nieuw strijdperk in ons leven. De hevigste gevechten met reflux en allergiën zijn bijna gestreden. De vredestijd is aangebroken, tijd voor pakjes :)

 17. Vicky

  geen tv-kijker, af en toe een reeks op dvd zoals True Blood seizoen 5 een paar weken terug, zalige serie

 18. liv

  Hmm moeilijke keuze. Breaking Bad vond ik wel heel goed! Op dit moment kijk ik ook graag naar Safety First, pure ontspanning :-)

 19. Sara

  Ik twijfel tussen de Ideale wereld en Is ’t nog ver? Otto Jan Ham zit er misschien voor iets tussen, maar toch ook gewoon goed hoor.

 20. Dit jaar Game of Thrones ontdekt en denk dat dat één van de beste dingen was die ik dit jaar op tv gezien heb. Of eigen kweek!

 21. Weinig televisie gezien dit jaar. Behalve ‘Zandkasteel’, ‘Kaatje’, ‘Musti’ en aanverwanten. Maar de dochter in ikzelf bleken gezamenlijk fan van ‘Kapitein Winokio’. Doe dus die maar :-)

 22. Joke

  Hier ook vooral een DVD-reeks kijker. Birgitte Nyborg is mijn favoriete politica van 2013. ;)

 23. Katrien

  ik stem ook voor Ten oorlog! Jammer genoeg niet altijd gezien, maar wat ik zag was echt goed!

 24. Camille

  Da’s een mix van Quiz Me Quick, Reizen Waes en Top Gear. Beetje bevreemdend, om dat zo te zien staan op een scherm.

 25. Voor mij was dat ‘Is’t nog ver’, dat vond ik een erg ontspannend en grappig programma.
  Wat een superleuke kleertjes trouwens! *gaat al eens gaan snuisteren op de website*

 26. Goh, mijn zwangerschapsdementie staat me niet toe om langer dan twee weken terug te denken. Ik ga dus twijfelen tussen Birth day of “2013”…. Euhm… dat laatste dan maar!

 27. Torill

  arg , ja ik ga ni antwoorden, want mijn dochter is al te groot voor deze kleding, wat erg jammer is want er staan hele leuke zaken op :D

 28. Saskaya

  Homeland. Ja, we waren laat aan de koffietafel, maar dat was omdat onze dochter er 11 maand over deed om te beginnen doorslapen en ik dus een jaar lang al om 21u in mijn bed kroop :-)

 29. wow, zoveel reacties al :)

  Ik twijfel tussen Eigen Kweek (eindelijk wat opwaardering voor het West-Vlaams) en Birth Day (alleen al om respectvol de cultuurverschillen in beeld te brengen), maar kies dan toch voor Eigen Kweek alleen al voor de goeie publiciteit voor de streke! :)

 30. Lieve De Smit

  mhm, beetje moeilijk kiezen tussen ’the following’ en ‘brothers & sisters’. ‘The following’ is zeker een veel betere reeks, maar B&S is mijn zoete zonde. Toen mijn dochtertje pas geboren was, heb ik uren in de zetel gezeten: baby lag gezellig te slapen op de schoot en ik keek wat hersenloos vertier.

 31. Lobke

  K’heb geen tv, maar op internet en dvd heel wat gezien. Moeilijk kiezen, maar doe maar ‘ist nog ver’ nationaal en game of thrones internationaal. En Kiddifit is echt een supertoffe webwinkel, zou wel heel tof zijn om dit te winnen! Onze patat heeft echt dringend van die coole botjes nodig ;-)

 32. Marie

  Borgen, The Bridge, Homeland en de reality reeks The Call Centre (voorlopig enkel nog maar op BBC3 denk ik, maar komt hopelijk ooit nog wel eens naar Belgie).

 33. Marianne

  The Americans: over een doorsnee Amerikaans koppel met 2 kinderen in een doorsnee Amerikaans stadje, maar eigenlijk zijn ze KGB-spionnen, niet zo doorsnee dus…

 34. Elke

  Dexter! Weliswaar op dvd, maar zwaar verslavend als je er aan begint. Net reeks 4 achter de kiezen, en man, wat een cliffhanger in die laatste minuut!

 35. mie

  Ik kies voor “Alleen Elvis blijft bestaan”. Omwille van een zeer integere Thomas Vanderveken en de rust die op tv zo zelden is terug te vinden.
  Al heb ik van veel van de bovengenoemde programma’s ook genoten.

 36. Annelies

  Ik heb wel wat moois gezien dit jaar maar als verse mama ga ik voor Birth Day. Soms erg confronterend hoe anders een kinderleven kan starten afhankelijk van de plaats waar je geboren wordt.

 37. Annelies

  Ook heel wat mooie tv-momentjes gekend… Eigen kweek, Ten oorlog, Quiz me Quick zijn zeker de moeite waard geweest… maar omdat Zuidflank nog niet gezegd geweest is, ga ik voor Zuidflank! (alhoewel ik de laatste aflevering de minste vond… maar dat is elk zijn mening ;-))

 38. An Willems

  We hebben geen TV, maar keken wel reeksen op dvd die anderen waarschijnlijk al jaren geleden gezien hebben, zoals daar zijn: Prison break, Alias.

 39. Caro

  Op tv moet dat helemaal ongetwijfeld Salamander geweest zijn. En op dvd Les Revenants, aanrader. En The killing, Borgen en The bridge uiteraard.

 40. helena

  Het jaar waarin wij eindelijk een woonkamer hadden met tv :-) ( lang verbouwd ), ik vond dci banks een erg goeie serie op canvas! Wel al afgelopen en waren ook niet erg veel aflv van…

 41. Anneleen

  Ik ben geen TV-kijker, we hebben sinds een tijdje geen kabelaansluiting meer. Maar we kijken wel series op DVD, en zo bekeek ik dit jaar met veel plezier het eerste seizoen van The Killing! En nu zijn we begonnen aan The Bridge, héérlijk dat Zweedse en dat Deens taaltje, ik ben fan!

 42. Elisa

  Zonder twijfel ‘The Middle’. Ik voel mij altijd een pak minder disfunctioneel nadat ik hen een half uur bezig zag. Over the top, maar zo heerlijk realistisch. Dikwijls ook zonder overmoraliserend te zijn. En zoo cliché… mijn vaste 30 minuten ontspanning.

 43. Natalie

  Veel tv kijk ikzelf niet omdat het schipperen is tussen nick jr (kids) en njam (ventje). Zondagavonden zijn wel voor mij, vandaar mijn keuze.

  De eerste aflevering van “Quiz me quick” vond ik super-mega-geweldig. Hoe Nick door het raam vloog en de quizzers elkaar op magische manier “vonden” kluisterde me aan mijn zetel tot minuten na het einde van de aflevering.

  De herhaling van Bridget Jones’s Diary zondagavond komt op plaats 2. Die blauwe soep was ik na al die jaren nog niet vergeten.

  En die bon zou ik spenderen aan ons één maand oud superschattig petekindje Dré ! Hoewel mijn 2 kindjes daar waarschijnlijk niet zo tevreden mee gaan zijn ;-)

 44. Kathleen

  Revenge! Superspannende reeks over, tsja de naam zegt het zelf hé, wraak. Niet te gewelddadig want daar kan mijn mama-hartje niet meer tegen…

 45. Ann Martin

  Vijf jaar geleden, bij terugkomst naar Belgie, na een hele poos in het buitenland besloten we geen kabelaansluiting te nemen in onze nieuwe stek. Een goede keuze vinden we nog steeds, want we kijken alleen naar wat we echt willen kijken en dat is: Modern Family en sinds kort ook Call The Midwife, heerlijke TV :).

 46. Sofie

  Birth Day, op één. Zwaar onder de indruk, elke keer. En ik ben nochtans geen fan van Lieve Blanquaert…

 47. Marloes

  Game of Thrones,.. eerst de boeken gelezen, nu recent aan de reeks begonnen. Zalig om de karakters tot leven te zien komen, het boek in versneld tempo voorbij te zien vliegen en vooral mijn ventje zijn emoties in het oog te houden terwijl ik stiekem toch al weet wat er aan komt!

 48. ruth

  Philippe Geubels en de belgen, niet dat ik het altijd zo voor de mens an sich heb, maar met zijn stuk over turnleraren zat hij er toch maar mooi boenk op! :o)

 49. Sarah

  Ongetwijfeld, ‘The middle’ , over een niet zo perfect gezin…waardoor ge u ineens goed voelt over u eigen gezin ;-)

 50. Lize

  Borgen! Ons eerste zoontje, vandaag net 3 maanden oud, is dan ook genoemd naar één van de personages :)

 51. Bie

  Goede dingen gezien, dus lastig, maar ik heb oprecht genoten van Alleen Elvis blijft bestaan.

 52. ik ben in 2013 serieuze fan geworden van Grey’s anatomy. Ik hink daarmee wat na op de rest, maar ik heb wel nog langer kijkplezier, vermits ik nog maar aan jaargang 2 zit.

 53. Cindy

  Eéntje kiezen is wel moeilijk hoor, een goede serie kan je moeilijk vergelijken met een docureeks. Daarom toch 2 tips. Fictie: Game of Thrones, non-fictie: Ten Oorlog. Veel kijkplezier :-)

 54. Ik heb geen tv, het enige dat ik zag op een tv dit jaar was een match van de rode duivels en een aflevering van Kaatje. Zullen we duivels dan maar als beste kiezen?

 55. Mijn lief en ik komen niet altijd goed overeen wat televisiekijken betreft (ik haat voetbal en basketbal), maar we hebben samen met veel plezier gekeken naar Eigen Kweek én naar Don’t Tell The Bride. Die kerel op dat party-eiland, de max.

 56. Sandy

  De pezzisjen switch in Safety First, de bloopers van Wat Als en de begingeneriek van Game of Thrones.

 57. Lien

  Hier nooit live-tv, wegens geen kabel noch ander abonnement, maar wel DVD’s acheraf! Wij keken Homeland in 2 dagen uit toen ik nog zwanger was, dat zegt genoeg! :)

 58. Els

  Als ik alle commentaren zo lees, dan denk ik… Nee, eigenlijk vind ik tv helemaal niet zo belangrijk. Bij enige verdere overpeinzing zal ik dan antwoorden ‘De Huisdokter’. Da’s iets dat ik steevast opneem en met veel plezier voor in de zetel kan duiken. Of Vermist. Da’s dan keuze 2. :-)
  En als ik de bon zou kunnen winnen, dan geef ik die zonder twijfel aan mijn zwangere zus. 3 juli is de uitgerekende datum…

 59. Dexter is echt superschattig in dat pakje!
  Wij hebben geen tv, dus echt een referentie ben ik niet. :-) Modern Family en How I met Your Mother zijn mijn favorieten!

 60. Sarah

  Moeilijke vraag! :) Die van tv dan toch! Want Dexter ziet er echt superschattig uit in zijn broekpakske!:)

  Ik denk dat 1 van de grote favorieten hier toch wel 2013 is!

 61. Lore

  Mhh nu onze zoon (ohjee bijna twee) heel gepassioneerd tv kan kijken, moet ‘k toegeven dat ‘k de poepzwaai van Maya de Bij op studio 100 disco **dan gaan we draaaaaaien sjoebiedoebiedo** by far het meest sexy vond wat ik op tv te zien kreeg in 2013 :-)

 62. Katrien

  2013: zo ontroerend, mooi, écht en vooral volop quality time in de zetel met mijn lief en onze baby in mijn buik na een drukke maandag!

 63. Tamara

  Kijk bijna nooit tv, hebben alleen Eén en Canvas, dus keuze is sowieso beperkt, maar onlangs toevallig een aflevering van Birth Day gezien… mooi en ontroerend! De Canvasconnectie vind ik ook super.

 64. De Smet Joke

  zelfs na al die jaren is er maar één programma waar ik blijf mee lachen , zelfs in 2013,na de zoveelste herhaling : Friends !

 65. Karolien

  Hier ook geen kabelaansluiting, dus het moet er eentje op DVD zijn. Maar dit jaar echt genoten van Borgen (1,2 en 3)

 66. Sinds een paar weken kijk ik iedere maandagavond naar “Birth day”. Iedere keer zit ik met tranen te kijken naar die kleine wondertjes die -vaak in de meest erbarmelijke situaties- geboren worden. Aangrijpend, dat is het iedere keer weer opnieuw.

 67. A-girl

  Volgende jaar ongetwijfeld Bumba :-) Maar nu hou ik het bij Safety First, beetje plat, maar heb er al heel goed mee kunnen lachen!

 68. Juffrouw Wallie

  Omdat het nog vers in ’t geheugen zit en omdat ik zo houd van het sappig West-Vlaams kies ik voor eigen kweek. Jammer voor al die goeie programma’s van het voorjaar ;)

 69. Gaby

  Birth Day. Zelf zwanger en zo blij dat ik niet in Oeganda leef..
  En qua lachfactor vond ik Komen Eten ‘koffie zetten’ wel een goeie..

 70. An

  True Blood! Wegens omstandigheden indertijd het eerste seizoen gemist, maar nu lekker 5 seizoenen achter elkaar ingehaald op Acht!

 71. Mijn zaterdagavonden zijn dezelfde niet meer sinds Miranda er niet meer is. Herkenbaarheid! Hilariteit!
  O my goodness, she’s a diva!
  Miranda for president!

 72. Birth day. Gisteren. Tranen met tuiten bij het verhaal van een meisje van de leeftijd van ons dochter dat naar een weeshuis werd gebracht. Wat een dapper kindje. Sindsdien het constante besef hoeveel geluk wij hebben. Wow.

 73. SnottebELLIE

  Dit jaar van geen enkele serie echt zwaar onder den indruk. Vond wel enkele afleveringen van “Kristel gaat vreemd” erg boeiend. En het meest lachwekkende; de schlagerweek van “Komen Eten”. Yves Seghers is de max!

 74. Moeilijke vraag toch … was ook niet echt uit m’n sokken geblazen door een bepaald programma. Heb twee keer ‘Ik wil ook een lief’ gezien en ben er uiteraard ook in geslaagd om beide keren een krop in mijn keel te krijgen. Een mooi programma zonder dat er een show van de reality gemaakt werd vond ik. – snif.

 75. grietdm

  ik vond homeland wel de ontdekking van 2013 (allemaal via uitgesteld kijken op de digicorder)

 76. Webkim

  Dat moet toch wel mijn eigen weerspiegeling zijn, in de momenten dat ons televisiescherm na een incidentele poetsbeurt even gevrijwaard bleef van kleverige kindervingertjes. Zeldzaam mooi, zo’n schone tv.

  En qua uitgezonden dingen; Breaking Bad!

 77. Ann

  “Ten oorlog ” maar ook het tvprogramma “ik wil ook een lief” was eentje waarnaar ik stiekum uitkeek, zo mooi in beeld gebracht….

 78. fany

  oh, zo zonder TV baseer ik mij op wat we via t internet te zien krijgen: “is t nog ver” met homo touristicus was zalig!

 79. Eigen kweek (om maar de eigen kweek eerst te noemen), Friends blijf ik hilarisch vinden alhoewel ik sommige afleveringen bijna mee kan lippen; en The Wizard of Oz in de allereerste en originele uitvoering! Straks mijn eerste kleinkind dus het jeukt om daar vanalles voor te kopen!

 80. Het enige waarvoor ik de televisie aangezet heb dit jaar is het programma BirthDay van Lieve Blancquaert. Omdat ik het zo echt en interessant vind.

 81. Griet

  Eigen Kweek (pas dit weekend alle afleveringen gezien dus nog vers in het geheugen), Ik wil ook een lief, 2013 en dan vooral Orry en “de Lau” die in zijn muskietennet niesde

 82. kiki

  Ik woon sinds anderhalf jaar in Italië en in het integratieproces waren het eerste en tweede seizoen van de Italiaanse Masterchef onmisbaar!!!

 83. Aline

  Birth day en Missie Mosango. Prachtig mooie en tegelijkertijd hartverscheurende beelden… Tranen verzekerd bij deze kersverse mama!

 84. Pff, moeilijk. Ik kijk gericht tv – Bones, Borgen, Homeland, … worden opgenomen. Maar Ten Oorlog, dat vond ik zo mooi, en daar heb ik zoveel van geleerd (ik DACHT dat ik veel wist over de 1ste wereldoorlog), dat deze wint. Ik ben er zelfs een weekendje voor naar Ieper gegaan, ik moest en zou the Last Post horen/zien voor al die festiviteiten bij jullie beginnen.

 85. Jessie

  Was clan nog van 2013? Anders vond ik de opvolger van Connie en clyde, na even doorbijten ook echt wel goed!

 86. Joke

  Goh ik volg zoveel ;-). Maar dit jaar ben ik toch wel onder de indruk geweest van Birth Day. Ben zelf vroedvrouw en zo kan ik eens kijken hoe het er bij mijn buitenlandse collega’s aan toe gaat! En wat ik echt spannend vind is The Blacklist op Vier!

 87. dit jaar toevallig bij de BBC op een heruitzending van Sherlock gevallen en was totaal verkocht. heb dan de hele reeks gezien (zijn maar 2 seizoenen van 3 afleveringen) en kan niet wachten tot ze op 1 januari reeks 3 gaan uitzenden. [yep, i’m totally sherlocked]

 88. Jolien

  Zonder twijfel de reclame met dansende kippen van Mercedes. In de cinema op groot scherm gezien en ik lag nog steeds strijk toen de film al bezig was. :-)

 89. dominique meirlaen

  Voor mij waren het er 2: Enerzijds het lichaam van coppens. Vond ik super interessant, ontspannend en man, wat heb ik gelachen en bijgeleerd van die 2!
  Anderzijds Birth day. Prachtig en ontroerend. Dan besef je pas hoe gelukkig je hier bent!

 90. 2013. Niet de zoveelste reality reeks, maar heel ontroerende en menselijke tv. Al vaak een traantje weggepinkt…

 91. Heleen Schamp

  Oei, de tv staat hier meestal op een radiopost, maar voor kiddifit wil ik best mijn geheugen eens pijnigen… Dan zal het ‘Timmy time’ (Nickelodeon) (Timmy=het superschattige neefje van ‘Shaun the sheep) zijn. De kindertv gaat hier op tijdens het aerosollen. Vaak dus.

 92. Leony van Ommeren

  Bleef iedere zondagavond laat op voor Code 37 op rtl 4, ben er helemaal fan van. Nam al de lange reclamepauzes zuchtend voor lief, maar helaas de laatste drie afleveringen werden zomaar niet meer uitgezonden. In plaats daarvan kwamen de twee grootste idioten die nooit op tv zouden mogen verschijnen.
  Ga van deze serie de Dvd’s kopen.

 93. Wij hebben vooral kaatje, wonderteam en die dingen gezien. Tja, Tess aan de macht?? :-)
  Maar het lichaam van Coppens vond ik ook wel interessant. En nu voor de moment 2013, ook wel ferm.

 94. Eva

  Dat moet Karl Pilkington in an idiot abroad zijn. Ik weet niet of het iets van 2013 is, maar ik heb het ontdekt in 2013. ZO geweldig vond ik die logica van die mens.

 95. Inge

  Al enkele keren aangenaam verrast door ‘Alleen Elvis blijft bestaan’. Zalig praatprogramma op canvas.

 96. Michelle

  Moeilijk! Veel goede dingen gezien, maar ik twijfel vooral tussen Borgen en Eigen Kweek… Als West-Vlaamse kies ik dan voor Eigen Kweek :-), schitterende oneliners en heel mooi in beeld gebracht!

 97. Catherine

  birth day, omdat ik in 2013 zelf mama werd. Geboortes over de wereld heen doen relativeren. We mogen ons hier gelukkig en verwend noemen.

 98. Joke

  voor mijzelf was dat the walking dead seizoen 4. En dan iedere nacht dromen over die zombies!

 99. En om nu eens helemaal ‘fout’ te antwoorden: so you think you can dance. Ik had nooit eerder een dansprogramma gezien. Ik vond dat een beetje stom eigenlijk. Een mens kan het zo verkeerd voor hebben! Dat ik ontroerd zou raken van dans, dat wist ik niet van mezelve. Best wel wat traantjes gelaten bij de moderne choreografieën!

 100. ElsS

  Heel weinig TV gekeken maar oa van achter de strijkplank toch goed gelachen met Eigen kweek. Vanaf nu strooien we op de boterhammen ‘shit of mouse’

 101. Kato

  Ik wil ook heel graag meedoen……. ;-)

  Het beste op tv was ‘Quiz me quick’ en ‘Birth day’, zonder twijfel!

 102. Tranen van ontroering bij “Birth Day” en “2013”,
  tranen van het lachen bij “Komen eten, de Schlagerweek” en “Connie en Clyde”!
  En nog meer tranen bij het einde van seizoen 8 van Dexter. Ik kan alleen maar hopen dat er met kerst een kistje (http://tinyurl.com/pauex23) of een hoofdje (http://tinyurl.com/pn9y4k2) onder de boom ligt dat ik kan aaien terwijl ik er alle seizoenen nog eens door draai.

 103. Ruth

  De reportage over armoede in Vlaanderen, ‘Arm Vlaanderen’ van Panorama vond ik enorm beklijvend. Als leerkracht heb ik de reportage aan al mijn leerlingen getoond.

 104. Ans

  Hmmm, weinig TV gekeken, meer series opd e computer en youtube filmpjes. Mag ik dus een youtube filmpje? Neen, geen cute kittens, maar een black dog – awareness filmpje van de World Health Organisation – beetje in lijn met je post vanm een dikke week gelden. Het raam uit met die taboes!
  http://www.youtube.com/watch?v=XiCrniLQGYc

 105. Olapaola, dat is hier al begonnen!
  Eigen Kweek, for sure :-) En Quiz me Quick eerder dit jaar, vond ik ook heel goed.
  En verder genoten van Homeland, gespannen gezeten voor The Bridge en ontroerd geweest door tal van kleine en grote dingen, van die fragmenten links en rechts van de “echte mens” … en zeggen dat ik niet eens zoveel tv kijk! :-) Dacht ik dus.

 106. Ans

  vond het bovenstaand filmpje trouwens dankzij de bovenstaand reagerende Ann Martin, dus ik deel wel met haar moest ik winnen! ;-)

 107. Lotte

  Ik ben blijkbaar niet de enige, maar ik ga ook voor Birth Day. Misschien omdat het nog zo vers in het geheugen ligt, maar vooral omdat het mooi, interessant, ontroerend… is… knappe televisie!

 108. Sara

  Het zandkasteel! Het eerste tvprogramma voor kindjes waar ik zelf niet onnozel van werd en dat ik zelfs verantwoorde kinderTV vond :-)

 109. Anne

  Gemakkelijk: ‘Alleen Elvis blijft bestaan’, leve Thomas! Verder ook genoten van ‘Girls’.
  Ik zou op Kiddiffit voor een nieuw paar Bergstein laarsjes gaan voor onze jongste :-).

 110. Sandra

  Wij gaan ook voor eigen kweek…dit omdat naast de acteerprestaties ook de regisseur top is!

 111. Bianca

  Moelijk te kiezen … Breaking Bad of Game of Thrones

  We gaan voor Breaking Bad, waarom… ze hebben de serie mooi afgerond, niet uitgemolken.

 112. Joke

  Een hele grappige serie en echt de moeite is het Zweedse ‘Solsidan’. Over een tandarts en een actrice die samen hun eerste kindje krijgen, en hoe dat niet altijd van een leien dakje loopt. Super herkenbaar! Ook heel goed is het Britse ‘Me en Mrs Jones’ (met de hoofdactrice van in Coupling). Een alleenstaande moeder wordt verliefd op een 20-jaar jongere man, en combineert dat met drie kinderen en een stuntelige ex :).

 113. Ann

  Ik heb alweer enorm genoten van ‘De moestuin volgens Wim’.
  De laatste weken kijk ik ook steevast naar ‘Birth day’ en naar ‘Missie Mosango’. Dat laatste is eigenlijk niet zo goed voor mijn hoogzwangere hartje wegens de vele kindjes die sterven of dood geboren worden in dat Congolese ziekenhuis (met heel wat gesnotter voor tv tot gevolg) maar ik kan het niet laten, ik vind het veel te boeiend…

 114. Tina

  Hier weinig vlaamse tv door een franstalige hub, maar voorlopig nog geen aflevering van masterchef op tf1 gemist (vrijdag finale… En dan een grote leegte op vrijdagavond)

 115. liesllotty

  Birth Day! Als kersverse mama vind ik dit natuurlijk prachtig! En zou ik het prachtig vinden om die bon te spenderen in deze fantastische shop!

 116. Reizen Waes vond ik meestal geweldig. En in de eerste helft van het jaar (anders ook eigenlijk, shht): dingen die mijn gedachten lam legden… A la ‘Achter gesloten deuren’, brullende Gordon Ramseys en Geordie Shore :)

 117. barbara

  De aflevering v Birth Day in Namibië. Tranen met tuiten geweend. 5 maanden geleden voor de 2e maal mama geworden van e zoontje met e zware hartafwijking (al 2 openhartoperaties achter de rug) en ik besefte dat hij indien hij daar geboren zou zijn, hij het nooit gered zou hebben…
  Zo’n programma doet iets met een mens…

 118. Veerle

  Arm Vlaanderen. Heel beklijvend, een van de dingen die mij het meest raakten. Birth Day vind ik ook goed, al stoor ik me hier en daar aan dingen.

 119. Ik kijk amper nog tv want mijn dochter van één steelt elke avond de show en eens zij in bed ligt, vallen we uitgeteld in slaap voor tv. Mijn meest grandiose momenten zijn wanneer we het fototoestel aan de tv koppelen en haar fratsen op groot scherm kunnen bewonderen :-)

 120. Reactie 210! Wow wat een succes!
  Ik ben eigenlijk helemaal geen televisiekijker, maar als er iets is waar ik wel voor in de zetel kroop/kruip dan is het Birth Day en Eigen Kweek!

 121. Katrien

  Game of thrones, tot het te bloederig werd en zwangere vrouwen niet meer veilig waren, Dexter tot zijn vrouw er ook aan moest geloven,dan maar overgestapt op het brave modern family, zonder drama en moord, mijn versbakken moederhart is te teer blijkbaar.

 122. Omdat ze seizoen 1 nu op Vitaya uitzenden, ik mezelf vervloek dat ik niet vroeger de moeite deed om het te volgen en ik volledig verslaafd ben: New girl!

 123. Goh. Ik wil natuurlijk wel keigraag die bon winnen, want ik ben fan van kiddifit, maar heb er nog nooit iets gekocht…
  Maar ik kijk zo belachelijk weinig tv dat dit een heel moeilijke vraag is.

  Nu, op zondagavond bij de strijk, kijk ik wel eens tv, en dat is dan naar de Blacklist. Al zou ik het met plezier laten vallen als dat zou betekenen als ik ook niet moest strijken. Albababy, dat is lekker kreukbestendig, toch?

 124. Tinneke

  ik vond de laatste nieuwsuitzending van Jan Becaus echt wel mooi… en ja, ik mis hem wel als nieuwslezer van het late journaal dat ik vaak nog snel even keek alvorens in bed te kruipen…

 125. Annelies

  Ik hou super van Homeland!
  Maar dit jaar heb ik ook genoten van (durf het bijna niet zeggen) het-verstand-op-nul-na-een-drukke-werkweek: lachen met Astrid in Wonderland…

 126. Ineke

  Voor mij was dat ‘Eigen kweek’, ‘Quiz me quick’ en ‘Salamander’.
  Omdat vrijdagavond het ideale moment is voor een melige vrouwenreeks zet ik ‘Brothers and Sisters’ ook nog op het lijstje.

  En nu maar hopen dat mijn Otteke kan schitteren in een albababy outfit ;-).

 127. El

  Qua goede series zonder twijfel House of Cards. En qua vertier terwijl de kleine man al drinkend in slaap viel: Don’t tell the bride, the Middle en Modern Family.

 128. Karen

  Eigen Kweek & Birth Day

  Maar eigenlijk keek ik het liefste naar onze vakantiefoto’s op tv ( eerste vakantie met onze 4 spruitjes, de jongste 2 amper 9 maanden oud)

 129. Ellen

  Naast Studio 100-gedoe en dvd’s van de crèche bijster weinig gezien dit jaar. Al kunnen de reisdocu’s van Simon Reeve(s?) me steeds bekoren als ik er toevallig op beland.

 130. Hannelore

  Ik ga een serie noemen waar ik bij toeval op gestoten ben op Vitaya en die ik nog niet zien staan heb in de comments: Broadchurch. Levensecht en loodzwaar, een aanrader voor wie van het genre houdt.

 131. Ingeborg

  Elke dag genieten van ‘De ideale wereld’, waarschijnlijk het beste én meest onderschatte televisieprogramma van het vorige seizoen. Groetjes!

 132. Eveline

  Door de reacties te lezen, besef ik dat ik al heel wat steengoede programma’s ‘vergeten’ was. Maar ik ga toch bij m’n eerste-maar-helemaal-niet-originele gedacht blijven: Eigen kweek…

 133. Tine

  Ik ben weg van de Killing, een toppertje was ook Clan, wel van 2012 maar dit jaar op DVD gezien, telt dat ook?

 134. nina

  Wat een fijne combinatie!
  Ik ben hoogzwanger van mijn eerste kindje en kan momenteel niet veel meer doen dan naar de televisie staren :)

  Eigen Kweek, Clan en Connie & Clyde vond ik alledrie fantastische Belgische series.

  En nu ben ik volop The Bridge 2, Homeland en Borgen aan het verslinden.

 135. Ellen

  Ah! House of Cards met Kevin Spacey – was ‘officieel’ enkel te zien op Netflix. Omdat ’t met Kevin Spacey is, en ook wel omdat Netflix zo’n beetje de tv van de toekomst is, denk ik. En omdat ik na West Wing een beetje op m’n honger zat wat ijzersterke en spannende politieke drama’s betrof…

 136. Thais

  Zo een mooie kleertjes!
  Ik heb dit jaar genoten van Games of Thrones, Quiz me quick, birth day, American horror show + ik blijf grote fan van Grey’s Anatomy: cute doctors and nurses aahhhhhh

 137. Noémie

  Mijn guilty pleasure: alles die met eten en gezondheid te maken heeft, bijvoorbeeld ‘Obese’.
  Waarschijnlijk wegens zelf al eeuwig op dieet te zijn…

 138. Laurence

  de kostuumdrama-lover in me heeft massa’s genoten van Downton Abbey, maar ik heb ook héél graag gekeken (héél graag) naar True Blood…. (kies Eric, Sookie!) en een southern uitgesproken ‘Suckyyyyy’ is een running joke geworden in ons huishouden :-)

 139. Oei, ik kijk eigenlijk geen tv. Laat ik het dan maar houden op De Notenboot waar ik met mijn dochters wel eens naar kijk.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>